Майчинството счетоводно - 87

• 34 493
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,мами. Имам един въпрос,до миналия месец взимах майчинството си в град Пловдив-винаги първия вторник или първия четвъртък на месеца. Миналия месец смених фирмата,майчинството ми вече се превежда от град София. Въпроса ми е на една дата ли се превеждат за цялата страна или в различните градове е различно. Миналия месец го получих на 10то число,но не съм сигурна дали не е заради забавяне при подаване на документите.
Благодаря ви предварително!

# 136
Няма общо с града или фирмата ви, в календара от сайта на НОИ винаги е първия вторник или четвъртък

# 137
Няма общо с града или фирмата ви, в календара от сайта на НОИ винаги е първия вторник или четвъртък
Благодаря ти!

# 138
Може ли някой да ми помогне със смятането на 45 дневния? Термина ми е 10 януари, кога почва 45 дневния? Защото сега АГ ми даде за 4 дни, тъй като имаше "дупка" между 30 дневния и 45 дневния. Тоест съм до 25.11 редовен болничен, но по мои сметки 45 дневния почва от 27ми. И така един ден ми увисва.

# 139
  • Седмото небе
Yan аз мисля, че няма грешка. Термина ти е 10.01 тоест се очаква тогава да родиш. 9 дни от януари и 31 от декември стават 40 общо. И 5 дни от ноември са си общо 45. Та на мен ми се струва нормално болничния ти преди термин да е до днес 25.11 включително.

# 140
Здравейте,
Майчинството на база колки време назад се калкулира, 18 или 24 месеца.

# 141
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте,
Майчинството на база колки време назад се калкулира, 18 или 24 месеца.
24 месеца

# 142
Здравейте !
От 05. 05. 2020г. ме назначиха на трудов договор, но не постоянен, а с изпитателен срок, който е 6 месеца и вече са минали.
Сега ако им кажа, че съм бременна имат ли право да ме махнат, след като не съм подписала  постоянен трудов договор ?
И от кога имам право да си взимам болничен?

# 143
  • София
Бях във вашата ситуация преди време, даже бях още на изпитателен като разбрах. Говорете си с работодателя. Попринцип щом вече не сте на изпитателен срок нямат право да ви изгонят. Бъдете честна все пак с тях и те са хора. Иначе за болничния следящия бременността може да ви даде и от началото ако имате рискова бременност.

# 144
Благодаря за отговора Simple Smile !
Дайте ми съвет за болничен и кога да кажа на работодателите ... ?
Още не съм ходила доктор, имам записан час за следващата седмица, по моите изчисления съм в 4г.с.
Първата ми бременност приключи едва в 10г.с. Sad...
Сега не знам да чакам ли да отминат рисковите 3 месеца и да им кажа или ако мога да си взема болничен по - рано,  да го направя и да си почивам

# 145
  • София
Ами аз казах като станах в 4-тия месец. Понеже тогава вече ми казаха, че ще ми проличи и нямаше как да скрия. Мен ме беше страх да кажа, защото си бях на изпитателен срок. Все пак попаднах на свестен работодател и ми влезна в положението. Колкото до болничен аз ползвах само в 5-ти месец понеже влезнах за задържане. Ако си имате лека бременност не виждам защо ви е болничен. Това, че първата ви бременност е приключила така не значи, че и с тази ще се случи същото. Нали освен ако работата ви е рискова... Както казах болничен мисля, че можете да вземете по всяко време ако решите, следящия гинеколог ще ви го даде.

# 146
45 дневен издаден на 04.05.20 с термин 18.06.20г.
Дата на раждане - 04.06.20
Болничен от родилното - 04.06.20 до 15.07.20 с термин 17.06.20г.

До ден днешен счетоводителката и педиатъра си прехвърлят топката, че другият трябвало да каже как да се напише изравнителния болничен, аз пари нямам, нерви - също. Вкл. педиатър звънял в НОИ.
Можете ли да ми дадете насоки тук?

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 11:40 от greenbabybee

# 147
  • София-Младост
Може ли някой да ми помогне със смятането на 45 дневния? Термина ми е 10 януари, кога почва 45 дневния? Защото сега АГ ми даде за 4 дни, тъй като имаше "дупка" между 30 дневния и 45 дневния. Тоест съм до 25.11 редовен болничен, но по мои сметки 45 дневния почва от 27ми. И така един ден ми увисва.
От днес започва 45 дневния Simple Smile

45 дневен издаден на 04.05.20 с термин 18.06.20г.
Дата на раждане - 04.06.20
Болничен от родилното - 04.06.20 до 15.07.20 с термин 17.06.20г.

До ден днешен счетоводителката и педиатъра си прехвърлят топката, че другият трябвало да каже как да се напише изравнителния болничен, аз пари нямам, нерви - също. Вкл. педиатър звънял в НОИ.
Можете ли да ми дадете насоки тук?
Третия изравнителен болничен трябва да е до 15.09.2020 вкл. при термин 18.06.
Защо във болничния лист  от болницата е вписан термин 17.06.?
В такъв случай се пуска писмено запитване и се чака писмен отговор.
Защо счетоводителката да казва, тя/той е човекът който обработва документа, а не пише болничния.
ЛЛ да издаде болничен както съм написала, счетоводството да го подадат, ако от НОИ го върнат, тогава ще се действа по друг начин. И ще има отказ на НОИ, защото...те ще си напишат защо.

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 12:00 от Ала-Бала

# 148
Здравейте,както са писали и преди мен, болничен може да поискате още сега от АГ и така да изкарате до края на бременността.Относно работодателя,занесете бележка от лекаря,че сте бременна и поискайте да ви дадат входящ номер,за да сте сигурна, че ще я съхранят като документ.По принцип,ако подпишете постоянен договор,сте защитена от съкращения при бременност.Друг вариант е да говорите с шефа и да го помолите да останете на работа и вие да си плащате осигуровките,когато сте в болнични те са само здравни и са на стойност 25лв.Желая ви,всичко да се подреди по най-добрият за вас начин и лека и успешна бременност!

# 149
Ала Бала, благодаря. Цяла бременност имах за термин 17.06, а 45 дневен болничен ми издаде личния лекар, който не я следеше. По последна редовна менструация ми го издал с термин 18, така било правилно, а от болницата директно моя лекар дал другия термин. Аз забелязах всичко това чак месец след като ми ги изплатиха.

Общи условия

Активация на акаунт