Майчинството счетоводно - 87

• 33 921
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
По повод този ми въпрос, тъй като две АГ-та вече ми отказаха да ми продължат болничния, защото не съм регистрирана при тях искам да питам може ли личния лекар да ми пусне няколко дни болничен за общо заболяване докато се върне моята АГ?

Здравейте, моля за помощ по следния въпрос. Бременна съм в началото на 4-ти месец. В началото на 3тия имах 3 дни престой в болница заради проблемна бременност и 30 дни болничен след това. Днес трябваше да се регистрирам при АГ-то и да ми удължи болничния, но се оказа, че извънредно е излязла в отпуск за 2 седмици и сега не знам какво да правя. Мога ли за това време да взема болничен от личния лекар или непременно ми трябва такъв от АГ? Също така, само ако съм регистрирана ли мога да получа удължаване на болничния или всеки АГ може да го направи?

# 511
Личната да ти издаде направление за ЛКК.
С него ще идеш на комисия за удължаване на болничния.

# 512
Здравейте. Имам издаден 45дневен болничен от 08.12 до 21.01,който е предаден в НОИ  на 17.12.
Кога мога да очаквам изплащане на частта за Декември. Благодаря ви.

# 513
Здравейте. Имам издаден 45дневен болничен от 08.12 до 21.01,който е предаден в НОИ  на 17.12.
ПИК нямаш ли да проверяваш?
Вероятно вторник ще получиш за декември.

# 514

Трябва ли ми епикризата от болницата, за да ми дадат направление и да мина на комисия?

# 515

Трябва ли ми епикризата от болницата, за да ми дадат направление и да мина на комисия?
На личната не й трябва епикриза.Може да си я носите на комисията.

# 516

Имам ПИК, съответно нищо не пише-няма дата за изплащане.

# 517
Cvetno cvete сигурна ли си, че е подаден? И аз мислех, че моя е подаден и дори звънях на НОИ да питам и от там ми казаха, че 1 ден след като е подаден го виждаш в системата. Днес звънях на работодателя, който ми заяви, че на 17 декември били приключили всичко и вероятно днес или утре ще ме подаде болничния към НОИ. Толкова се ядосах, защото толкова усилия положих да предам болничния ми през декември,  но други по веригата се грижат нещата да се забавят...

# 518
Да.. Подаден е. Виждам го в системата. За това се учудих, че няма започнало плащане.

# 519
Щом е подаден всичко е наред, другата седмица ще го обработят и ще наредят сумата, според мен.

# 520
За помощта от държавата за раждане на дете какви документи трябва да се занесат в общината?/ имам предвид 250 лв за първо, 600 лв за второ и т. н./
Акт за раждане копие и оригинал на 1во и 2 ро дете, удостоверение  за банковата сметка на майката? Нещо друго трябва ли? Може ли бащата да отиде?

# 521
Аз предстои на 12.01 да взема 45 дневен и също не съм наясно . Частта за януари добре , но февруари кога се изплаща ?

# 522
Сложно@е,крайният срок за подаване на твоят болничен ще е 10 февруари,тоест ако чакат последните дни за предаване може и навеснъж да ти го изплатят края на фвруари.Ако го предадат по-рано,за януари ще получиш през февруари,а за февруари след изтичане на болничният или началото на март.

# 523
Има ли бланка за прехвърляне на неплатена отпуска от бащата или е свободен текст,какво трябва да пише?

# 524
  • Пловдив
Извинявам се за въпросът, но отваряте ли сайта на НОИ или проблемът е само при мен?

Общи условия

Активация на акаунт