Майчинството счетоводно - 87

• 34 513
  • 760
  •   1
Отговори
# 150
Разпореждане на Ной, което не съм го получила, но му е минал срока за обжалване, а ощетава и мен и детето ми как да го обжалвам (освен с цирк в медиите Sob Fearful Tired Face )

# 151
В момента си е рисковано да казваш на работодател. Закона те предпазва при бременност, но трябва да си записана на ЖК някъде, а преди 10-11 седмица няма кой да те запише. В 4г.с даже АГ няма да ти даде бележка с входящ номер, защото няма да има пулс. Докато няма пулс лекарите не го смятат много. Не случайно записването става след 10г.с. Болничен с диагноза свързана с бременността можеш да вземеш само след като си регистрирана бременна (ЖК). Или ако имаш проблем и се наложи да лежиш в АГ отделение. Преди това можеш да ползваш от личен лекар 14 дни, но с някаква друга диагноза.
Здравейте !
От 05. 05. 2020г. ме назначиха на трудов договор, но не постоянен, а с изпитателен срок, който е 6 месеца и вече са минали.
Сега ако им кажа, че съм бременна имат ли право да ме махнат, след като не съм подписала  постоянен трудов договор ?
И от кога имам право да си взимам болничен?

# 152
  • София-Младост
Разпореждане на НОИ, което не съм го получила, но му е минал срока за обжалване, а ощетава и мен и детето ми как да го обжалвам (освен с цирк в медиите Sob Fearful Tired Face )
Срок за обжалване обикновено рече от датата на получаване.

# 153
Сега след като имам болнични от наблюдаващия лекар бременността за преносване и от болницата как са нещата полагат ли ми се дни за сметка на работодателя?! Дано въпросът ми не е наивен

# 154
Нищо не се разбра. Някакви точки и запетайки, и конкретно въпросът?

# 155
  • Седмото небе
Формулирайте си въпроса по-точно и правилно, също ако можете сложете препинателни знаци. И мисля, че ще е по-лесно да ви се отговори. Че в момента само май може да се предполага какво искате да питате.

# 156
За посочените болнични за преносване след термина полагат ли ми се дни за изплащане от работодателя т.е.по 3 дни за негова сметка?

# 157
  • София
От 28.10 до 27.11 бях в болничен. Парите за октомври са ми изплатени, но понеже това ми бяха първите 30 дни болничен, исках да попитам кога трябва да са изплатят тези за ноември. До 10 работни дни след 27.11 или как?

Последна редакция: пн, 30 ное 2020, 12:18 от sea.sea

# 158
От 28.10 до 27.11 бях в болничен. Парите за октомври са ми изплатени, но понеже това ми бяха първите 30 дни болничен, исках да попитам кога трябва да са изплатят. До 10 работни дни след 27.11 или как?
След 10-то число работодателите трябва да са подали болничните в НОИ и след това до две седмици ги изплащат. В твоя случай мисля, че ще е първия вторник или четвъртък на декември. Винаги превеждат вторник или четвъртък.

# 159
  • София
Благодаря много, още октомври е подаден болниния към НОИ.

# 160
Здравейте, дами! По майчинство съм, но се наложи да напусна, тъй като искам да започна нова работа. Работодателят казва, че не е необходимо да подавам декларация в НОИ, за това че съм напуснала, а едва когато започна новата работа чрез новия работодател. Бихте ли ми казали дали това е правилно и каква е декларацията, която трябва да подам, когато започна работа (имам предвид преди да ми е изтекло майчинството). Предварително благодаря!

# 161
  • София-Младост
За посочените болнични за преносване след термина полагат ли ми се дни за изплащане от работодателя т.е.по 3 дни за негова сметка?
Не, всичките дни са за сметка на ДОО.

Desislavadem

Същата, която си подала и при предходния работодател. Като не става ясно, ще продължите ли да ползвате отпуска, или ще работите.

# 162
Скрит текст:
Desislavadem

Същата, която си подала и при предходния работодател. Като не става ясно, ще продължите ли да ползвате отпуска, или ще работите.
[/quote]
Ще работя

# 163
  • София-Младост
Тогава се подава прил.8, за да получавате 50% от обезщетението.
https://www.noi.bg/images/bg/users/forms/benefits/pril8_2019.doc

# 164
А ако не е подадено прилпжение 8 могат ли сами да ти го намалят?

Общи условия

Активация на акаунт