Какво ви е мнението за тарикатите от HelpKarma

• 23 580
  • 358
  •   1
Отговори
# 150
  • Wonderland
Аз порових в кампаниите за спорт с любопитство и не видях такава за части за велосипед. Но може да е приключена вече и изтрита.
Магдена, аз чета в профила на една мама на момиченце с ДЦП. Тя още миналата година е открила злоупотребите на тези наглеци. Виж какво е писала, а доколкото виждам тя им следи кампаниите отдавна

# 151
Този скандал вече породи и обратна връзка от част от легитимните фонданции, включително и от "Каритас", може би една от малкото организации, на които вярвам безусловно, че правят добро без злоупотреби.
Аз също работя с Каритас. Потвърждавам, че преди да започнем - ни провериха обстойно, срещнахме и изговорихме ясно какво, къде и как. Само с позитивни впечатления съм, макар темпото им на действия да е доста мудно, но аз съм си бързак по природа, всичко веднага искам..)

# 152
  • Пловдив
Вярно, да. Ето я кампанията. Не е събрала много, де.
https://bg.helpkarma.com/campaign/pomognete-na-itsko-za-sporta-301

# 153
  • София
@Angel_wing: Самият факт,че "Каритас" България е част от КАЕ ми действа като спокойствие, постоянно изпращат информация какво се прави и поне в моите очи парите отиват по предназначение. Simple Smile

# 154
  • София

Има и дарение за колелото и от хелпкарма?!

# 155
  • София
Няколко дни вече мисълта ми се връща към разкритията за хелпкарма и по никакъв начин не мога да си обясня случилото се. Алчност ли е, самозабравяне ли, или изначално намерение за злоупотреба под благовиден предлог? Но последният пост за колелото на сина на Ралица Енева ме довърши, наистина.

# 156
Ееееее, стига де!
Едното ми съседче троши велосипеди като две и две четири. Да му пусна една кампания? Ама не е смешно... Горчи, горчи...

Има и дарение за колелото и от хелпкарма?!

# 157
Хората могат да събират пари за всичко. Ако е обяснено за какво точно и има желаещи да дарят, аз не виждам проблем. Ако обявя кампания за набиране на средства,  защото искам да отидана почивка до Малдивите и има кой да дари, проблем няма. Стига, разбира се, да съм уточнила целта.

# 158
За това си има Go fund me.  Вероятно съм пропуснала, но свързвах Кармата с помощ за здравословни проблеми. Но вероятно не съм прочела дребния текст.

# 159
Ще излезе, че не Славчо, а Ралица и семейство са най-подпомогнати от платформата.. Тя - в управителния съвет (и сигурно и нейният труд "струва пари"), болното ѝ дете се е лекувало в чужбина (тук не споря, ако има шанс да се оправи, нека събират и пътуват), сега и на другото дете колело - пак с дарения... Цялата платформа работи за семейство Еневи.. Наистина подобна кампания за колело е неуместна на такава платформа. Ако е спорт - да се подпомогнат деца, отбори - ОК. Но колело... и то с майка му на такава позиция там.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 20:14 от desenchantee

# 160
Кампания за резервни части за колело за детето ти , при положение, че се размотаваш в Маями и гледаш пиеси на Бродуей е абсолютно безочие и наглост .

# 161
  • Wonderland
Ще излезе, че не Славчо, а Ралица и семейство са най-подпомогнати от платформата.. Тя - в управителния съвет (и сигурно и нейният труд "струва пари"), болното ѝ дете се е лекувало в чужбина (тук не споря, ако има шанс да се оправи, нека събират и пътуват), сега и на другото дете колело - пак с дарения... Цялата платформа работи за семейство Еневи.. Наистина подобна кампания за колело е неуместна на такава платформа. Ако е спорт - да се подпомогнат деца, отбори - ОК. Но колело... и то с майка му на такава позиция там.
Ами не е лъжа. Оказа се, че детето й се лекува експериментално и напълно безплатно в Ню Йорк. Парите от датенията са ползвали за път и екскурзии. Няма лошо, но трябва да е ясно на дарителя за какво си дава парите - та, затова и кампаниите са подвеждащи. Супер гадно ми стана когато я попитаха как така първоначално е събирала 100 000 евро, а после сумата е увеличена на 300 000, а тя шикалкави и се чуди какво да каже.

# 162
  • Варна
Отвратена съм от дъното на душата си.
В такива случаи се надявам, наистина да съществува вселенска справедливост и възмездие.
А междувременно, нека каскетурата поне веднъж да си свърши качествено работата.

# 163
https://bg.helpkarma.com/statement изявление от хелпкарма 🤢🤮

# 164
  • София
Едва ли има интелигентен човек, който да може да приеме случващото се.
Тарикати, намерили начин да решат финансовите си проблеми. Грозен и неморален, според мен, но те явно нямат тези терзания.

Това, което мен ме притеснява в цялата тази ситуация са две неща:

1. Че болни деца и родители са докарани до положение да разчитат само на хорската милост и доброта. Не, не мога да приема, че данъците ни отиват за всевъзможни глупотевини, но не и за нистина важни неща, каквото е лечение на деца. Тук, разбира се, Хелп Карма няма вина.

2. Че всъщност информацията, която излезе, ще откаже хората да даряват. Че заради група алчни и, да кажем, със спорен морал хора, онези, които са искали да помогнат на някой в беда, ще се откажат. Това е всъщност най-тъжното.

Моето разбиране е, че човек, който иска да работи за благотворителни каузи трябва да го прави про-боно. Разбирам, че и те трябва да живеят от нещо, но нивата на заплащане в благотворителна организация са меко казано скандални!

Общи условия

Активация на акаунт