Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 150
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Привет! Реших да се включа и аз в тази тема, за да не спамя тази за Ковид с училищни въпроси.

Мисля, че до овладяване на ситуацията трябва всички да минат на ДО. Вижда се, че децата влизат от карантина в карантина, учителите също и това е про форма присъствено.
Ако всички бяха с маски в клас от началото на учебната година, вероятно ситуацията щеше да бъде различна. В няколкото чуждестранни училища в София учебната година започна още в края на август и доскоро нямаха по нито един случай, а случаите, които се появиха бяха на заразени извън училищата. Сега вече и там няма да стане, заради разгръщането на епидемията и правилата за карантиниране. Давам ги само за пример, защото са с чуждестранни мерки, но в същото населено място, в което българските училища едва изкараха месец и настана мазало.

# 106
Е то в повечето случаи като получат симптоми и си останат в къщи и след 2-3 дни като си направят теста и ето - оказва се че 3 дни преди теста не са ходили на работа.
Това е случаят, за който чувам и аз най-често. Тест в понеделник, излиза във вторник/сряда, по правилата няма никакво основание за карантина - контактен се водиш ако си бил с човека два дни преди теста или симптоми и то без никакви ЛПС. Те твърдят, че тест е направен веднага, а и винаги са били с ЛПС. Директорът обявява, че " няма смисъл да се притесняват родителите, колегата отдавна не е бил в училище".

# 107
  • Ямбол
И как точно трябва да се обяви карантина? По кое правило?

# 108
Всичко е проформа, спрете да защитавате системата. Цялата страна е червена, нали гледате ТЕЛЕВИЗИЯ. И Европа на къв хал е.
Ей, бях същата оптимистка, затова донякъде ви разбирам.
Обаче много трудно го изкарах, и още не съм се оттървала.
Учителките - разберете, че след този ужас, няма да имате сили да говорите продължително. Дишаш, ама не съвсем като нормално.

И аз в моята работа много говоря, но ..
 Нещо трябва да променя, Зоро вече не съм същият човек.

За ваше добро е. Стига с главите в пясъка, и млади да сте, вижте как мрат по телевизията. Толкова ли не ви пука за вас си?

# 109
  • Бургас
И как точно трябва да се обяви карантина? По кое правило?

Вече не е нужно да се спазват стриктно правилата на РЗИ, защото директорът и училищното ръководтсво могат по своя инициатива да си решат дали някоя паралелка или цяло училище да минат на ДО, нали. За това им дадоха тази власт, за да може всеки да си решава поединично според неговия си казус (освен, че си измиха ръцета).

# 110
  • Варна
За ваше добро е. Стига с главите в пясъка, и млади да сте, вижте как мрат по телевизията. Толкова ли не ви пука за вас си?
Много хора се задържаха твърде дълго във фазата на отрицанието. Не трябва ли вече да минат в следващата не знам, това си е добра изследователска тема за психолозите.
п.п. Румъния затваря всички училища и детски градини за месец. Айде, наш'те, нали следите какво правят другите??? Вземете се задействайте, че колкото повече се разраства пожарът, по-трудно се гаси!

# 111
Не знам кой мълчи и кой лъже, но ето в нашето училище все още не се изнася информация. Започнах да пиша на директора в Школо и получавам доста подробен отговор, но информация до всички все още няма.
И аз нямам официална инф. в "школо". През "подай сигнал" ли искахте информация или в ЛС до директора?

# 112
  • Варна
Преди малко писах съобщение на директорката аз. Чакам да го прочете и да видим ще отговори ли.

# 113
Оф, не знам какво чакат още. Може да е дискомфортно, но е правилното решение.
Аз апелирах към нашата директорка да съобщава на родителите. Точно същото й казах: че няма да е приятно за родителите да чуят, но това Е правилното решение. Нищо не постигнах. Дано по-бързо се пробуди

# 114
Е, в моето и в училището на детето ми няма колега, който да не носи маска или цял шлем.

Шлемът от какво точно предпазва?
Функцията му е учителят да не плюе, докато говори, или да не го наплюят него.Всички аерозоли си минават безпрепятсвено отстрани.

Нашата класна няколко пъти каза, че са много притеснени, а една друга учителка сподели, че не се е издържало да замества болни учители.  Има учители в болница. Безумно е това!
Пуснаха ни анкета най-накрая кой иска онлайн .От класа 3 деца останаха присъствено.

# 115
А маската как предпазва? Никак не е на 100%!
Когато няма дистанция, която не може да се спазва в училище, дори само поради простата причина, че много от стаите са малки, за какво предпазване говорим!
Освен за ЧУДО! И КЪСМЕТ!

# 116
  • Варна
Маската предпазва доста повече от шлема и това е пределно ясно, дори и визуално ако ги разгледаш. За 100% предпазване никой не говори. Но да твърдиш, че маска и шлем е едно и също... Айде няма нужда.

# 117
  • София
Днес нали има среща на здравния и образ . министри, дано се вземе решение, защото има директори, които явно не желаят да го вземат сами.

# 118
Ето тук нагледно кое колко аерозоли изпуска: https://www.facebook.com/SWRFernsehen/videos/1067787907010680

# 119
  • София
наистина ли след 6 месеца епидемия ще си обясняваме кое колко предпазва този, който го носи? А този, който е със смешния шлем колко пази околните? Аз хич не се кефя на някого, който е с шлем срещу мен - това е едно голямо нищо. Повече смисъл има, ако е с маска - и за него, и за мен, пък дори да е най-простата от плат.

Последна редакция: пн, 09 ное 2020, 10:46 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт