Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 160
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Верно ли??? Е не знам колко трябва да ти е багажът, за да не предположиш какво ще се случи!

# 316
Стига де. През септември никой не преполагаше какво ще стане сега. Е, освен разни мрачни доктори.

Не предполагаха само тези, които си заравяха главата в пясъка и не им изнасяше. А някои от т.нар. "мрачни доктори" може вече да не са сред нас, защото се е наложило да преглеждат в кратък срок ужасно много заразили се "безсмъртни".

добавено:
Месечинка виторога, да ти напомня също, че тази е учителка.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 12:05 от winni_

# 317
Стига де. През септември никой не преполагаше какво ще стане сега. Е, освен разни мрачни доктори.

всъщност доста хора /поне аз и тези около мен/ очакваха точно това, което се случва в момента

# 318
Вие сериозно ли?!
Аз просто не знам вече какво да кажа....
Колко трябва да е заблуден човек да не предвиди какво ще се случи без ясна стратегия за справяне с кризата от страна на правителството и шикалкавене от страна на експерти, че нещо се прави по въпроса с изграждане на стратегия за училищата, която ни казва: "ние сме наясно, че правилата, които предлагаме не са приложими навсякъде".

Наистина ли никой не предполагаше какво ще се случи?!?
Или трябва да си изключително несъобразителен, или много заблуден. Друга причина не виждам!

# 319
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

всъщност доста хора /поне аз и тези около мен/ очакваха точно това, което се случва в момента

СЗО каза какво ще се случи

# 320
  • София
Напротив, предполагаше се, имаше достатъчно данни от други държави, но мантрата беше друга. Всички са предполагали.

# 321

Не са предполагали тези, които живеят с глави заровени в... пясъка. Още ореди 15.09. имахме опита на държави, където децата тръгват по-рано на училище. Виждахме, че затварят училищата поради увеличени случаи. Не знам, сигурно са си мислели, че ние сме по-различни, пощадени, че Бог е Българин?
Другата възможност за непредполагане е непознаването как се разпространяват вирусите изобщо, не само Ковид-19.

# 322
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Е, учените не предполагат, използват статистически методи и някакви числа за средна скорост на разпространение на болестта. И като се има предвид човекопотока, през летищата и гарите.... Едно време никой не е можел да пренесе смъртоносна болест от един континент на друг за 3-4 часа...
Това са прогнозни методи, но не са предположения, а наука все пак

# 323
Абе всички знаеха какво ще се случи, но на някои не им се вярваше/искаше и по този начин допринесоха за ужасния мащаб на това, което е в момента. Неприятното е, че сега същите ще си завият опашките и ще оставят децата и без ДО, защото като невярващи не са се подготвили и нямат умения да преподават в такава форма. Вземат си отпуски, фалшиви болнични, пенсионираните излизат в пенсия, като до последния момент изчакваха за още някой месец заплата, вместо да дадат възможност на тяхното място да назначат млад и компютърно грамотен човек...

Смешно е образовани хора сега да ни убеждават, че не са знаели какво ще стане, и то такива с които пишем тук от март месец.

# 324
  • София
Тази тема е огледало на обществото!
В няколко страници се завъртя мантрата да пазим учителите, после да ги наплюем, накрая и да по сто удара с камшик да им ударим!  Flushed

# 325
  • Ямбол
Не, Лиляна, не ме боли - да са живи и здрави да си харчат увеличението. Обаче да не се измятат като фурнаджийски лопати. Става като в онзи стар виц - га яде кифтетата ни рива, а сига ривеш. Защо всички или почти всички си мълчаха преди петнайсти, нима вярваха, че ще е по-различно, отколкото сега? Обаче беше ясно, че ако възроптаят, няма да видят и един лев. Играта винаги е една и съща. Всеки има право да подаде заявление за напускане. Ама никой и не посмя да подаде есента. Дори се оплюваха чужбинските синдикати, които се вдигнаха да искат ДО.
Болднатото е абсолютна лъжа. Срещу какво е трябвало да възроптаем? Увеличението на заплащането на труда на учителите не е обвързано с тяхното мнение.
Иначе - да - всеки има право да откаже допълнителен труд и аз ще откажа.

# 326
Тази тема е огледало на обществото!
В няколко страници се завъртя мантрата да пазим учителите, после да ги наплюем, накрая и да по сто удара с камшик да им ударим!  Flushed

Ами ако искаш да предпазиш някого, естествено е да се ядосваш, когато той самият не полага усилие, когато е напълно непоспобен да предвижда елементарни неща, да положи усилие да придобие нужните умения за справяне с извънредната ситуация и т.н.

# 327
  • Ямбол
Аз не съм убедена, че увеличаването на случаите се дължи на незатворените училища. Ако е така, сед около седмица би трябвало да наблюдаваме намаляването на случаите на половина, защото половината ученици плюс студентите са на ДО.

# 328
За да има спад в случаите, трябва ДО да продължи най-малко цял месец, а не мижави две седмици, през които не всички ученици са минали на дистанционно обучение. Simple Smile

Не може да се очакват чудеса за две седмици все пак. Просто не е реалистично и няма как да стане. Вместо да го проумеят и да удължат срока, засега се очертава всичко отново да заработи постарому, но машината, която е изключително нескопосано построена, в един момент ще сдаде багажа. Лошото е обаче, че всички в нея ще изпопадат отвисоко, при това с тежки последици, които все още могат да бъдат избегнати.

Никой не плюе учителите, аз най-малко, защото майка ми е такава. Тук говорим за абсолютно човешкото качество - когато не се касае за теб или за някой твой близък, проблемът се пренебрегва от повечето маса народ. Когато обаче вече сме пряко засегнати, започваме да пеем друга песен. В учителското съсловие нещата стоят реално погледнато по същия начин. И в колектива на майка ми е така - имаше учители, които изпитваха страх от присъствено начало на учебната година, но те бяха натиквани в ъгъла, привиквани от директори и ръководство, карани да мълчат. Масата учители бяха на мнение, че ситуацията може да се овладее - не знам дали наистина вярваха в това или си затваряха очите и се надяваха на чудо. С една дума беше на принципа, описан от Ботев - "Свестните у нас считат за луди". Защото точно тези, които хвърляха кал по подкрепящите ДО, са виновни за ситуацията - създаваше се впечатлението, че подкрепящите дистанционно обучение са изверги, отнемащи правото на децата на социализация и нормално развитие. Да, ама не, драги. Сега ситуацията показва нагледно кой бил прав и кой крив. Съжалявам, ако още има заспали, то си е за тяхна сметка. Който разбрал - разбрал. Simple Smile

# 329
А, няма да е седмица,  не става така, като се завърти колелото. Помните ли колко дълго чакахме да почнат да падат цифрите в Италия и Испания и то след като предприеха много по-строги мерки от минаването на само част от учениците на ДО.

Математик би трябвало да може по-добре сметки да прави.

Общи условия

Активация на акаунт