Дистанционно обучение за учениците-Teмa 11

• 22 127
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Айде стига вече, а? 43% от ТЕСТВАНИТЕ, не от населението!

# 346
  • София
Скрит текст:
За пореден път излиза, че не сме дораснали като нация, да бъдем наравно с останалите развити страни. Тук дай на Бай Ганьо да си ходи на училище, да си пуши цигарки пред училището, да яде шумно сандвичи в класните стаи и това е. Иначе има СТРАХОТЕН, небивал учебен присъствен процес - с отсъстващи учители, със свободни часове, в претъпкан градски транспорт - просто всичко е ПРЕКРАСНО. А сега като едни щрауси нека целокупно отново си заровим главите в пясъка и да кажем, че всичко е ОК!!!
Само да отбележа, че "останалите развити страни" също си отвориха училищата и за разлика от нас, училищата са последните, които затварят в тези развити страни. Сигурно и те са щрауси и идиоти до един. Редица учени се изказаха, че приносът на училищата към увеличаващите се случаи на ковид е пренебрежимо малък. И те са идиоти и щрауси. Изобщо, всички са идиоти и щрауси, с изключение на няколко гениални врачки в тази тема, които още лятото са знаели, че през ноември ще стигнем до 43% заболеваемост.
Нека все пак да не гледаме едностранчиво на проблема.
В останалите развити страни използваха времето през лятото да пригодят сградите на училищата за присъствено обучение. В нашата "развита" страна това не беше направено.
В останалите развити страни се въведоха мерки в училищата, които се спазват и контролът за спазването им е на много високо ниво. В нашата "развита" страна следваме стратегията на МОН: "ние знаем, че правилата, които предлагаме не са приложими навсякъде".
В останалите развити страни, освен че са пригодили училищата си за присъствено обучени, в час стоят с предпазни средства и на никой не му минава през главата да се възпротивява. В нашата "развита" страна това е по желание....
В останалите развити страни, наред с взетите мерки за училищата са въведени и други обществени мерки, в нашата "развита" страна и това липсва.
И всичко това спаси ли ги от бум на заразата?

# 347
  • Варна
Ми дайте статистика колко учители са починали от Ковид в другите държави, да видим спасило ли ги е.

# 348
Скрит текст:
За пореден път излиза, че не сме дораснали като нация, да бъдем наравно с останалите развити страни. Тук дай на Бай Ганьо да си ходи на училище, да си пуши цигарки пред училището, да яде шумно сандвичи в класните стаи и това е. Иначе има СТРАХОТЕН, небивал учебен присъствен процес - с отсъстващи учители, със свободни часове, в претъпкан градски транспорт - просто всичко е ПРЕКРАСНО. А сега като едни щрауси нека целокупно отново си заровим главите в пясъка и да кажем, че всичко е ОК!!!
Само да отбележа, че "останалите развити страни" също си отвориха училищата и за разлика от нас, училищата са последните, които затварят в тези развити страни. Сигурно и те са щрауси и идиоти до един. Редица учени се изказаха, че приносът на училищата към увеличаващите се случаи на ковид е пренебрежимо малък. И те са идиоти и щрауси. Изобщо, всички са идиоти и щрауси, с изключение на няколко гениални врачки в тази тема, които още лятото са знаели, че през ноември ще стигнем до 43% заболеваемост.
Нека все пак да не гледаме едностранчиво на проблема.
В останалите развити страни използваха времето през лятото да пригодят сградите на училищата за присъствено обучение. В нашата "развита" страна това не беше направено.
В останалите развити страни се въведоха мерки в училищата, които се спазват и контролът за спазването им е на много високо ниво. В нашата "развита" страна следваме стратегията на МОН: "ние знаем, че правилата, които предлагаме не са приложими навсякъде".
В останалите развити страни, освен че са пригодили училищата си за присъствено обучени, в час стоят с предпазни средства и на никой не му минава през главата да се възпротивява. В нашата "развита" страна това е по желание....
В останалите развити страни, наред с взетите мерки за училищата са въведени и други обществени мерки, в нашата "развита" страна и това липсва.
И всичко това спаси ли ги от бум на заразата?
Ние няма как да знаем в какъв размер бумът на заразата би бил ако не бяха въведени тези условия. Можеше и да е в пъти по-голям.

# 349
Ами в Турция започнаха учебната година дистанционно - за всички класове и университети. Не съм чула там да има някой, който се е възроптал как ДО ощетява децата, как им краде детството, психиките и т.н., но тук освен всичко, Ганьо е и психолог, доктор, учител - разбира от всичко, компетентно мнение по всеки въпрос вади.

И кои са тези учени, които го говорят това? Аз пък защо не съм чула нито един. Затова ли сега и в повечето страни се съобщава, че гимназии и университети се затварят? Сигурно защото са се вслушали в думите на гореспоменатите учени и професори. Както казах - вади се от девет кладенеца вода, за да се защити присъственото обучение, чиято ефективност при нормална обстановка никой не оспорва. Но в момента живеем в ненормални времена и независимо от това дали ни харесва, или не, това е факт, с който трябва да се научим да живеем, а не да се изкарваме жертви - как ни отнемали свободата, как ни отнемали социализацията и т.н.

# 350
  • София
Намерих нещо, обаче е за Април, за Англия и Уелс.

# 351
  • София
Ами в Турция започнаха учебната година дистанционно - за всички класове и университети. Не съм чула там да има някой, който се е възроптал как ДО ощетява децата, как им краде детството, психиките и т.н., но тук освен всичко, Ганьо е и психолог, доктор, учител - разбира от всичко, компетентно мнение по всеки въпрос вади.

И кои са тези учени, които го говорят това? Аз пък защо не съм чула нито един. Затова ли сега и в повечето страни се съобщава, че гимназии и университети се затварят? Сигурно защото са се вслушали в думите на гореспоменатите учени и професори. Както казах - вади се от девет кладенеца вода, за да се защити присъственото обучение, чиято ефективност при нормална обстановка никой не оспорва. Но в момента живеем в ненормални времена и независимо от това дали ни харесва, или не, това е факт, с който трябва да се научим да живеем, а не да се изкарваме жертви - как ни отнемали свободата, как ни отнемали социализацията и т.н.
Не знам ти защо не си чула. Ето едно на Оксфорд например: https://bnr.bg/post/101367899/decata-ne-uvelichavat-riska-ot-zar … 19-za-vazrastnite Имаше и други, ако искаш - разрови се.

Апропо, протести срещу мерките има и в "останалите развити страни". Не е само Ганьо. Жалко е, че националният нихилизъм е жив и в цветущо здраве и у младите хора.

# 352
Хайде сега дрън-дрън! Видяла жабата, че подковават вола...С кои толкова успешни страни трябва да се сравняваме и да вземаме пример? Колко са им успешни мерките на Италия, Испания, Франция ...Рекорд, след рекорд на заразени и починали! От тях ли да вземем пример? Да не ви е отстранена способността да мислите? Ако децата ви се разболеят ще ви успокои ли, че мерките са по Западен модел, защото явно са много умни?
Мисля, че масово страните към които се вторачвате се провалиха!

# 353
  • Варна
Чета, чета, ама ми се струва, че не пише това, което казваш.
Цитат
Да живееш с деца не увеличава риска от тежък коронавирус при възрастните
Тва май е малко по-различно от тезата, че училищата не са фактор при разрастване на пандемията, а?

# 354
  • София
Хайде сега дрън-дрън! Видяла жабата, че подковават вола...С кои толкова успешни страни трябва да се сравняваме и да вземаме пример? Колко са им успешни мерките на Италия, Испания, Франция ...Рекорд, след рекорд на заразени и починали! От тях ли да вземем пример? Да не ви е отстранена способността да мислите? Ако децата ви се разболеят ще ви успокои ли, че мерките са по Западен модел, защото явно са много умни?
Мисля, че масово страните към които се вторачвате се провалиха!
И аз така мисля и затова ми е непонятно вторачването в Ганьо и идеализирането на "останалите развити страни".

Месечинка, дадох пример с първото, което ми излезе. По-горе е цитирано и друго.  Както казах, има доста изследвания. Който се интересува - да се разрови.

# 355
Бях се съсредоточила да коментирам само България и нашите мерки, без да навлизам в сравнения, но няколко потребители си позволиха да кажат как било в чужбина - как последни затваряли училища и университети, та затова и аз приведох свои разсъждения в тази посока. Да, въпросните страни не се спасиха от бум на заразата, но и тяхното население е в пъти по-голямо от нашето. Социалните им политики са коренно различни - там се дават средства на нуждаещите се, а не като тук - мизерни увеличения с 10 лв. или помощи от 600 лв., които се дават само при определени критерии, на които почти никой от българското население не отговаря.

Харесвам страната си, харесвам историята ѝ, но не харесвам един типично български манталитет, който се е вкоренил, а именно - че всеки от всичко разбира, че всеки по всеки един въпрос е вещ и компетентен. В крайна сметка готови ли са училищата, за да функционират нормално при присъствена форма? Не са. Прикриват ли се някои от случаите там заради безотговорното поведение на родителите? Прикриват се. Какво има повече да си говорим тогава? Не се считам за "врачка", каквато квалификация беше поставена по-горе, просто умея да предвиждам нещата на базата на предпоставки за тяхното развитие. Ако това ме прави врачка, то нека съм такава.

# 356
Чета, чета, ама ми се струва, че не пише това, което казваш.
Цитат
Да живееш с деца не увеличава риска от тежък коронавирус при възрастните
Тва май е малко по-различно от тезата, че училищата не са фактор при разрастване на пандемията, а?
Принципно ако тежестта зависи от вирусния товар, по-малките деца нямат много от рецепторите, които вирусът използва и те няма да са носители на голям вирусен товар за близките си. Това на теория за ковид.  Ако се водим от другите вируси, децата по моя опит са си едни бацилогенератори докъм първи-втори клас, после стават като възрастните.

# 357
  • Варна
Принципно ако тежестта зависи от вирусния товар, а по-малките деца нямат много от рецепторите, които вирусът използва, те няма да са носители на голям вирусен товар за близките си.
Да, възможно е това да имат предвид авторите на изследването. Но интензивните незащитени контакти са фактор, и то голям. Освен ако всичко, тиражирано като известно за тоя вирус не е една голяма лъжа, то простата логика казва, че много контакти означават повишен риск. При грипни епидемии защо затваряха ПЪРВО училищата и след 2 седмици се бележеше спад? Тук е същото. Обаче не, сега присъственото ще спасяваме, нищо че смъртността е доста по-голяма от ковид и нищо, че болниците се задъхват. Бърза помощ не смогвала, кво толкоз. Легла има. Лекари няма, ама това са подробности, нали... Та колко голямо чакаме да стане злото?

# 358
Един сравнително точен преразказ на писмото на МОН, за което споменах.

# 359
  • София
А пък аз, Андреа, не харесвам това, че постоянно трябва да се примиряваме с политическата и финансова немощ на управляващите! ПиснА ми точно от този нихилизъм! ПиснА ми от това, че вместо да се стовари националната ярост върху когото трябва, тя се излива на талази обиди между хората!
Пък вие си считайте за нормално да нямаме нормална социална, здравна и образователна системи!
Права си, аман от всезнайковци!

Общи условия

Активация на акаунт