ОСМИ клас 2020/2021 - в Зуум, Тиймс, Мудъл или Вайбър, осмокласникът е хакер смайващ

• 24 860
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
При вас доказано ли беше? С карантина и всичко?

# 301
  • у дома...
Милсара, дано всичко е безсимптомно. При нас се начага да се обикалят аптеките в три общини, за да се намери Сумамед, ако ти е предписан. В добрия случай намираш разфасовка за деца. Населените места около София нямат болници. И ЛЛ абдикираха и почти не вдигат телефоните, за прегледи - абсурд.

# 302
  • софия
В момента положението е въпрос на оцеляване, естествен подбор. Никой не прави нещо целенасочено, за да се подобри положението. Има там едни болници и едни лекари, да се оправят поединично, както преценят и могат.

# 303
Плевен, ГПЧЕ - то в четвъртък присъствено на училище.

Преди малко чух за вашето училище.
Да видим, дали и нас ще ни огрее.

# 304
  • София
Да, изписан ми е, но го няма. Лошото е, че трябва друг да обикаля за да ми го намери евентуално. Иначе засега съм със задух и загуба на обоняние. Надявам се да не се задълбочава.

Иначе наборът и сестра му продължават да си учат дистанционно, брат им по принцип е присъствено и от днес си бърка в носа цял ден. Класната каза, че ще му пращат задачи, да видим. Наборът пък днес по едните танци написа 3 листа и каза- егати, аз по общообразователните не пиша толкова.

# 305
За да не изкривявам излишно темата, да опиша пак в скрит текст:

Скрит текст:
При вас доказано ли беше? С карантина и всичко?
Единият мой роднина, с който се разболяхме поедно и също време, си направи бърз тест за антитела. ПСР, вече писах няколко пъти тук, не виждам смисъл да правя, защото няма кой да ни лекува, няма с какво, няма и смисъл. Няма да им пълня само бройките за няма нищо и за моя сметка.
Моята работа не изисква седене с други хора в едно помещение, спокойно мога и от къщи и от офиса, в който съм сама, да си пиша. Всичко мога да подавам онлайн, да пазарувам - никакви проблеми нямам. Другите ни близки са по същия начин. Брат ми и снаха ми - лекуваха се вкъщи, брат ми стигна до антибиотик, снаха ми - не, а у нас с мъжа ми си бяхме на парацетамол и витамини - откарахме точно по две седмици всеки от нас. При мен, както вече писах, обоняние и вкус се оправиха за 3-4 дни, както при всяко друго подобно заболяване, когато ги губя често, но имам остатъчно подкашляне и - все още гадене. Температурите бяха първата седмица и то при мен за 2 дни, не висока - 37.5. Малкият мина само на кашлица - суха, без нищо друго, той беше на инхалации вкъщи, него го спрях веднага, когато започна да кашля, писах го, отидох и му взех болничен, но още нямаше ДО и беше необходимо да му извиня отсъствията.
Определено смятам, че  се прекалява и се стресират излишно и съвсем умишлено хората.
Така на куп не сме болудевали толкова много в пакет. Най-зле си беше брат ми. Останалите - като нормална грипоза. Знам, че в момента още грип няма, това го знам от няколко лекари и го четох. За мен разликата беше в продължителността - две седмици не ми се е удължавало. Но пък февруари карах грип Б доста по-зле бях, макар и за по-кратко. Покъсах се от кашлица, потене и месеци наред - синузит.

В момента положението е въпрос на оцеляване, естествен подбор. Никой не прави нещо целенасочено, за да се подобри положението. Има там едни болници и едни лекари, да се оправят поединично, както преценят и могат.
И аз така го виждам - и в борбата с вирусите, и в образованието. Който както се оправи.

Да, изписан ми е, но го няма. Лошото е, че трябва друг да обикаля за да ми го намери евентуално. Иначе засега съм със задух и загуба на обоняние. Надявам се да не се задълбочава.

Иначе наборът и сестра му продължават да си учат дистанционно, брат им по принцип е присъствено и от днес си бърка в носа цял ден. Класната каза, че ще му пращат задачи, да видим. Наборът пък днес по едните танци написа 3 листа и каза- егати, аз по общообразователните не пиша толкова.

Скрит текст:
При мен това със задуха, беше много странно. Нямах кашлица откъм гърдите, по принцип имам проблеми с гърлото, никога не слиза надолу. НО през цялото време ми се гадеше и имах чувството, че имам топка в горната част на стомаха, към слънчевия сплит и това ми пречеше да дишам - като поема въздух, все едно тая топка ме поспирва и всеки момент очаквах да повърна. Сега пак ми се гади, но доста по-слабо и топката изчезна миналата седмица. При мъжа ми нямаше гадене, нито пък кашлица, само пристягане, за което, както вече споделих тук, когато ходехме на разходка по горите ми се налагваше да го изчаквам, защото се задъхваше и потеше. Аз нямах задъхване, само това усещане за топката.
Тук нали се бъзикахме по тоя повод, че с мъжа ми сме бременни. Все на кисели плодове ни избива и на такива сокчета. В Лидл вървят сега напромоции едни от 100% портокал - що нещо изпихме...

Ако всички на куп вкъщи се разболеете и ви трябват някакви по-завъртени лекарства, ще ви трябва някой да ви ги купи. При нас парацетамолът си беше наличен и не сме имали проблем, но татко ходи да купува антибиотиците на брат ми. Ние нямаше как. А, да, брат ми също и повръщаше. Та по едно време се чудеше как да пие антибиотиците, но баща ми ходи за деган. Е, не стигна до инжекции, овладя повръщането.
В петък брат ми беше вече шен - ходи за гъби и ни донесе цял сак боровки.

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 16:02 от Judy

# 306
  • Пловдив
Болните бързо да се оправят и да не се панират. Което е трудно, сигурна съм, с тази истерия и с това облъчване. То няма как човек като види положителен тест да не си помисли, че ще умре. Съжалявам, и аз мисля, че истерията и паниката е в пъти по-тежка от вируса, който не е лек наистина, но все пак има и други не леки вируси, а не си подкачаме от страх. Ето, имам познати, които отидоха в Африка, без да ползват превантивни средства против малария, а ги хапаха комари и си бяха дзен. Всички знаем колко ужасно опасна е маларията. Същите сега ги е страх да отидат в Танзания, защото... Нямало мерки, нямало болни и нямало опит кой и как да ги лекува от ковид. Ето до това води истерията. Нелогично действия.
Много ме е яд на решението на Пловдивския щаб. Така и не посмяха да приложат локални мерки по училища. Не знам наистина защо всичко си вярват, че децата заразяват. Само училищата са трън в очите. Лошото е, че и учителите взеха да дават назаден. От днес между другото в училището на малките има слеената заповед :учителите да са с маски И шлем в час. Не може само с едното. Всеки прави каквото си иска.
Набора иначе днес имали контролно по БЕЛ, щял да има хубава оценка, та така, поне за това съм спокойна. Иначе вчера присъствах на он лайн час по мат на племенницата ми, безмълвна съм, потресена и гневна. Срам ме е да казват, че он лайн е същото като в училище. Срам ме е. Не искам да го коментирам изобщо, понеже нямам възможност да свртя на набора, се залъгвам, че при него е различно. От миналата година той янма пропуски, учителката им по мат беше страхотна. Също и по БЕЛ. Също и на курса, където им показаха и за напред каквото могат.
Лек ден.

# 307
Значи аз съм най-големия карък, щото и колежка с малария имам Simple Smile Не сега де, преди няколко години я хвана Simple Smile

# 308
Значи аз съм най-големия карък, щото и колежка с малария имам Simple Smile Не сега де, преди няколко години я хвана Simple Smile

Скрит текст:
Боже, отде пък това?
Да не е ходила по чужбините?
Как я лекува?

Цитат
Само училищата са трън в очите. Лошото е, че и учителите взеха да дават назаден.
Такова, като нашите медии, не знам в Европа да се позволява. Нашите съвсем умишлено, целенасочено и тенденциозно тормозят хората, а има такива с по-слаба психика. То постоянно се акцентира на болни и починали точно учители. Останалите, логично, ще се изплашат. Като че ли няма от всички професии вече - вирусът е толкова разпространен, че не знам дали има място, където да го няма. Ма не, тръби се само за учители и лекари, съответно - за училища.

# 309
  • Пловдив
Явно да, ужас. Мен много ме е страх от такива болести.

# 310
  • Между гори и планини
Имам приятелка, живя в Африка, три пъти беше болна от малария.
Мъжът ми също я е карал в Африка , че и вътрешни паразити . Хем са им готвили към посолството.

# 311
Да, от сафари в Африка. Няма да навлизам в детайли, единствено я спаси това, че е чужденка и замина да се лекува в чужбина. Тука в инфекциозна нямаха грам идея какво да правят.
Сега е добре вече, явно се контролира заболяването, но е изключително тежко.

# 312
Плевен, ГПЧЕ - то в четвъртък присъствено на училище.

Преди малко чух за вашето училище.
Да видим, дали и нас ще ни огрее.
На страницата на областната администрация има съобщение, че са решили да не продължават ОЕСР.

# 313
  • софия
На нас ни пуснаха анкета от Колежа. Явно за сега се подготвят с локални мерки.

# 314
  • София
Щерката ми препраща от другата стая чат с инфо от класната.От петък щели да се връщат в училище.Тя ликува, аз.....не знам.Май  часът е подходящ да си сипя вече....

Общи условия

Активация на акаунт