ОСМИ клас 2020/2021 - в Зуум, Тиймс, Мудъл или Вайбър, осмокласникът е хакер смайващ

• 24 866
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
Извинявам се, няма вече
Разбира се, понеже съм останала с впечатление, че тук се ползват изключително известни частни учители, както и се занимавате с децата, не виждам проблем да си минете материала сами у дома.
Малко ми е лицемерно ту да се размятат имена на разни школи и учителки, ту да се реве за някой отпаднал урок.
Не вярвам децата НИ точно на нас тука да останат неграмотни.

# 286
Плевен, ГПЧЕ - то в четвъртък присъствено на училище.

# 287
  • Някъде в Европа...
Тъкмо и аз прочетох за Търново от профила на кмета във фейса. Да им се ненадяваш колко бързо реагираха с някакво решение...
ТуиГ, не съм сравнявала признавам...щом е така, добре че е АЕ, поне не е напълно непознат език ..

# 288
  • София
И като отпаднаха, какво. Беше достатъчно стресиращ период, имаше достатъчно хубави задачи. Не свърши света с отпадането на малко материал от изпита.
Въпросът е, че сега се спряга едно ДО до ... ами никой не знае докога. Та затова питах, дали пак ще отпада материал или въобще НВО -то.

# 289
Отпадналият материал за много деца остана невзет материал, което не че е пак нещо фатално глобално погледнато, ама тук си констатираме разни неща и нямаме претенции, че оправяме света и образованието.
По математика това ще лъсне нагоре в някакъв момент, ама пак, който си настоява на математиката си го е взел и те така.
Точно по школите зарязаха невзетия материал, защото те подготвят за НВО, а не обучават децата.
За домашните учители на немотивираните диванета, като моето, да порешаваме от отпадналата математика допълнително задачи, костваше една идея повече кандардисване, ама това е положението.

# 290
  • у дома...
Мотивацията на самото дете е много важна. Дали учи това, което то си е избрало в училище, което то си е харесало или учи това, което родителите му са избрали. Аз бях в гимназия в периода 89-93 г. Училище, което ми избраха нашите и специалност, която мама и баба избраха. Три тотално пропиляни години от живота ми. И нищо не научих. С изключение на БЕЛ - имах страхотни учители по предмета. Имало е случаи с дни да не ходя на училище, щото не исках да уча там.

При Ани е съвсем друго и се радвам, че оставих избора изцяло на нея. Нашата роля беше да ѝ посочим училища според резултатите ѝ и да я заведем да ги види.

В старото училище по БЕЛ взеха абсолютно целия материал + подготовката за НВО. Резултатите в класа варират от 20 т. до 92,5 т. Без частни уроци и прехвалени школи, благодарение на мотивацията на децата и Учителката.

# 291
И като отпаднаха, какво. Беше достатъчно стресиращ период, имаше достатъчно хубави задачи. Не свърши света с отпадането на малко материал от изпита.

Никой не твърди, че е настъпил краят на света.
НО - никога така и не се провери усвояемостта на този материал общо от децата. А бе много необходимо да се направи такава развносметка.
Лично за мен - защото е неудобно да се установи истината, а тя е, че той остава масово неусвоен.
В момента сина са на медицентър и той казва, че от как са минали на вектори и "триъгълник", отлепянето от материята е за около 6-7 деца. Вероятно тези, които са се занимавали допълнителни и с материала за 7-ми клас, касаещ триъгълниците и успоредниците. Нищо, че не е същия, той стъпва все пак на определен тип мислене, логика и задачи.

Happy, всички знаем, че образованието не е най-важното нещо на света, ама може ли да си бъбрим тук по темата, както винаги сме правили, без да ни го напомняш периодично.
Ама тя темата си е ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО - в осми клас. И тук това е най-важното. Защото това е темата.
Ми за мен пък поредният вирус не е важен, ако беше - щях да пиша из други теми за него и все за него да чета, ама  понеже не ми е важен - не влизам в другите теми и не се вълнувам от тях, като не искам и те да се прехвърлят тук, освен доколкото не са важни за образованието, именно.

Плевен, ГПЧЕ - то в четвъртък присъствено на училище.
Честито! Браво! Дано да остане така!

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 15:18 от Judy

# 292
Баш целият си отпадна. Всичко от март нататък не беше включено в НВО.
Е, не, не беше така. По мат отпадна само 1 раздел и само 3 произведения по литература. Като излязоха ДО нашите бяха още на Немили-Недраги.

По мат. отпаднаха и неравенствата, и триъгълникът от НВО, както и последната част с вероятностите.

Не беше целият материал от ДО, определено. Инъче нямаше да се налага да научавам признаците за еднаквост на триъгълника, например Simple Smile

Просто_майка, а има и такива, които от 5 години си мечтаят за дадено училище, влизат по първо желание с чудесен бал и сега се питат защо не са кандидатствали в "дървото"...Simple Smile

Ston, отново, да Simple Smile...Как пък се падна и двете ми деца да са на ДО точно в 7 клас???
Но аз съм оптимист и се надявам и малкия да се справи успешно!

Последна редакция: вт, 10 ное 2020, 15:42 от MollyBy

# 293
  • Между гори и планини
Нашите взеха целия материал. Бай Ганьо е много любима книга, голям смях! Освен това гледа и епизоди с Георги Калоянчев и сравнява филма с прочетеното. И успоредници решаваха . Месец преди НВО имаха задължително час и половина следобед математика.

# 294
Отпадналия го преговориха много обстойно преди входното. Е не задълбаха до второмодулски задачи. Но и в нашето училище не беше неглижиран, учиха си го и контролни си имаха по него.

# 295
Ако този немалък по размер материал / и по двата матуритетни предмета/ не е бил усвоен като свят миналата година до края на седми клас, с един преговор за входно е кауза пердута.

То при нас на теория всичко се "взе". Аз за проверка на усвояването говоря. И за това, че тази проверка не случайно отпадна като централна и всеобща в НВО. Ама никак не бе случайно.
Проверките по места на разни входни изобщо не ги броя като нещо представително. Също ясно защо.

# 296
И при нас беше минат.
Честно казано ясно ми е защо се бави решението, явно из министерствата се карат като нас. А не е редно. Ние имаме право да си гледаме от своята камбанария, те не.
София е абсолютно омазана. Някои могат да спрат телевизора и да се правят, че няма нищо, но други работят в сфери, в които няма как да си затворят очите. И не е розово.
И просто затова се чудя. Ясно е, че ние точно няма да си оставим децата. Нито разчитаме чак толкова на училището. Та да припадаме една седмица ,един месец и т.н. ли ще е . Нито  ги оставяме без социален живот, без пътувания.
Просто вече ми е адски тъпо от тази нерешителност за каквито и да е мерки. Да се реши и това е, да си направим плановете. А не седим и чакаме, на час по лъжичка.

# 297
  • София
Успях да прочета тези 20стр, както и още 20 от миналата тема. Вероятно в следващите 2 седмици ще следя по- редовно- от вчера съм с положителен антигенен тест. Карантинирахме се всички у дома и сега само се моля да минава бързо и леко. Истината за мен е, че когато стане лично възгледите леко се променят. И аз съм ЗА присъствено обучение, и мен уж много не ме притесняваше поредният вирус, ама в момента такъв страх ме е хванал, че ми е все тая дали ще са на ДО. И да, в София е много зле положението. Втори ден издирвам антибиотик и не знам дали ще успея да намеря.

# 298
  • софия
Тъкмо и аз прочетох за Търново от профила на кмета във фейса. Да им се ненадяваш колко бързо реагираха с някакво решение...
ТуиГ, не съм сравнявала признавам...щом е така, добре че е АЕ, поне не е напълно непознат език ..
Вашият кмет ми е много симпатичен Relaxed

milasara, от сърце стискам силно палци да го минеш леко и да не се заразяват около теб Hug Не се панирай!

# 299
Аз не се карам въобще. Излагам позицията си в защита на по-качествено образование за децата. Ако някой се кара и му е нервно - не знам, не съм виновна за това. Дори мерките следва да са с мярка. Не самоволни и произволни. Като пролетните - без мисъл и смисъл - наложени повсевместно.
Където има нужда - О.К., но такава няма навсякъде и това е съвсем реално.

Миласара, ние нашето "лично" го минахме вкъщи. И не, никак не ми се е променила позицията, дори напротив - окончателно се затвърди.Нямам нищо против там, където "е зле положението" да си карат училищата ДО - то си е като при грипните ваканции, но сега ще е добре, че ще има и училище, а няма тотално да се губи материал. Лошото е, че не му се вижда краят. НО - там, където няма надхвърляне  над определения процент децата да са си на училище. Защото ако и там нещата се влошат, поне да не губят месеци и цяла година, а да са на ДО при доказана нужда от такова.

Общи условия

Активация на акаунт