ОСМИ клас 2020/2021 - в Зуум, Тиймс, Мудъл или Вайбър, осмокласникът е хакер смайващ

• 24 531
  • 726
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Такааа за пиене си говорите. Аз пия всякакъв алкохол, ям сладко и люто, Къде да идвам:) Снощи съм изпуснала последната заповед, докато помагах на  дребния с едно стихотворение на изуст, но си пиех винцето. Няма да коментирам последните мерки. Очаквам и неочакваното.
Днес с ММ имаме повод за наздравици - 15г. семеен живот. Едно ми е носталгично, как времето лети и децата растат, а ние..... ставаме по уравновесени . Та черпя ви https://www.10te.bg/zhivotat/10-polzi-ot-pieneto-na-alkohol/ За здраве!!!

# 691
При него не могат да си влязат от телефоните шест деца от класа,  които са от квартала всичките - тези, без тока.
Току-що ми звънна, че пуснали тока и всички се надяват да удържат до 14.00 часа. Даже мисля да се обадя на познати от ремонтната група, ами опира човек до такива способи, когато е възможно, преди да вляза в дела, ако има възможност да се профилактират следобедите. При нас в града втори смени на ученици няма, та върши работа. Слава Богу - изтървали са само част от урок по БЕЛ, там ще наваксат, но имат упражнение по математика на медицентър и после почват немския. Там не ща и да чувам за токови профилактики.
Довечера мисля да поработим върху телефонния достъп, понеже едва ли ще е единствен път днес с този проблем. Ще видя и съседите от класа.

# 692
  • София
И аз от разговори с познати стигам до същия извод. Има много повече болни от официалните статистики. Много продължават да си работят и да щъкат без да се тестват (къде по принуда, къде от безхаберие), а са с типичните симптоми. Включително хора, работещи с храна и клиенти, учители и т.н.
На мен Мангъров ми беше полезен с това, че каза, че активната фаза е 13-15 дни и е нормално температурата да продължава примерно 10 дни. Повече трябва да се говорят подобни факти за боледуването, отколкото да се развяват само бройки и смъртни случаи...

# 693

Единственото условие да не отиде в забвение е ....... използване на ДО , като постоянна форма на обучение.
Дидия, дано си права, но моите прогнози са други. До миналата година във 2 АЕГ са имали по 1 паралелка от набор по системата 1:1. Тази година са 3, догодина очаквам да са 5 и накрая всички паралелки ще преминат по тази система! Въвеждоха я и в 51-то и в 138-мо и още 13 училища в София чакат одобрение. Може и да усвояват пари, но някои деца до 10 клас ще учат така. Плюсове и минуси ще претеглям след като завършат училище!
Но първият плюс за мен е, че в сегашната ситуация-ДО, няма разлика в преподаването-присъствено и дистанционно, което е един стрес по-малко за децата от тези паралелки!
Вече съм на принципа-който иска да е образован да си наляга парцалите и да учи. Присъствено, дистанционно-четене си трябва! В България открай време сме си на паралелно образование, малко останаха Учителите по призвание!
 Сега си чакам с нетърпение онлайн родителската среща, че нещо се заинтригувах много!
               imar, аз писах , че единственото условие е постоянна форма на обучение. Участвала съм в много проекти в нашия сектор и нито един не е продължил в практиката.За това съм леко скептична.Голямата / 12 клас/ до сега беше на 3 дни присъствено,2 - ДО.Не е във възторг от двата дни.При това ДО / поне това,което аз съм успяла да видя/ е на ниво и трудно мога да намеря съществени недостатъци.Виждам ,за моя голяма изненада,как децата от класа се търсят , а ако си спомняте бях писала,че не са чак толкова задружен и единен клас.Сегашната ситуация май им разкри практически,че като загубиш нещо започваш да го оценяваш. Yum Наблюдавам и нещо друго - една особена връзка с учителите им.Всеки ден се споделя,че говорихме с госпожата по еди какво си,с господина и....даже се търсят по телефона.Чудя се тези учители от къде намират толкова време,че да остава и за лични контакти по телефон.За съжаление това наблюдавам само при нея.С много добри впечатления съм и от класа на Неда и класната им.На новата заповед реагираха не само децата , а и класната.Малката каза,че и госпожата съжалява ,че няма да се видят в клас.Най-трагично е положението при седмокласника.Там и ДО и ПО си е пълна трагедия.

# 694
И аз от разговори с познати стигам до същия извод. Има много повече болни от официалните статистики. Много продължават да си работят и да щъкат без да се тестват (къде по принуда, къде от безхаберие), а са с типичните симптоми. Включително хора, работещи с храна и клиенти, учители и т.н.
На мен Мангъров ми беше полезен с това, че каза, че активната фаза е 13-15 дни и е нормално температурата да продължава примерно 10 дни. Повече трябва да се говорят подобни факти за боледуването, отколкото да се развяват само бройки и смъртни случаи...

Скрит текст:
Най-полезно е да се даде накрая думата и на хора, които са го минали и изкарали безпроблемно и които не са се панирали. Понеже у нас, специално, само се навират в очите данни за трагедии, които между впрочем никой не е доказал, че се дължат изцяло или изобщо на ковид.
Край мен всички са такива - леки до средно тежки случаи - колеги, близки, познати, дори и брат ми с теста и антибиотика не смята, че нещо е кой-знае какво сложно преминал. Останалите и до АБ не стигнахме, по къщите на топло, чай, парацетамол, витамини. НО - специално у нас не гледаме от години нашенски телевизии, не се панираме излишно с бг новини.
И температурата ни беше за 2-3 дни средно, даше нямаше и 10. Малкият нямаше изобщо температура. Колеги имам най-различни - тествани са повечето дори, не, повечето не купуват АБ, защото знаят, че няма нужда. И общо средно, по мои наблюдения при всички лични мои познати, минава за 2 седмици. И изобщо не всеки дори се чувства "като парцал" - едни са така, други не, едни имат подобно усещане за 2-3 дни, други - за 10. Като при гриповете. Всеки - според организма си, всеки минава различно.
Отново желая на всички на първо място да запазят спокойствие. И винаги ще го пожелавам това най-напред, защото виждам, че е от първостепенно значение.

# 695
  • Отвъд алеята зад шкафа
Зазу, точно това е важно - че 13-15 дни се чувстваш ужасно, имаш висока Т, не усещаш подобрение от АБ. Струва ти се, че умираш. Ама всъщност минава. Казвала съм ви, че януари мисля, че изкарах Ковид, защото имах точно такива симптоми. Един месец продължи лечението ми вкъщи с 3 порции АБ. Само че тогава ме лекуваха от бронхит, неясно от какво. Да, много ми беше зле, обаче мина. Не ми е хрумнало да ходя в болница, въпреки задуха. Повечето болни познати го карат супер леко, само 2-ма го изкараха като силен грип.

# 696
  • София
Днес с ММ имаме повод за наздравици - 15г. семеен живот. Едно ми е носталгично, как времето лети и децата растат, а ние..... ставаме по уравновесени . Та черпя ви https://www.10te.bg/zhivotat/10-polzi-ot-pieneto-na-alkohol/ За здраве!!!
Ина, още много пъти по толкова ви желая!
На нас също, и ние днес правим 15 години от сватбата Sparkling Heart

# 697
Някакво помагало по литература да препоръчате. Миналата година беше много удобно на Просвета това оранжевото с таблиците. Нещо подобно?

# 698
  • Между гори и планини
Какво по-точно търсиш? На Понс има помагала , ламинирани таблици по всички предмети.

# 699
Дидиа, то е въпрос на желание от страна на учителите и директора дали ще продължи. Аз бях писала за 138, еми оказа се че са по същия проект. С новия директор, който ги води напред. А учители, които се съпротивляват на новото, явно винаги ще има.
Но няма да пиша повече. Времето ще покаже. Аз започвам да виждам хубави страни, надявам се след години да съм все със същото впечатление.

# 700
  • София
Откакто имахме проблем с Нета и писаха на Митко отсъствие по ИИ, няколко дни Тиймса се пускаше на двата лаптопа вкъщи и на неговия телефон (с мобилни данни), за да може да влезне от някъде. Но сменихме рутера и нещата се оправиха. От време на време Тиймса прави проблеми, но не само при моя, а при няколко деца общо, но е за кратко.
Наде, дано се оправят по-бързо хората.
Честит празник Inna_78!

# 701
  • у дома...
Ина, още много пъти по толкова ви желая!
На нас също, и ние днес правим 15 години от сватбата Sparkling Heart
Като гледам 2005 е била съдбоносна година за доста хора... Нашата дата е 29.10. Бъдете здрави и винги много влюбени.

# 702
  • София
Леле. Напомнихте ми, че след 4 дни и ние имаме годишнина от сключването на брак Flushed .
Понеже навремето се оженихме, за да можем да живеем заедно на общежитие и сватбата ни беше година и половина след гражданския брак и тази дата (на подписването) малко ми убягва Relaxed .

# 703
  • София
Честито на сватбарките! И нашата сватба беше 2005.

Слушах Вълчев сутринта. Както винаги умерен в изказванията си, но точно накрая каза, че до коледната ваканция щели да изготвят график за смесено обучение, който да се прилага. Е добре де, не можаха ли лятото да подготвят тези графици и да са готови в случай на криза? И месец и половина ли отнема изготвянето на графика за всяко училище? Не пуснаха ли вчера 1 АЕГ сами подобен график?

# 704
  • софия
Аз па съм си `се мома Stuck Out Tongue Фръц!
Скрит текст:
Два пъти отлагам подпис и вече половинът има страх да предлага. Някак не можах да повярвам в "институцията брак".

Още всички години да вървите по общ път, Inna_78!

Общи условия

Активация на акаунт