Правен въпрос!

• 4 434
  • 126
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Пак ти казвам, в твоята ситуация е много важно да си хладнокръвна. Подкрепата не е, за да се върнеш при тях. Голямо момиче си, можеш и сама, но е хубаво да знаеш, че има на кой да се опреш, ако ще и само да си изкажеш нещата.
Опитай се да не му казваш за плановете си, за да няма време да направи някаква глупост.

Абсолютно не казвай нищо! Даже се опитай да изглеждаш така, сякаш отново си си "затворила очите". И после гледай да подсигуриш децата си и себе си.
И да, повече не си "затваряй очите"!

# 61
  • София
То е ясно, че пари от тази сделка няма. Човекът точи, какви са причините, няма как да знаем. Може и да има логично обяснение, но е факт, че не е споделил с жена си, която е и партньор в бизнеса.

# 62
Аз не мисля ,ч ей така ,имущество на фирмата може да се прехвърля/подарява  на частно лице .

# 63
Е, все някак е оформена сделката - възмездна или дарение. Ясно е, че парите ги няма, затова е обсебване.

# 64
Ние сме заедно от 15 год. Досега не сме имали проблеми с 3ти лица така да кажа, той като цяло не се занимава с глупости,просто страшно много слуша родителите си, издигнати са на пиедестал. Имаме 2 деца, на 10г и на 1г, майка му като разбра, че съм бременна втория път, му писа във вайбър да ме принуди да махна детето, за какво ни било, нали сме имали момче. Този разговор аз го имам на снимка. Тогава той наистина ми каза ако искам да не задържан детето, но аз не го послушах. И не съжалявам. Майката е мозъка на всички схеми. Както казах и в преден пост, за тях е многк важно да имат много имоти, и парите да стоят в тях.
Странно е, сега проверих фирмената сметка и няма пари от прехвърлянето на камионите.

# 65
  • София
Говори с адвокат. Не звучи добре. Има подобни властни родители и няма значение на колко години са децата. Както казах, може да има логична причина, защото камионите не са асет, а лаябилити по-скоро. Начислява се амортизация и подобни, но звучи супер странно. Явно не си малка и си свързана с бизнеса, за това смятам, че се опитват да те прецакат.
Предполагам, че адвокатът ще изиска замразяване на всички сделки и тогава ще трябва да говорите с мъжът ти.

# 66
  • София
Че е грозно изказването е грозно, ама тя майка му може и да иска той да ви пребие с децата... пак ли тя ще е виновна, ако той я послуша?
Интересно ми е, след този разговор тя виждала ли е малкото?

# 67
Или се изправяш срещу мъжа си, но да си готова за най-лошото, или махваш с ръка и чакаш, нали той щял да ги наследи.

# 68
  • Измир
Мависка, да не би фирмата да върви към фалит и съпруга ти да спасява имуществото? Може заради бебето да не иска да те тревожи и да крие от теб.

# 69
Бракът ти е отишъл на кино. Не си затваряй очите, а се погрижи за интересите си. Обърни се към добър адвокат.

# 70
  • София
Авторке, срещата с адвокат е неминуема. Вижте как е оформена сделката - той е подписал като представляващ или някъде е подписвано и от Ваше име, сделката възмездна ли е (би трябвало камионите да са прехвърлени по застрахователна стойност) или безвъзмездна. Вижте дали има реално прехвърляне на собствеността (в КАТ) и на каква стойност е била сделката (при нотариуса).
Ако тези пари не постъпят по сметката на дружеството, може да твърди, че му е платено в брой (ако е под лимита за плащания в брой). След това, тези пари трябва да се върнат към дружеството, разбира се.
Също проверете, ако дружеството има други активи, какво се случва с тях. Също и договорите с клиенти, ако има такива - да не се пренасочват към друга фирма.
Ако съм в подобна ситуация, бих се подготвила за съдебна битка, защото поведението на съпруга е недопустимо за бизнес партньор, за майка на децата му да не говорим. Променете незабавно дружествения договор, за да представлявате заедно. В този момент вероятно ще избухне война.

# 71
В никакъв фалит не върви, напротив даже, последните няколко години още повече се разви, постоянно купуваме нови камиони, като за това, без да преувеличавам, аз движа покупките, ходя до чужбина с бебето да уреждам нещата. Просто когато тях ги няма, нямаме абсолютно никакви проблеми, но тук ли са и все едно е друг човек, дори като му звънна пред тях и говори много грубо с мен, а пред мен няма такова нещо.
Естествено, че са виждали детето, аз не съм такъв изрод да крия детето и да не я давам.

# 72
  • София
Ооо, ако майката на партньора ми изрече това, което е изрекла (или написала, няма значение) няма да я види!  Нали не иска и момиче. Малей! Направо ти се чудя на акъла!

# 73
  • София
Не се настройвай. Виж какъв съвет ще получиш. Очевидно има проблем и не се успокоявяй, че е само "когато са тук".
Няма право да взима еднолични решения за общ собственост! Пиши утре ако искаш какво е казал адвокатът.

# 74
Милинка, има реално прехвърляне в кат, защото на мен ми каза застрахователния брокер като ми звънна за плащането на застраховките. Аз не можех да повярвам и тя ми прати снимки от талоните на въпросните камиони. Пари от продажба в сметката няма. Вероятно е да са дарение.

Общи условия

Активация на акаунт