Правен въпрос!

• 4 427
  • 126
  •   1
Отговори
# 45
Ако наистина някой те е подписал, си пусни жалба. Независимо дали се иска или не твой подпис, подправянето е престъпление.

# 46
Малко непоискан съвет, но проблемът не са родителите му. Проблемът е, че съпругът ти не счита теб и децата ви за семейство, а дъртаците си. Просто до сега не си виждала до колко е голяма опасността в това собственият ти съпруг да те мисли за чужда. (Ако си намери друга, не си мечтай децата ви да продължат да са и негови..)

Замисли се кой мъж с акъла си ще тръгва да прави враждебно поглъщане на общите ви активи.. ей така, без нищо. Също провери и всички останали активи, които имате на кое име се водят към днешна дата и какви са вариантите му да стане "безработен" докато баща му се разпорежда с активите на фирмата ви..а се води дело за издръжка например.

# 47
  • София
Ужасна постъпка. Искрено ти съчувствам, особено, когато имаш и бебе. Каквото и да направиш, няма да е с добър изход за взаимоотношенията ви.
Веднага се консултирай с адвокат и сменете статута ви в компанията, за да я представлявате само заедно.
Успех ти желая, не се поддавай на емоции.

# 48
Елфичка, да точно така е. Може би е моя вината, че толкова години си затварях очите. Той никога не е говорил пред мен с тях, а когато те са в Бг, както сега, е постоянно у тях, а аз ако не се съобразя с него и техните желания, се започва едно говорене как аз се деля от тях, та ние сме били едно семейство с тях, а аз не съм искала примерно с тях да излизам всеки ден, или да ходя у тях.
Склонна съм да вярвам, че майка му го съветва на такива неща, защото мин год го накара да продадем доста апетитен имот, който не беше за продажба по принцип. Аз не бях съгласна с това нещо и му казах, че ако ще се продава, ще разделим парите, и така стана. От тогава родителите му започнаха да го настройват с/у мен, едва ли не как аз си плета кошницата без него. Но той неговия дял го даде на тях.
Утре ще отида при адвокат да видя какво мога да направя.

# 49
  • София
Това е най-мъдрото нещо. Надявам се, че имаш доверен адвокат. Не разчитай на семейния ви. Също така, имай предвид твоя и на детето интерес първо. Освободи се от емоциите, но и имай предвид, че твоите действия най-вероятно ще отключат доста неща. Трябва да си готова да се разделите.

# 50
Той съпругът така или иначе се готви за раздяла. Не е чиста там работата.

# 51
Явно да.. Той днес ми каза, след ксто му зададох няколко въпроса, че като не ми оттървало така, лесното съм го знаела.
Аз съм подготвена за всяка ситуация, раздяла включително.
Просто си мислих, че след второто дете, може би ние ще излезем на преден план, но съм грешяла. Той винаги е гледал първо за родителите си, после сме ние.

# 52
Тогава ти помисли първо за теб и децата. Консултирай се с адвокат и виж има ли пробойни в сделката. Ако наистина има фалшифициран подпис ще бъде добре за теб.
След това помисли как ти да си оплетеш кошницата.

# 53
  • София
И на мен на това ми "мирише", но може и наистина да е "мамино синче". При всички варианти, няма да е красиво. Надявам се, че Мависка има подкрепа от нейното семейство и приятели.

# 54
На въпросът ти от началото- можеш да заведеш дело за измама. Ако са те подписали, съдът ще назначи експертиза за установяване дали подписа е твой. От там нататък сделката се обявява за нищожна, ако не са препродадени камионите, ще бъдат върнати на името на фирмата. Нотариусът ще го отнесе здраво, мисля че за такова нещо има и затвор, а с практиката му е свършено.
За другото гледам са ти дали съвети, явно мъжът ти е подвластен на родителите си, там нещата са сложни. Опитайте се да се разберете и да видите какъв е проблема, защото с лошото обикновено нещата завършват винаги зле.

# 55
Благодаря за отговорите! Подкрепа от моето семейство имам, наясно са със всичко. Но аз съм на 35 год и нямам намерение да се връщам при тях и т. н.
След консултацията утре ще обмисля доста добре нещата и ще реша какво ще правя. Лошото е, че имаме доста имущество на името на фирмата, което утре може да е в ръцете на баща му и аз да остана с пръст в уста, а съм се борила за тоя бизнес и съм помагала, все още движа доста документация.
Но понеже Аз съм доста горд човек, откакто разбрах преди 2 дни, място не мога да си намеря, гледам го и се чудя какво още да очаквам.

# 56
  • София
Пак ти казвам, в твоята ситуация е много важно да си хладнокръвна. Подкрепата не е, за да се върнеш при тях. Голямо момиче си, можеш и сама, но е хубаво да знаеш, че има на кой да се опреш, ако ще и само да си изкажеш нещата.
Опитай се да не му казваш за плановете си, за да няма време да направи някаква глупост.

# 57
А какви са чувствата между вас?
  Може само да блъфира и да се прави на  мъж с това: "знаеш лесното"? Може и да няма желание да се разделяте? Щом тича за всичко при мама и тате, може да е с ниско самочувствие и ако усети, че твърдо си за раздяла, да размисли?

# 58
  • София
В случая, не мисля, че чувствата имат значение. Той подлага на риск семейството си и детето си. Финансовите въпроси са винаги тегави, но когато се спекулира с доверие е много грозно.

# 59
Няма измама, документно престъпление е за подписа. А прехвърлянето на бащата може да мине за обсебване. Той може да има право да представлява сам, но парите от сделката трябва да влезнат в сметката на фирмата.

Общи условия

Активация на акаунт