Правен въпрос!

• 4 416
  • 126
  •   1
Отговори
# 30
Да, сега проверих и наистина е така, управляваме заедно и поотделно. В този случай аз абсолютно нищо не мога да направя ли? Аз тогава изобщо защо се водя в тая фирма, щом може той да си прави каквото иска без мен?

Ами така се прави за по-лесно, когато хората си имат доверие. Иначе е много тегаво всеки път да ходят и двамата. Удобство е, но е и капан. Всеки медал си има две страни, знаеш. Нашите семейни инвестиции например са 90% на името на единия, който е по-свободен той ходи да се занимава. Потенциален капан е, ако решим да се развеждаме, но иначе е много удобно. И си вярваме вече над 30 години.
Ако е така нотариусът е невинен, говори с мъжа си и поискай да смените регистрацията на фирмата и да върне камионите обратно на името на фирмата. Вече ако не иска, имате проблем. Може  той да не е кроял нищо лошо, а да е надуман от родителите си.

П.П. Не е невинна, щом те е подписала. Но не разбирам защо го е направила, след като е нямало нужда???

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 11:39 от Черна станция

# 31
Да, сега проверих и наистина е така, управляваме заедно и поотделно. В този случай аз абсолютно нищо не мога да направя ли? Аз тогава изобщо защо се водя в тая фирма, щом може той да си прави каквото иска без мен?
Морално съм много наранена и ще предприема други действия.

Самият факт, че е заедно и поотделно, не изисква не само присъствието Ви там, а и копие от какъвто и да било личен документ.
По тази причина е много важно когато човек учредява дружество да го направи не сам, а с помощта на юрист - адвокат, който да му обясни правата му, задълженията и да уреди учредителния акт спрямо желанията и интересите на собствениците на капитала, за да могат те да се защитя при бъдещ проблем.
В случая сделката е законна.

# 32
Не е точно така. Дори и за представляват поотделно, самата сделка е извършена с измама, след като е фалшифициран подписа на жената. Това е наказуемо за всички въвлечени страни.
А, колкото до мъжа, смятам, че подготвя по-сериозни неща.....

# 33
Точно надуман от родителите си е. Това не е за пръв път, но досега все съм премълчавала, но това вече мина всякакви граници. Днес пак говорих с него, каза че за него било най-добре всичко да е на името на баща му, нямало умисъл, но за мен има такава. И аз може да искам да е на името на майка ми примерно, но нищо не съм предприела без негово знание.
По  принцип родителите му са много имотно ориентирани и винаги искат всичко за тях, много ги е страх ако стане нещо и се стигне до развод да не му взема имането.
Благодаря на всички, които ми отговориха адекватно.
Хубав ден!

# 34
Да, да, после да останеш без нищо. Нямало умисъл....Айде, моля ти се.... Да го пише на твоите родители, що на неговите?!?!

# 35
  • Варна
Имаш проблем с мъжа си, камионите са страничен такъв.
това е отделна тема, която нямам намерение да коментирам. Проблема не е с мъжа ми, а с това че той е много привързан към майка си и баща си и страшно много ги слуша. След 15 год брак и 2 деца, човек не би очаквал такова нещо.

Значи все пак проблемът се оказа точно в мъжа. Като искаш не коментирай, но започвай да мислиш за спасителна жилетка, защото корабът потъва.

# 36
  • Пловдив
Е в такъв случай гледай да прехвърлиш някои камиони на твоите родители.

# 37
Съветът на Kiki.mora, за мен, е най- удачен.
    [/list]

Да, в такъв случай сделката е легална и нямате полезен ход, но и Вие можете да правите каквото си искате без него. Т.е. ако решите, можете да прехвърлите другите камиони на когото пожелаете

# 38
    • София
    Замислих се - не може ли да продаде нещо на фирмата и да купи апартамент на името на майка си примерно?

# 39
    А, не, аз не съветвам, казвам какви права има Simple Smile При емоционални действия без консултация с адвокат ще стане една голяма каша.

# 40
    • София
    Не е точно така. Дори и за представляват поотделно, самата сделка е извършена с измама, след като е фалшифициран подписа на жената. Това е наказуемо за всички въвлечени страни.
    Не е фалшифициран, той представлява дружеството. Нейният подпис не се изисква.

# 41
    Не е фалшифициран, той представлява дружеството. Нейният подпис не се изисква.

В началото на темата се уточни, че зам.нотариусът я е подписал, а копие на личната ѝ карта е използвано за сделката. Измама има. Може да представляват поотделно дружеството, но да има ограничения за сделки над еди колко си лева..... Нека си погледне документите авторката.
    Ако може да се представлява от всеки без ограничение, то тогава тя да се задейства и да прехвърли останалото имущество на нейните родители.

# 42
    Аз съм скептична да има ограничени права, такова обстоятелство се вписва изрично и не винаги е успешно, а историята с фалшифицирането на подписа е непотвърдена, т.е. никъде не е установено, че действително се е случило

# 43
    Точно надуман от родителите си е. Това не е за пръв път, но досега все съм премълчавала, но това вече мина всякакви граници. Днес пак говорих с него, каза че за него било най-добре всичко да е на името на баща му, нямало умисъл, но за мен има такава. И аз може да искам да е на името на майка ми примерно, но нищо не съм предприела без негово знание.
    По  принцип родителите му са много имотно ориентирани и винаги искат всичко за тях, много ги е страх ако стане нещо и се стигне до развод да не му взема имането.
    Благодаря на всички, които ми отговориха адекватно.
    Хубав ден!

Прехвърли ги другите камиони на майка ти и после си говорете кой какво има и какво не, защото номерът с "преписвам на тати" обикновено е при развод, но ти сигурно го знаеш това.

Дали е надуман или не - чужди ръце във вашия мед - не.

# 44
    Аз го попитах как е станало прехвърлянето без мен, и той сам ми каза че помощник нотариуса ме е подписал. Аз лично досега не съм видяла документите, утре ще се запозная с тях.
    Освен това ми каза, че като съм имала много претенции, лесното го знам, а и какво толкова като бил прехвърлил на баща си, след като той е един син, и всичко така или иначе оставало за него.
    Сега, аз не правя някакви сметки, но явно те си правят. Разбрах от него, че тази сделка е направена началото на м. Септември, а той досега не е намерил време да ми каже явно..

Общи условия

Активация на акаунт