Правен въпрос!

• 4 414
  • 126
  •   1
Отговори
# 15
Фирмата може да се води и на двамата, аз зададох конкретен въпрос. Влезте в търговски регистър и направете справка дали управлявате само заедно, или заедно и поотделно (ако е само заедно, тогава предприемате мерки, ако е заедно и поотделно, пиете една студена вода). Приказките на мъжа Ви са едно, тоя подписал, оня подписал. Нотариусите се пазят много, не ми се вярва да са си позволили такава сделка, която е лесно проследима.

# 16
  • Варна
А с братовчедката говори ли?

# 17
  • София
Ако нотариус направи такава сделка, си плюе на практиката. Обади й се веднага.

# 18
А обяснение защо е прехвърлил камионите получи ли? И според мен се подготвя за раздяла.

# 19
Недейте така емоционално да давате съвети да се обажда на тоя и оня, нека види какви права има като представляващ и най-добре да се консултира с адвокат.

Да прави панаири с обаждания на братовчедки не виждам смисъл

# 20

Защо ще ѝ се обажда на нея? Да я предупреди? Тя обадила ли се е на авторката, че мъжът ѝ прави незаконна сделка с нейно участие....?

Според мен - задължително консултация с адвокат и действие по реда, предвиден в законите.

# 21
Говорих с нея, каза ми, че нямало нищо незаконно, тя си имала копие на личната ми карта и не било нужно при всяка сделка да съм там. А и той я бил уверил, че всичко си е наред. Тя е способна на такива неща и изобщо не се учудвам, явно добре й е било заплатено. Утре ще се консултирам с адвокат.
Благодаря за отговорите.

# 22

Знам случка с нотариус, семейна приятелка, която винаги изповядва сделките  на семейството.  Там мъжът непрекъснато купува и продава коли, и понеже жената няма интерес и време да се занимава с времето почнал да ходи само той и нотариуската, нали ги познава, изповядва все едно, че и жената е там. Докато накрая онзи продал последната кола тайно от жена си и избягал с друга. Та нотариусите много често правят такива опушения. Много е възможно и сега да няма зла умисъл, а просто той да е залъгал нотариуската, че ти знаеш, ама понеже си заета с бебето не можеш да дойдеш, и тя е повярвала. Та най-напред говори с нотариусите - кажи им, че сделката е без твое знание и съгласие и че искаш да провериш дали няма грешка преди да наемеш адвокат за дело. да видим какво ще стане.

П.П. В една от предишните ми работи редовно ни се налагаше да имаме пълномощни за разни търгове и на шефът не му се занимаваше да ходи всеки път, та ходехме без него. Нотариусът беше свикнал и само се интересуваше дали шефът не е в чужбина, защото ако е може да се докаже, че не е присъствал. И всичко си вървеше. Та съвсем не е рядкост такова "ларж" отношение към познати клиенти и е много вероятно само мъжът ти да е завъртял измамата без зла умисъл от нотариуса.

# 23
  • София
Да, аз без да съм юрист мога да се досетя, че ако фирмата се управлява от тях "заедно" е едно, но ако се управлява "заедно и поотделно" - друго. Тоест при 2рото, законово няма нарушение, той си е в правото да управлява фирмата както намери за добре и го е направил.
Пак казвам, моралното е друго. Но мен точно моралното ме интересуваа първо, защото такова предателство и такава измама от външен човек ще ми е много криво, но някакси ще го преодолея. Но от човека, с когото съм избрала да живея и е баща на детето ми - не само няма да му проговоря повече, ами и ще го съдя. Безобразие!

Минал е с този номер пред братовчедка ти, ама сега да върне собствеността или свекъра и свекървата ще видят внуците през крив макарон, а той ще види готвено на кръгла годишнина само.

Готвено? Аз направо бих го изхвърлила от дома си.

# 24
  • София
Отворете търговския регистър, пуснете справка по ЕИК и вижте как представлявате фирмата - заедно или заедно и поотделно. Ако е второто, братовчедката е права и пиете студена вода.
Ако сте само заедно и няма издадено пълномощно към съпруга, това е документна измама и е наказуема. Нотариусите се пазят от неприсъствени заверки именно заради подобни ситуации, поради което подозирам, че представлявате заедно и поотделно.

# 25
Жената каза, че търси правен съвет, няма нужда да драматизираме излишно, Светулчица. Какво те интересува теб няма общо с правния казус.

# 26
Да, сега проверих и наистина е така, управляваме заедно и поотделно. В този случай аз абсолютно нищо не мога да направя ли? Аз тогава изобщо защо се водя в тая фирма, щом може той да си прави каквото иска без мен?
Морално съм много наранена и ще предприема други действия.

# 27
  • София
Жената каза, че търси правен съвет, няма нужда да драматизираме излишно, Светулчица. Какво те интересува теб няма общо с правния казус.

Правилно. Аз просто си казах мнението. Извинете ме.

# 28
Да, сега проверих и наистина е така, управляваме заедно и поотделно. В този случай аз абсолютно нищо не мога да направя ли? Аз тогава изобщо защо се водя в тая фирма, щом може той да си прави каквото иска без мен?

Да, в такъв случай сделката е легална и нямате полезен ход, но и Вие можете да правите каквото си искате без него. Т.е. ако решите, можете да прехвърлите другите камиони на когото пожелаете

# 29
  • ...на безопасно
В такъв случай, претенциите само към съпруга ти.
Не е незаконна сделката.

Общи условия

Активация на акаунт