Витамин В 12 - тема 7

• 57 828
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
Много благодаря за мнението и насоките, в понеделник отивам при личния и продължаваме с ходенето по мъките.
Последно включване и се оттеглям към момента - имате ли препоръки относно Витамин Д и Магнезий, които да приемам, бях чела, че когато вит.Д е под формата на спрей, се усвоява по-лесно.

Още веднъж благодаря, усмихнат ден от мен Simple Smile

# 421
Да за предпочитане е Д да е течен, по-лесно се усвоява . Аз лично ползвам Вигантол, защото е на капки и мога да си променям дозата когато и както реша. Но има и спрей да, например на БетерЮ имат от 1000 има и от 3000единици мисля. Когато е по-голяма дозата на вит.Д е хубаво да се приема заедно с вит.К2. И тези спрейове са точно комбинирани с К2. Аз обикновено си вземам отделно на хапчета К2. Иначе на капки има и на Джеймисън и на Ойлесен
Магнезий пия хелатиран, или т.нар. бисглицинат. Напиши в гугъл и ще излязат има на различни фирми.

# 422
Health_Junkie може да погледнете имсулина и глюкозата. Имах същите симптоми без температурата и след редица ходене по мъките без да ми обръщат внимание се оказа че имам инсулинова резистентност. Сега съм на терапия и след 4 месеца (от 6) вече дава резултат. Главоболието премина почти веднага след започване на терапията. Само при вас ме притеснява тази температура. Явно има някакво възпаление. Минете на диета без хляб и сладко. Те подхранват възпалителните процеси в организма и "помагат" на инсулиновата резистентност да ви "изморява".

# 423
Здравейте, януари месец си пусках хормони и за антитела, всичко беше в норма, с витамин Д - се оказах с тежък дефицит 8.20, сега преди седмица пусках отново, след прием на Вигантол по 6 капки на ден, покачил се е на 18.40, но изисква още. Казаха ми поне до края на  май месец да го пия. Реших да си пусна и вит В12, понеже никога не съм си го изследвала, оказва се, че и там има дефицит. Препоръчаха ми по 4 ампули всяка седмица от 1000мг,но дали ще е достатъчно, притесняват ме малко и ниските тромбоцити и малко по - ниския хемоглобин. Дали е адекватна дозата според вас, предварително ви благодаря за разчитането

Последна редакция: пт, 07 май 2021, 20:53 от djuliv

# 424
Lale_Lili, тъй като наскоро диагностицираха малкия ми племенник с диабет тип 1, много стриктно следя глюкозата и кръвната захар, купих си даже глюкомер, всичко е в норма. На теория изглеждам като хипохондричка, защото и ПКК и СУЕ са в абсолютна норма, в изследванията ми няма нищо, което да говори за възпаление.
Температурата е непостоянна, ту се появява, ту отшумява, но вдигна ли до 37.3 да речем, все едно някой ме посича с брадва - лягам и нямам сила да стана.
Заради Хашимотото и от други здравословни съображения не съм пипвала хляб и сладко от доооста време, карам го на кето, което обаче не е кето Grinning тост консумирам основно зеленчуци, храни с по-малко термична обработка, хапвам и месо, въглехидрати (картофи, кафяв ориз) също приемам, но ограничено.

# 425
djuliv, скрий си личните данни.

# 426
djuliv, скрий си личните данни.
Благодаря!

# 427
Health Junkie знам колко е уморително това с температурата. Знам че звуча банална, но помисли и ти за мононуклеоза или по-скоро нещо подобно вирусно. Може да е на стомаха дори.
Стрелям в тъмното извинявай.
Иска ми се да мога да помогна повече. 🌺

# 428
Привет.
Как ви се струва б12 306 при граница 300, при положение, че преди няколко дни пих няколко хапчета с витамини, които го съдържат?
Какво да купя с б12?

# 429
    Здравейте, как ви се струва вит.B12 резултат 178  (реф. граници 141-489) Според мен си е дефицит но просто не е тежък??

Знам, че се препоръчват при тежки дефицити В12 мускулно, но също вариант е оралните или назални спрейове, както и сублингвалните  таблетки (до колкото знам най-усвоимите и препоръчвани са на SOLGAR и след това Natural factors)??

Основния ми въпрос е кои от спрейовете като марки са хубави и някой пробвал ли е това :
https://www.orzax.com/en/product/ocean-methyl-b12-1000-mg-10-ml/ OZRAX Ocean Metyl B12 орален спрей

Благодаря Ви!![/list]

# 430
Здравейте, на края на месеца съм запланувала изследване на Б12 както и витамин Д, но сега се налага да започна прием на желязо, този прием ще промени ли резултата на изследването на Б12 и Д.

# 431
  • София
Някой към момента има ли проучване за изгодна цена на Solgar?

# 432
Някой към момента има ли проучване за изгодна цена на Solgar?

Изгодна цена има в iHerb , при нас тук са много завишени цените им. Аз вземам от там 60бр с доставката ми идват за около 20лв https://www.iherb.com/pr/Solgar-Sublingual-Methylcobalamin-Vitam … -60-Nuggets/10740

Здравейте, на края на месеца съм запланувала изследване на Б12 както и витамин Д, но сега се налага да започна прием на желязо, този прием ще промени ли резултата на изследването на Б12 и Д.

Не би трябвало.

# 433
Мислих да поръчам и аз Б12 от iHerb,видях и един колаген ,но защо при обявена цена 3. 37 лв ми го таксува повече в кошницата?
Скрит текст:

# 434
Да стрелям и аз в тъмното. така съм била, когато ме оперираха от ДВТ, но тогава беше около тромбозата. А и при КВ и пост КВ има такава Т - ниска, от време на време.
Цитат
Температурата е непостоянна, ту се появява, ту отшумява, но вдигна ли до 37.3 да речем, все едно някой ме посича с брадва - лягам и нямам сила да стана.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 18:57 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт