Витамин В 12 - тема 7

• 57 847
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Той се води антиоксидант, за проблем с щитовидна го изписват под път и над път...но е много погрешно ей така приемането му без нужда.

# 406
Здравейте искам да ви попитам за да разбера да ли имам дефицит на желязо точно кои изследвания трябва да пускам аз пуснах жск и желязо според вас достатъчно ли е? Да ли имам дефицит?

# 407
Според мен нямаш. Може да се провери феритин, това са железните запаси в организма.

# 408
Според мен нямаш. Може да се провери феритин, това са железните запаси в организма.
Благодаря ти mibobo

# 409
Здравейте.
Честит празник!

По съвет на хематолог направих изследвания на B 12 и витамин D. Моля за коментар отонсно стойностите. Желязото ми е ниско, ЛЛ ми изписа Феро-фолгамма нео за 17 дни. Хематолога преди изследването ми назначи прием на цинк и селен. 
Скрит текст:
Имам проблем с хранопровода, все още неуточнено. Имам и силни болки в мускулите и ставите на ръцете и краката, силна болка в гърлото и температура. Според ЛЛ всичко се дължи на проблема с хранопровода... Гастрото назначи биопсия, другата седмица ще коментираме резултата и евентуалното лечение.
Благодаря.

# 410
И В12 и Д са ниски, болките в ръце и крака може да е донякъде от тях. Но като цяло описани симптомите и гледайки това високо ЦРП и СУЕ, според мен имате някакво възпаление в организма, нямам идея дали може да е от хранопровода, но ако не е търсете причината. Вероятност да сте с Ковид?

Та по повод витамините - трябва прием и на В12 и на Д, обаче и желязото е ниско и само със 17дни работата няма да стане, още повече, че прием на допълнителен В12 ще го занижи още.

# 411
Много благодаря, mibobo. Не съм правила тест за Ковид, не мисля, че съм го карала. Никой от 4-мата доктори, които посетих последния месец не ми е казал, че може да е Ковид. За ЛЛ-то ми има някаква затихваща инфекция... В понеделник ще говоря с хематолога.  Миналият месец правих ПКК и желязо, тогава желязото беше 8.1, пак в същата лаборатория. Хематолога каза-няма проблем, ок е желязото.  Няма и месец по-късно желязото е 7. 

# 412
Ако има гастро-проблем е съвсем нормално да има такива дефицити и на желязо и на В12, това е една от основните причини за дефицити.

Иначе симптомите - болки в тялото, гърло и температура са ужасно много напомнящи на тези при Ковид, аз бих направила антигенен тест поне.

# 413
Помислете дали не може да е мононуклеоза. Била съм с такива незатихващи симптоми с месеци. Бях се натровила от хапчета за гърло, докато една кадърна пулмоложка не ми пусна изследвания. Пие се антибиотик и сиптомите могат успешно да преминат в ремисия, за съжаление вируса остава в тялото. На мен това което ми описвате прилича на нея.

# 414
Здравейте момичета.Бих помолила да погледнете резултатите ми,които са правени преди 1 година и ЛЛ тогава каза,че всичко е наред ,но аз май мисля,че има проблем

# 415
Е ние и да ги погледнем, сега въобще не се знае какви са ти стойностите Simple Smile . Имало е лек/начален дефицит щом е под 450, хубаво е за възрастни да има стойности над 550

# 416
Здравейте,
от ноември месец се боря със субфебрилна температура (37.1-37.3), която сериозно ме събаря, отпадналост, понякога гадене, главоболие и доста меланхолични настроения. Направила съм n на брой тестове за Ковид, антитела, минах през УНГ, зъболекар, гинеколог и каквото още се сетите, но никой не успява да открие причина.
С Хашимото в еутиреоидна фаза съм, съответно все още не съм на хормонозаместителна терапия.
По препоръка на ендокринолог си пуснах витамин Д и Б12, пускам резултатите по-долу, ще се радвам ако споделите мнение, докато дойде моментът да ходя на лекар. Към момента личният ме посъветва да пия Витамин Д, 1000мг, по капсула на ден.

Благодаря предварително Simple Smile

# 417
В12 е 390pg/ml в другата мерна единица, под 450 е начален дефицит, т.е. трябва прием.
Вит.Д е доста нисък и 1000 единици нищо няма да направят, това е профилактична доза, трябват поне 3000-5000 единици на ден.
Относно щитовидната - какви са стойностите на хормоните? Защото за ендокринолозите докато не излязат от границите всичко е наред а не е така.

Хубаво е да проверите също как е желязото и фолиевата киселина.

# 418

Това са последните резултати (правени са април), януари месец, когато за първи път изследвах МАТ, беше около 5 пъти над референтните стойности, сега е по-нисък. Като терапия пия единствено Селен, доскоро приемах и Магнезий, тъй като често се появява и някакво отвратително сърцебиене.

Едит:
току-що си погледнах резултатите, явно съм изследвала и Желязо миналия месец

# 419
Да, ТСХ е добре, от Т4 може да се желае още малко, но не е толкова зле. Няма Т3, хубаво е друг път като се изследване да видите и него, че понякога той е нисък и от там идват симптомите на хипофункция. Също така може и другите антитела да си видите как са ТАТ.
Относно селена, ако не е изследван се пие не повече от 1-2 месеца, тъй като може да се предозира. Иначе знам, че ендокринолозите го изписват като бонбони и за дълго време.
Сега с вит.Д е хубаво да приемате магнезий, той спомага усвояването на Д. Сменете си формата на магнезия да не би от това да е сърцебиенето.

При условие, че сте проверили доста неща за тези симптоми, нещо което се сещам, че може да покрие част от тях е - хранителна непоносимост. Не алергия, а непоносимост, защото са различни нещата

Общи условия

Активация на акаунт