Витамин В 12 - тема 7

• 57 764
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
Да, щитовидни, естостесон, прогестерон. Всичко е в норма.
На какво може да се дължи усилването на косопада при приема на желязо и изобщо има ли такава връзка.

# 451
Ами аз лично не съм срещала такави случаи, затова нямам идея. Нещото което се сещам е, да смените конкретния препарат желязо.
Относно щитовидните, в норма нищо не значи - ТСХ да не е повече от 2-2,5, Т3 и Т4 да са над средата на границата иначе си е хипофункция.

Ковид карала ли сте? Понякога след него има дълъг и силен косопад.

# 452
Ами аз лично не съм срещала такави случаи, затова нямам идея. Нещото което се сещам е, да смените конкретния препарат желязо.
Относно щитовидните, в норма нищо не значи - ТСХ да не е повече от 2-2,5, Т3 и Т4 да са над средата на границата иначе си е хипофункция.

Ковид карала ли сте? Понякога след него има дълъг и силен косопад.

Не, не съм карала Ковид, а изследванията са
FT4 19,87 при референтни 12.00-22.00
TSH 4.050 при референтни 0.300-4.200
FSH1 4.79
тестостерон - 1,20 при референтни 0,22-2,90

С кой друг препарат мога да сменя Тотема

# 453
Много нелогични са ТСХ и ФТ4, ТСХ 4 обаче е висок, явно ФТ3 ще е нисък.

Ами желязо има на много фирми - Малтофер на капки, има и на таблетки, Сорбифер и на много други фирми има.
Когато не е толкова сериозен железния дефицит като при теб, може да се взема и Билкова кръв сиропа, много хора са доволни от него, ако искаш го погледни.

# 454
Много нелогични са ТСХ и ФТ4, ТСХ 4 обаче е висок, явно ФТ3 ще е нисък.

Ами желязо има на много фирми - Малтофер на капки, има и на таблетки, Сорбифер и на много други фирми има.
Когато не е толкова сериозен железния дефицит като при теб, може да се взема и Билкова кръв сиропа, много хора са доволни от него, ако искаш го погледни.

Какъв Б12 да си взема, личната даже не искаше и желязо да ми изписва, а камо ли като види резултатите на Б12, ще ме отпрати 100% е сигурно.

# 455
Ами подезични таблетки от 1000mcg, има и на спрей на БетерЮ, там едно впръскване е 300mcg , може по 2-3 да си пръскаш. Вземай 1-1,5 месеца и спри, след поне 20 дни проверка си направи да видиш нивата.

# 456
Ами подезични таблетки от 1000mcg, има и на спрей на БетерЮ, там едно впръскване е 300mcg , може по 2-3 да си пръскаш. Вземай 1-1,5 месеца и спри, след поне 20 дни проверка си направи да видиш нивата.

Благодаря много за помощта Simple Smile

# 457
Здравейте момичета,
Извинявам се, ако прекъсвам някоя дискусия.

Въпросът ми е - колко е препоръчителната дневна доза витамин В12?
Имам 2 различни шишета, едното твърди, че е 50 мг, а другото - 1000 мг. Което е не малка разлика..

# 458
Здравейте това са резултатите на жена ми бременна е на 5-тия месец,според вас добре лие?

# 459
Здравейте! От около вече 1 месец се чувствам неадекватно.Имам пълна апатия към всичко,което преди ме радваше,станах супер нервен и раздразнителен ,в главата ми е като мъгла или по-скоро имам нещо,като дереализация/деперсонализация.Всичко ми е като филм .И вече съм отчаян направо.Направих си тест на B12 и е 235 pmol/l предполагам това е ниско,дали тези симптоми може да са от B12 ? Преди 2 години пак ми беше станало така и невролога тогава ми изписа Золофт ,та това ме оправи ,но сега золофта не ми помага .

# 460
Здравейте това са резултатите на жена ми бременна е на 5-тия месец,според вас добре лие?

Отговорих ти в другата тема, нисък е В12 трябва прием. Също така вит.Д трябва да се вдигне още малко. Желязото към момента е добре да кажем, но при прием на В12 вероятно ще падне.

Здравейте момичета,
Извинявам се, ако прекъсвам някоя дискусия.

Въпросът ми е - колко е препоръчителната дневна доза витамин В12?
Имам 2 различни шишета, едното твърди, че е 50 мг, а другото - 1000 мг. Което е не малка разлика..

Грамажа вероятно mcg , не мг...дневната норма официално е 2,4mcg, което е смешно малко. А относно това какви шишета имате, има и такива с 5000mcg Simple Smile . Дозата на В12 се пие според нуждите, дали има дефицит или не.

# 461
mibobo, може ли насока кой Фолат да взема. В аптеката се ококориха, никога не били чували за него. За Топ фолат ли става на въпрос или Фолат ацид.

# 462
Ами то на много фирми има фолат, да и Топ фолат става. Иначе има на Солгар, др.Бест, Науфудс и други.

Фолат е естествената форма на витамин В9, под която той се открива в храните. Фолиевата киселина е синтетична форма на витамина и  усвояването й изисква преобразуване в организма и метилиране от черния дроб, за да достигне до фолат. А при проблем с черва, стомах , черен дроб повечето хора не успяват да я разградят и все едно нищо не пият.

# 463
От колко мг трябва да е, Топ фолат е 400мг, а на науфудс и други сега гледам в сила.бг са по 800мг.

# 464
400мг е тип профилактична доза, т.е. жени които плануват да забременяват пият по толкова.
Аз съм с дефицит в момента, малко под норма съм и вземам от 800мг. Сина ми също е с дефицит, на него му изписаха 400, но той е дете, за тях вероятно профилактичната е 200

Общи условия

Активация на акаунт