Хормонални изследвания - 10

• 54 744
  • 736
  •   1
Отговори
# 585

Денис би ли дала мнение за изследването?
Благодаря
В момента вече няколко месеца съм на иногинол,прим ойл,глюкофаж хр 750мг вечер!

# 586
Здравейте,
Може ли коментар за изследванията ми? На 29 г., с инсулинова резистентност.
Пускани са поради наличие на поликистозна находка в единия яйчник. (3ти ден от МЦ).
Какво значи, ако съотношението LH/FSH е под 1?
Благодаря предварително!
Скрит текст:

# 587
  • София
Скрит текст:
Денис би ли дала мнение за изследването?
Благодаря
В момента вече няколко месеца съм на иногинол,прим ойл,глюкофаж хр 750мг вечер!
Преди време, ако не бъркам ми беше писала на ЛС и ти отговорих, но пощенската ти кутия беше пълна - изчисти я.
Това е към всички, които ми пишат на ЛС - чистете си пощеските кутии, моля... ако искате да получите отговор

Ако са правени на 3 ден от МЦ - ЛХ е висок и показва, че си с ПКЯ ( проявена или не, това се вижда на УЗ)
Андрогените - Тестостерон и 17ОН Прогестерон са високи... добре е да изследваш ДХЕА и да се консултираш с Ендокринолог.
Добавките, които приемаш са от полза, но те не лекуват, ако има сериозен проблем.
За ИР - основно и най-важно е храненето, след това е медикамента....

Здравейте,
Пускани са поради наличие на поликистозна находка в единия яйчник. (3ти ден от МЦ).
Благодаря предварително!
Скрит текст:
Здравей!
Имаш дефицит на желязо... феритинът е много нисък, трябва да е около 120 
Е2 е нисък - показва или много късна О., или че нещо потиска функцията на яйчниците, защото ФСХ е висок, сравнено с ЛХ. Какво е това "нещо" - лекар трябва да прецени... може да е някоя киста напр.
В момента ЛХ и ФСХ не показват ПКЯ, но ако има киста, тя им влияе и променя техните нива в друга насока.
Тестостерон и ДХЕА са малко ниски, добре е лекар да ги коментира. За Тестостерона - ако си веган, на някакви диети... може и това да е причината?! ... може да има и някакъв промлем с метаболизма/конвертирането на естроген <-> андроген?! Провери за всеки случай нивата на мед, цинк и селен ... да не си в някакви сериозни дефицити?!... защото имаш и много сериозен дефицит на вит.Д... толкова сериозен, че може да е започнала загуба на калций от костната с-ма/зъби, ... ако не вземеш мерки и това продължи дълго, с години не е добре за теб.
Вит. Д трябва да е поне 40-50 ng/ml ... трябва да го приемаш заедно с вит.К2 (МК-7) + Калциева формула.
Имаш дефицит на В12 ... трябва да е около 850, напр.
ТСХ е добре, но само той не е достатъч... трядва да се изследва заедно с Т3 и Т4

Доста страховити неща ти посочих, но всичко това се коригира/контролира, така че не се притеснявай. Преразгледай и храненето си.

Ще чакам да споделиш какво е мнението на Ендокринолога, моля ... който трябва да разбира и от репр. медицина... за да може да свърже андрогените, с по-ниските нива на Е2.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 14:23 от denis.

# 588
Здравейте,

Моля за съвет за следните изследвания. Правени са на 4-ти ден от МЦ. Имам доказана ИР, от близо месец съм на терапия с метформин и Пикозитол. Поликистозни яйчници, но нямам акне или увеличено окосмяване. Ендокринологът и гинекологът ми са в отпуски, така че няма да мога да се свържа скоро с тях.

Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 11 юли 2022, 10:56 от dices

# 589
  • София
Здравейте,
Моля за съвет за следните изследвания. Правени са на 4-ти ден от МЦ. Имам доказана ИР, от близо месец съм на
Скрит текст:
терапия с метформин и Пикозитол. Поликистозни яйчници, но нямам акне или увеличено окосмяване. Ендокринологът и гинекологът ми са в отпуски, така че няма да мога да се свържа скоро с тях.

Благодаря предварително!

Здравей!
ЛХ е висок, Е2, също... показват ПКЯ - проявена или не - лекаря ще каже, след като те види на УЗ.
Тестостерон и ДХЕА са доста високи... желателно е да изследваш Андростендион и 17ОН Прогестерон ( точно на 3 ден от МЦ) и да се консултираш с Ендокринолог... той да прецени каква/откъде е причината за тези по-високи нива на андрогените. Тестостеронът се повишава и при ИР, но ДХЕА може да е и от НбЖ.
Не е страшно не се притеснявай ... малка си и всичко може по-лесно да се коригира/контролира.
Провери ТСХ, Т3 и Т4... защото ако си с Хипофункция на ЩЖ и не коригираш отклоненията при нея, ще ти е много по-трудно да контролираш ИР.
За ИР - основното е начина/правилното хранене, след това е спорт и след тях добавки и медикамент.

# 590
Здравей Denis, това са изследванията на моя приятелка, дали може мнение.

# 591
  • София
Здравей Denis, това са изследванията на моя приятелка, дали може мнение.
Скрит текст:
Здравей!
Хормоните на ЩЖ са добре... дори рядко попадам на толкова добри показатели.
Обаче има  ИР и изследванията показват, че изобщо не я контролира - КЗ на гладно е  висока... и инсулинът остава висок и след 120 мин.
Трябва да преразгледа храненето си - трябва да е съобразено с ИР... да включи спорт, добавки и най-вероятно ще трябва и медикамент, поне в началото ... с него е по-лесно.
Желателно е да провери за дефицити - желязо, феритин, трансферин, ЖСХ, хемоглобин ( тълкуват се заедно), вит. Д, В12, ФК ... цинк, мед, селен
ИР може да рефлектира на някои хормони - при нея тези на ЩЖ са добре, остават андрогените - Андростендион ( малко вероятно, но е добре да се провери), Тестостерон, ДХЕА, 17ОН Прогестерон ( точно на 3 ден от МЦ).
Това ти го споменавам като информация, за да го има предвид... т.е. ако иска ги проверява, ако иска - не.
Напр. ако има проблем с коса (окосмяване, косопад, омазняване... сухи краища и омазнени корени...), кожа ( акне...), с МЦ и О. ... къде да търси причините.

# 592

Денис би ли дала мнение за тези изледвания!

# 593
  • София
Скрит текст:
Денис би ли дала мнение за тези изледвания!
Отново ми писа на ЛС и отново не си си изчистила кутията с входящи ЛС,  ако не го направиш, не може да получаваш отговори на ЛС, които пишеш, на други потребители.
ТСХ е добре, но Т4 е нисък и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ.
Андростендион - висок... възможно е да си с ИР?!
Трябва да провериш и другите андрогени и да се консултираш с Ендокринолог.

# 594
Изтрих всичко входящи и изходящи съобщения незнам защо не получавам съобщения!

# 595
  • София
Изтрих всичко входящи и изходящи съобщения незнам защо не получавам съобщения!
Сега проблемът е този:
Цитат
Потребителят 'mirados' е забранил получаването на лични съобщения.
Влез си в настройките и махни отметката:
НАСТРОЙКИ: -> Лични съобщения -> Блокиране получаването на лични съобщения.

# 596
Здравейте, може ли да ми кажете, какво мислите за тези резултати. 6 дни преди цикъл са направени.

# 597
Здравейте,
Благодаря предварително!
Скрит текст:

Репоствам Simple Smile

# 598
Здравейте, може ли коментар за моите изследвания:
Инсулин
на гладно 2.6 mIU/l (3-25)
60 мин 35.9 mIU/l (3-45)
120 мин 21.9 mIU/l (8.7-30)
Глюкоза
на гладно 3.76 mmol/l (3.5-6.1)
60 мин 6.46  mmol/l (3.5-11.1)
120 мин 5.46 mmol/l (3.5-7.8 )
Дали имам ИР?

# 599
Денис исках да те попитам тъй като съм на глюкофаж хр 750мг искам да направа глюкозотолерантен тест какъв е реда ще окаже ли влияние на изследването?

Общи условия

Активация на акаунт