Образователен Говорилник - тема 9. Дзънннн!

• 18 971
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Министърът на образованието е много харесван, сред учители, директори... Питала съм няколко познати и всички са много позитивни. Аз мисля, че той дава ясни насоки, ама отгоре ги изкривяват и става мазало.

# 166
  • София
Министърът на образованието е много харесван, сред учители, директори... Питала съм няколко познати и всички са много позитивни. Аз мисля, че той дава ясни насоки, ама отгоре ги изкривяват и става мазало.
И аз така мислех до скоро - че някой му диктува и го води на конец, но в тази ситуация категорично е в правомощията му да издаде съответната заповед за временно затваряне на училищата, дори това да струва министерския му пост после. Първо трябва да помисли за народа и после за работата си, когато е на такава позиция. С една симпатия не се управлява в трудни моменти - трябват и сила, и кураж (както написа Шарки).
КогИ нЕмат тОпки...за министъра на образованието говоря.

# 167
  • В офиса
Oлив, умрях от смях!
Личното ми мнение за министъра на образованието е, че е чиновник, формален, посредствен и кариерист. Човек, който никога не е блестял в нещо, респ. в нищо не може да надскочи посредствеността си. Там, където е трениран, може би се справя ОК. Там, където ситуацията му е нова, както в случая, не мисля че има капацитета за анализ и решение, нито волята да го наложи.

# 168
  • София
Аш, 2 пъти е писал заповедта (миналия и този вторник), за да влезне в сила, но Тикватрон не е дал да мине. Как и защо не знам... явно не може само с топки.

# 169
  • София
Oлив, умрях от смях!
Личното ми мнение за министъра на образованието е, че е чиновник, формален, посредствен и кариерист. Човек, който никога не е блестял в нещо, респ. в нищо не може да надскочи посредствеността си. Там, където е трениран, може би се справя ОК. Там, където ситуацията му е нова, както в случая, не мисля че има капацитета за анализ и решение, нито волята да го наложи.
Това е и моето мнение за този човек.

# 170
Красимир Вълчев е икономист по образование. Държавен чиновник до мозъка на костите си. Но не и професионалист в образованието. Като да се чете, че съм го написала с възможно най-негативния оттенък, който можете да си представите, че бих вложила в двете думи "държавен чиновник". А на мен тази категория служАщи са ми особено "любими" заедно с общинската администрация.
Днес гледах новини за първи път от месеци. Първата новина беше, че има положително развитие в следствие на предприетите мерки, които били едни от най-леките в Европа. И кое е положителното? Броят на излекуваните се повишавал. Обаче на фона на това кривата на заболеваемостта и на смъртността се движели рязко нагоре. Били сме 7-ми в Европа по смъртност. Та всичко зависи кой как чете статистиката.

# 171
Е май Даниел Вълчев беше пич, хем професор по право, как мислите?
Истината според мен, да ви кажа, е, че образованието е толкова забатачено, че който и да е министър, все идиот ще ни се струва.
Добре, че има ЧУ. В мнозинството си те са адекватни и са изградили един успешен модел, който в нашите условия, които са твърде далеч от добри, се справя изключително добре и слава Богу, слабо зависи от това кой е министърът.
Дали още има някой да ни пита що сме избрали ЧУ? За радост, напоследък няма такива дискусии, т.е. вече и на уличните котки им е ясно.
Пандемията е изключително зло, но дори и в този изключително тежък момент виждаме, че ЧУ се справят в пъти по-добре от ДУ. По отношение на организацията, обучението и т. н. Разбира се, идеални неща няма, и всички имаме някакви основания за недоволство от това и онова, но точно на фона на случващото се аз повече от всякога не мога изобщо да си представя детето ми да бъде в ДУ.

# 172
  • софия
Ежко, ти ли си? 😂

# 173
Не съм бе, що, като Ежко ли звуча?
Не че понякога той не ми липсва де, но жалко, ако така го разбрахте.

# 174
  • софия
Е, за мен не е по лош нсчин Simple Smile и на мен ми липсва Ежко.

# 175
  • София
Мога да ви кажа, че указанията на Олив са доста конкретни, ясни и в тях няма нищо недвусмислено, за разлика от указанията, които идват отгоре и са "едната ръка не знае какво прави другата".
Ха-х, не са мои, изпратиха ми ги, но ми се видяха особено подходящи. Blush

# 176
Днес с учителя на детето по испански коментирахме последните заповеди ( да казвам заповеди, защото от днес има нова заповед...и честно са побъркали учителите).
Новата измислица е само една седмица да са на ДО, и след седмица да се връщат на училище 50 на 50...така до нова година
Е добре де, при нас ИП са 6 деца, как ще ходят ? Понеделник, сряда и петък - 3 деца; вторник и четвъртък другите 3

# 177
  • София
Титина, не е ли заповедта една седмица ДО, една седмица присъствено за целия клас? Щото 50/50 в клас с нечетен брой деца, едното шЪ го цепят на половина ли ? Grinning

# 178
Учителят му по испански каза, че вчера е дошла и втора заповед.

Наблюдавам как учат дистанционно. Класа виси в Робокс, моя син ми е сърдит, че не давам той да влиза там. Щял да бъде аутсайдер. И това е само ден 1. За сега сме до края на месеца така.

# 179
  • София
Какво е Робокс? Явно и аз съм аутсайдер.
Нас не са ни информирали за друга заповед още, то наистина ще се побъркат горките учители/директори, ако само сменят нещата от днес за вчера...

Общи условия

Активация на акаунт