Образователен Говорилник - тема 9. Дзънннн!

• 18 764
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
А, не, ако може 7ми клас да не са присъствено моля Simple Smile

Около мен има толкова болни близки, че се чудя как ще изкараме тези седмици. Ако човек знае, че ще го прекара/т леко, да не се притеснява, ама като е толкова непредвидим този вирус, как да стане.

Нотарис, трябва да има избори, че тиквеното племе е непоносимо вече.

# 571
  • София
Дъждец, учудваш ме- не е ли по-добре да са присъствено? Мислех, че е важно за тях.

# 572
  • софия
Важно,  важно, колко да е важно....

# 573
  • София
Седмокласниците чудно си се справят и дистанционно - часовете си вървят, школите са онлайн, даже повече време имат като спестят от логистика. Образователна щета няма да има, а и да има - всички са поставени в подобни условия. За други щети тепърва ще разберем, но те няма да са само за седмокласниците.

# 574
Тъкмо това щях да пиша. Върви дори по-добре от миналата година, тъй като са по-целенасочени и го няма вече това бебешко мрънкане.
Остава повече време и от логистиката, и от разни пълнежни часове.
Онзи ден влязох за малко в стаята и случих края на час по физика. Показваше им интерактивно ел. вериги и децата коментираха, че много бързо минавали тези часове.

# 575
  • София
Магазини само моловете. Другите защо?
За да не се събират хора в магазините и за да има по-малко хора в градския транспорт. Реват, че в класните стаи били по 30 деца на затворено, а в един трамвай като са по 100?

Моите прогнози са, че данните за заразените няма да паднат - в БГ хората не са дисциплинирани. Никой не контролира хората без маски в хранителните магазини и в градския транспорт (предполагам е така и по офисите). А и вирусът е такъв, че и по-дисциплинирани народи (като немците напр.) не могат да се оправят. Затова ще си седим затворени с децата до пролетта. Което за детските градини и до 4 клас е пълен абсурд. Случаи в нашето училище на здрави деца (доказани с ПСР) и с болни родители има доста. Хората казват, че са се заразили от офисите си. Най-абсурдният случай е на болен класен и на нито едно заразено дете от класа. Та така - ще чакаме ваксината и ще оценяваме нашето детство.

# 576
Аш, по-добре не бих могла да го кажа. Подкрепям всяка твоя дума. За мен е ясно, че голям процент от хората ще го изкарат този вирус. Не мисля, че това с училищата ще го промени. Ако се опитват да намалят броя на хората в интензивно отделение, пак не виждам ясна логика зад действията им.

# 577
Аш, по-добре не бих могла да го кажа. Подкрепям всяка твоя дума. За мен е ясно, че голям процент от хората ще го изкарат този вирус. Не мисля, че това с училищата ще го промени. Ако се опитват да намалят броя на хората в интензивно отделение, пак не виждам ясна логика зад действията им.

Може би ще разбереш логиката, ако ти се наложи да чакаш за легло в интензивното заедно с десетки други хора.

# 578
Лично за мен проблемът е в огромната паника. Средствата за масова информация непрекъснато ни пълнят главите с това колко има заболели, колко умрели...до сега не си спомням да е имало година да са правили това за грип .
Както и да е. Имам приятел доброволец в Ковид отделение. Да има и тежки случай, но има и много дето са отишли заради паниката. И точно заради последните няма места за наистина болните.

# 579
  • София
Никаква паника няма, просто всеки вече има не само познати болни от Ковид, но и смъртни случаи от КОВИД в семействата на тези познати. Малка, но съществена, разлика.

Когато малкия ми син види по видеочат 6те си съученика от класа, които карат КОВИД (едновременно) симптоматично, неговата представа за КОВИД не е "телевизионна". А и той телевизор не гледа.

Когато не можеш да дишаш и си отишъл в болница, за да те спасят, това не е паника. Инстинкт за самосъхранение е.

# 580
Sharky*, не ми се спори. Имах 2 болни от Ковид, единият от тях в къщи и двамата симптоматични. Не ги гледам през монитора, а лице в лице. Виждам как се изписват лекарства по тел, без преглед....ами дишане в слушалката и диагностициране от разстояние, за мен е асолютно неприемливо.
И не, не ги донесоха децата от училище. Знаем от кого са се заразили, също доказани.
И вчера бяхме на погребение, на дете на 6 починало от ...Ковид. Само защото патоанатомът е отказал да напише истинската причина за смърта (за която е казал на родителите, но е отказал да напише, защото ще стане огромен скандал и той не би могъл да се справи с последствията), и е пососчил Ковид.

# 581
  • София
На фона на днешните цифри абсолютно вярвам, че мерките ще минат (е, Баце може да пипне тук-там) и съм за! Съгласна съм с Dandelion, че за нашите седмокласници онлайн обучението върви добре, за съжаление обаче има много деца, за които това не се случва. Отделно затворените бизнеси и хората, които не могат да работят от вкъщи и няма кой да им гледа малките деца, абе, сложно е...
Но по-добре така, отколкото другите загуби, тези са приемливи.

# 582
  • София
Телемедицината работи от поне 20 г., а за дишането в слушалката учени от МИТ разработиха метод (тестван на 96 000 души) да се установява КОВИД https://news.mit.edu/2020/covid-19-cough-cellphone-detection-1029.
 //През пролетта ние тук в БГ в един хакатон имахме екип  със същата идея Simple Smile, установихме на собствен гръб, че нашите хакатони са си чисти ПР акции на организаторите. //

# 583
  • София
Още вчера, когато министърът с ботокса обяви очакваните мерки, имах предчувствие, че ще ни сюрпризират с данните от денонощието тази сутрин. Броят заразени нормално е сходен на този от предходни дни (капацитетът за PCR тестове мисля е изчерпан), но броят починали ме порази. 189 души - звучи катастрофално за мащабите ни.

Много ми е трудно да заема позиция за училищата. Истината е, че приемам мярката сега, но имам доверие на нашето училище, а и децата ми са големи. Ако бяха първокласници или ако училището не предлагаше синхронно отдалечено обучение, сигурно щях да съм на друго мнение. Така че разбирам и едната, и другата гледна точка и това прави нещата още по-сложни.

# 584
  • София
Не е изчерпан капацитета на ПСР, а масово хората правят бързи антигенни тестове, които са 30 лв (на фона на 120 за ПСР), със същата чувствителност (98% точни), но не отиват към РЗИ за карантина и не влизат в статистиките.
Общо взето, настоящата статистика показва ... нищо.

Общи условия

Активация на акаунт