Образователен Говорилник - тема 9. Дзънннн!

• 18 751
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
С тази разлика, че ние не живеем в Африка. И обсъждаме действия, които пряко ни касаят и рефлектират върху нашия живот.
Ако цинично погледнем, резултатите от всяка болест са просто статистика. За някои болести положителна, за други стряскаща. От личен опит - не знаеш какво значи второто, докато не го изпиташ на собствен гръб. При това в здравна система, която от години се крепи на малкото останали човеци в нея. Аз нямам никакво желание да поемам и половин процентен риск да попадна отново в наше интензивно отделение.

# 601
Тинкърбел, не търся да ми вярваш.

# 602
Титина, ако става въпрос за България, случаят щеше да е отразен в статистиката. Дават всички починали от Ковид по възраст и придружаващи заболявания.
Поне засега няма отразен такъв случай.

# 603
Вчера беше погребението. Това е записано в смъртният акт  (последното го видях с очите си)

# 604
  • София
Вчера беше погребението. Това е записано в смъртният акт  (последното го видях с очите си)
Мир на праха му Disappointed

Нека проявим смирение.

# 605
  • София
Тук може да се види ежедневното отчитане на всички смъртни случаи по възраст: https://coronavirus.bg/bg/news/878 Не мога да се сетя за причина, поради която лекар ще фалшифицира смъртен акт, но това няма да бъде отчетено в статистиката. Thinking

# 606
  • софия
Коя част от лигавата тема образователен говорилник пропуснахте, че се стигна до толкова драматично черен завой на темата!?

Правилни или неправилни мерките, народа!!! народа си остава крайно прост и недисциплиниран! Това е положението! Щото при едни неправилни мерски и малко акъл, хората щаха сами да си седнат на дупетата.... ама не би.

ай да се свършва вече с тоя вирус.... Просто ....На всички пожелавам чудодейно оправяне на кривата и здравно щастие на планетата!!!!! Амин!

# 607
  • София
Проф. Александър  Чирков е починал снощи. Мир на праха му.

# 608
Аш, по-добре не бих могла да го кажа. Подкрепям всяка твоя дума. За мен е ясно, че голям процент от хората ще го изкарат този вирус. Не мисля, че това с училищата ще го промени. Ако се опитват да намалят броя на хората в интензивно отделение, пак не виждам ясна логика зад действията им.

Може би ще разбереш логиката, ако ти се наложи да чакаш за легло в интензивното заедно с десетки други хора.

Много градивен коментар наистина! А да ти кажа ли какво ми каза топ хирург? Дойде коронавирусът да ни реформира така или иначе умрялата здравна система. В България няма достатъчно реаниматори. Няма реанимации. Хората и преди са умирали, чакайки за интензивни грижи, където изобщо ги е имало.

Т.е. защо да не стане още по-зле, като и сега е било зле? Толкова много ли са били чакащите, колкото сега. В предишни години не е имало проблем поне училищата да се пуснат в грипна ваканция, но сега се инатиха да бъде присъствено на всяка цена.

А тези, които обсъждат, че затварянето на училищата не се отразявало - тези, които сега са болни, са се заразили преди 1-2 седмици, тези, които сега са починали, преди 3-4 седмици, а досега в тази учебна година не са били всики ученици на ДО.

# 609
  • София
Уини, ти математик ли си?

# 610
  • София
Много черно стана наистина.
И на мен ми се иска да са присъствено децата, но ако решат ще е за всички Sad
Искам си стария начин на живот, но не го виждам в близко бъдеще.
Приемам какво се случа и ще спазвам мерките, но ще има много хора, за които "ковидиот" е реалност. Трябва да има кой да следи за мерките, а не само да се въвеждат.
А гимназистите са онлайн, ама следобяд си се събират...

# 611

Не е нужно да си математик, за да знаеш, че за резултатите от дадени мерки за ограничаване на заболеваемостта може да се съди след като е минало поне толкова време, колкото е инкубационния период. При нас минаването към ДО беше на принципа "тука има, тука нема", така че трудно ще има видим ефект. Дано сега ги спрат до Нова година и тогава може да видим подобрение. И, разбира се, дано не отстъпят и за заведенията.

# 612
  • София

Не е нужно да си математик, за да знаеш, че за резултатите от дадени мерки за ограничаване на заболеваемостта може да се съди след като е минало поне толкова време, колкото е инкубационния период. При нас минаването към ДО беше на принципа "тука има, тука нема", така че трудно ще има видим ефект. Дано сега ги спрат до Нова година и тогава може да видим подобрение. И, разбира се, дано не отстъпят и за заведенията.
ИнкубационнияТ период при гимназистите отдавна е покрит от отсъствието им от класните стаи.

# 613

ИнкубационнияТ период при гимназистите отдавна е покрит от отсъствието им от класните стаи.

И другите ученици не се заразяват, нямат родители, които да заразят и т.н.? А както се установи, някои пак са имали практически занимания. Никой не твърди, че училището е единственото място, където се разпространява зараза. Заведенията също трябваше да се затворят много отдавна. Но хората са принудени (не започвай пак с песента за ОЕСР, което някои директори отказват да предоставят) да пратят децата си на училище, което обезсмисля всички други мерки, които едно семейство взима.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 15:26 от winni_

# 614
  • София
Ъъъ..., реших, че съм объркала темите. Кога пренесохме темата за ДО на учениците /която е повече ковид, откокото ДО тема/ тук? И защо?

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 16:48 от sanaka

Общи условия

Активация на акаунт