Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Чистите ли си снега от терасата?

 • 1 609
 • 26
 •   1
Отговори
 • Мнения: 110
За първа зима ще имам тераса и се чудя как е редно да постъпя.
Ако оставям снега да си се топи, може съседите от долу да не са много доволни, тъй като твхните стаи са под моята тераса и така вероятно увеличавам вероятността за теч.
От друга страна, аз този сняг няма да си го нося вътре, единственият начин за почистване е да го изрина и хвърля през парапета на двора, което също не изглежда много редно.

# 1
 • Варна
 • Мнения: 21 241
Когато имахме голяма открита тераса не чистехме снега, добре, че във Варна рядко вали обилно. И все пак имаше няколко случая, когато снегът стигаше до средата на прозорците (последен етаж, 22 квадрата тераса). Е, къде да го изхвърляме? При нас дори двор няма, а тротоар. Ами абсурд. ММ изриваше пътечки покрай стената и другото оставяхме да се топи. Покривните тераси се правят (или поне би трябвало) с хубава изолация, като на покрив, та не би трябвало да тече.

# 2
 • Мнения: 41 850
Ние сме в панел, имаме южна и северна лоджия. На южната не се трупа, бързо се топи и си изтича през тръбата. Но на северната беше ужас. И да, протече на съседите, въпреки че уж е правена както трябва. Нямаше как да го изхвърляме през балкона, защото гледа към входа и минават хора. Влачехме го до ваната с пликове и там разтопявахме. Накрая ни писна и сложихме дограма...

Хубаво нещо са балконите, но за градове със сняг са си голяма грижа. Ако имах голяма тераса и не искам да я остъклявам, бих сложила навес и ветрозащитни прегради, които да пускам по време на снежните бури.

# 3
 • Мнения: 3 720
Съседите над офиса, ако не си изринат снега, тече при нас, когато се топи. Затова ги караме да си го изриват и той пада на улицата. А ние го изриваме от тротоара на платното.

# 4
 • София
 • Мнения: 6 366
Ние сме с две тераси-северо-източна и южна.На първата никога не ми се е случвало да има сняг(някак на завет е),на южната съвсем малко,но бързо се топи и не съм го чистила.Не се е случвало да протече при съседите...

# 5
 • Мнения: 4 084
Синът и снахата имат апартамент в центъра на София с голяма тераса на последен етаж. Спаси ги само поставянето на подвижен навес/сенник, който през зимата е спуснат до долу. Иначе е ужасно. Няма изриване и не можеш изобщо да излезеш на терасата. Нещо подобно е.
 
Скрит текст:

# 6
 • Мнения: 983
На майка ми терасата е такава. От едната страна се трупа малко сняг, от другата може да стигне и до прозорците. Абсурд е да влачи снега вкъщи и да го топи, първо че е с душ кабини и второ, че малко или много всякакви боклучки се лепят по снега и после задръстват каналите. Вариант да го хвърлим извън терасата няма защото е 9ти етаж и долната тераса е издадена напред. Решихме да го струпваме на една голяма купчина, ако ще тече на долния етаж поне да знаем откъде точно е. Колкото и качесвена изолация да се сложи, все някоя година ще протече, няма нищо вечно. Ако няма да заринете някой преминаващ в двора- хвърлете го там и после го съберете на купчина.

# 7
 • Мнения: 203
Някакво (макар и не много ефективно) решение е да се вземе 1 кофа голяма и да се слага сняг вътре, а после в банята (тоалетната) да се разтопи. Иначе според мен не е ок да се мята през балкона.

# 8
 • Варна
 • Мнения: 21 241
Ако терасата е голяма това е абсурдно. Една кофа сняг в неотоплена баня се топи часове наред, понякога цял ден.  А количеството на терасата е доста повече от кофа, аз с нашето можех да напълня цялата баня до тавана няколко пъти Simple Smile Действително вариантът остава терасата да се покрие, всичко друго е ужасна хамалогия или на практика неизпълнимо.

# 9
 • Мнения: 10 156
Някакво (макар и не много ефективно) решение е да се вземе 1 кофа голяма и да се слага сняг вътре, а после в банята (тоалетната) да се разтопи. Иначе според мен не е ок да се мята през балкона.

По принцип това е правилно, да. Иначе между това да мятам, особено към улица, и изобщо да не чистя, бих предпочела второто.

# 10
 • Мнения: 41
Забавно беше да прочета, как внасяте снега вкъщи Simple Smile Simple Smile. Де да бяха всичките толкова ПРЕсъобразителни, колкото вас. То един съсед/ка не можеш да накараш да не си изтупва покъщнината над главата ти (забранено по ЗУЕС! ), мислейки си че като не му е в къщата и вече му е чисто. По неведоми пътища изчезва в природата по сили, различни от гравитационните. Камо ли да помъкнат снега в жилищата си Simple Smile. Как го измислихте. Ако не е във ваната (ако нямате), а на пода в банята, под обемистата купчина с 0-ла градуса температура, след 3-4 часа топене (= на влага, изстиване на жилището) какво създавате на тавана на долния етаж, в топлата влажна баня на съседа отдолу Simple Smile. Почти сигурно капчици. После мухъл.  Да не говорим за проблеми с настилката на пода (ваната) от температурните разлики. Само си представете, че балконите ги нямаше. Къде щеше да се изсипе снега ... . Точно така, по нормални гравитационни сили - на прословутата улица, тротоар. Малко ми заприлича, като някога Бойко казваше всеки да си вземе по една бала боклук на терасата, когато имаше криза с боклука в София. На кой помагаме - на соф. община със снегопочистването ли? Simple Smile. Така и така ако ще мъкнете кофи към банята, още малко усилие, и слизате пред входа, около входа и го мятате Simple Smile Не е кой знае каква разликата в работата според мен.

Последна редакция: чт, 12 ное 2020, 13:52 от Seiko7075

# 11
 • Мнения: 41 850
Съобразителна съм, защото уважавам чуждия дом. Знам какво е да ти тече с месеци и собственикът да се прави на ударен. Не мога да си се представя в тази роля.

Личи си кой не е топил сняг в баня Simple Smile не се чака часове, със слушалката минавам няколко пъти отгоре, дори да е със студена или леко хладна вода и се стопява веднага.

Ние сме на висок етаж, няма как да сваля целия сняг, едва стигах до банята, която е на няколко метра.

# 12
 • Мнения: 41
Може, на мен лично ми звучи странно. Имам две тераси по около 5 кв.м. (южна и северна), но парапета е ажурен до долу. Като вали по - обилно, не чакам да натрупа, ами през 2-3 часа излизам и мета бързо и не чакам да се заледява. Т.к. е рехав парапета и почти и не си личи между силен снеговалеж и моят изметен сняг. Разбира се поглеждам и отдолу, за хора. Но съм и на нисък етаж. Късно вечер измитам за последно. И после много рано сутрин. Не е имало проблем. Сняг е все пак това. Какво значи да тече на човек отдолу? С моя или без моя сняг пак ще си му тече, навява на балкона под мен ... не разбрах какво имате в предвид - за покривна тераса - да, но ако е балкон ... все тая.  
Не се сърди, ама се вкарвате в голям преразход с тоя сняг Simple Smile. Вода, че и топла. Ако става бързо не е чак толкова много предполагам. По една кофа на всеки който слиза , отрочета, съседи, гости, малко - по малко ще го изнесете Simple Smile Simple Smile.

# 13
 • Варна
 • Мнения: 21 241
А, да, ще топя със слушалката. Бойлера да не ми го топлят добрите феи? Доста повече от 2 минавания със слушалката са нужни, за да се разтопят няколко кофи сняг. А ако са десетки сметката съвсем не излиза. Може да се разтопи в банята, ако е навалял едва-едва снежец, колкото да не е без хич. Но ако е толкова едва ли има опасност да протече на съседите, та изобщо не подлежи на коментар. Ей тва е проблем Joy
Скрит текст:

# 14
 • Мнения: 41 850
Написах, че дори студената го топи за секунди, не е нужна топла.

По една кофа на всеки който слиза , отрочета, съседи, гости, малко - по малко ще го изнесете Simple Smile Simple Smile.
Тежи ужасно. Не го знаех, докато не ми се наложи.

Нямаме възможност да посрещаме в реално време снеговалежите. Зависи и от положението на терасата, на другата въобще не се трупа.
При дъжд не им течеше, има наклон и веднага си заминаваше в тръбата. Но снегът се топи бавно и се процежда, където намери.

Както казах, решихме си проблема с остъкляване. Това с влаченето до банята беше временно решение в кризисна ситуация Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт