Karcher CS5 Deluxe, дървеници, ламинати и истерии

• 465
  • 3
  •   1
Отговори
Май са ни нападнали дървеници - обезобразена съм. Изпаднах в истерия и реших да си купя парочистачка - може би Керхер Цс5 делукс (от скъпото - показва златен зъб и намига).

Струва ли си туй чудо и освен това - чистите ли си ламинатите с парочистачки? Ако отпред има микрофибърна кърпа или две, и парата е слаба, с какво това е по-опасно от горещата вода с препарат и рошав парцал, с които по принцип си мия пода и нищо му няма?

Мерси. 🧚

# 1
Аз не се спогодих с парочистачката. Купих я с мерак, защото било много хигиенично, обаче реалността с чистенето се оказа брутална. Веднъж (само веднъж) няколко часа лазих да изчистя всички фуги. Не, че не стана, но времето, което отне, беше като за две основни почиствания. Санитария и фурна въобще не възприех да почиствам по този начин. Кърпата подгизваше и по много пъти се налагаше да я свалям, докато е вряла, за да я изтискам и продължа. В листовката пишеше, че пълна дезинфекция всъщност се постигала при задържане (по спомен) 20 секунди на едно място. Машината не доживя да сметна площта на повърхностите/площта на мъничката кърпа х 20 сек +време за изстискване на вряла кърпа и безброй изгаряния. Отлетя по Еконт към друг ентусиаст, като мен в началото, а аз извадих добрите стари химии.

За дървеници бих търсила специализирана фирма (по възможност с ядрено оръжие). Съмнявам се, че животът ще ви стигне да минете навсякъде с парочистачка по онази формула.
А относно цената, когато аз търсих, тя зависеше само от приставките и цвета на машинката. Работата им е еднаква, така че ако все пак се сдобиете с такова безполезно нещо, поне да е с нормален брой приставки и, съответно, цена.

# 2
  • София
Докато се шушкате с избор на парочистачка, дървениците ще се разпространят. Извикайте фирма, с парочистачка няма да стане.

# 3

Общи условия

Активация на акаунт