Готварска печка

• 31 400
  • 349
  •   2
Отговори
# 330
  • Melmak
Аз бих взела печката. Особено за човек, който е свикнал без вентилатор няма да има особен проблем. Майка ми е кулинарка и фурната й е на 25 години. Няма вентилатор. Ми да ви кажа добре си печеше, наскоро се предаде тоя уред и майка ми си е оцеляла цял живот без тая екстра.

Аз от половин година съм с Бош с вентилатор и го ползвам, но не за всичко. Всяка печка си има цака и просто трябва да я хванеш.

# 331
Здравейте,
Някой случайно да има мнение за готварските печки Хюндай?

Само в emag ги виждам, хареса ми дизайна. Цената е сравнима с Бош, та колебанието ще е между двете.

# 332
Здравейте,

Само в emag ги виждам, хареса ми дизайна. Цената е сравнима с Бош, та колебанието ще е между двете.
Аз нямам наблюдение върху печки Хюндай. Не знам в коя държава ще я използваш, но ако е в България, е добре да  помислиш и за сервиз ако се наложи. Не са популярни и дребна повреда може да се окаже "баир-планина" Simple Smile поради липса на части.
Като цяло, Бош правят добри печки.

# 333
  • Велики Преслав
Тея печки са Вестел. Части има. Като качество не знам как са.

# 334
Здравейте,

Аз нямам наблюдение върху печки Хюндай. Не знам в коя държава ще я използваш, но ако е в България, е добре да  помислиш и за сервиз ако се наложи. Не са популярни и дребна повреда може да се окаже "баир-планина" Simple Smile поради липса на части.
Като цяло, Бош правят добри печки.

Да, в България, и се чудех за сервиза. Май все пак ще е Бош. Благодаря за отговора!

Тея печки са Вестел. Части има. Като качество не знам как са.

Интересно, Вестел са базирани в Турция, а Хюндай в Корея и имат фабрика в Китай. Голяма каша е от марки и производители напоследък Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 21:33 от Lucy in the Sky with Diamonds

# 335
  • Велики Преслав
Не зная коя марка визирате, дали тази за автомобили, но Хюндай автомобил и уреди нямат нищо общо.

Това е измислица на някой вносител.

Преди 10-15 години имаше климатици Хюндай които си бяха чист Хайсенс, даже паралелно  с тях се продаваше и оригинала.

# 336
Здравейте, не знам дали съм в подходящата тема, ако не съм моля да ме извините.
Подариха ми готварска печка Neo, ще я ползвам на вилата. Проблемът е че врътките са с изтрити символи.
За котлоните се справих да ги уцеля, но тези на фурната ме затрудняват. Ако някой може да ми помогне с разпределението на врътките на фурната ще съм безкрайно благодарна
Това е целия панел

А тези са конкретно за фурната

# 337
Здравейте! Тук под снимката пише “ документи за сваляне”. Това е упътването.  В него ще видите врътките. Моделът ми изглежда като Вашия.
https://www.technomarket.bg/pechka/neo-fsc-5063-we-09186371

# 338
  • София
Здравейте, не знам дали съм в подходящата тема, ако не съм моля да ме извините.
Подариха ми готварска печка Neo, ще я ползвам на вилата. Проблемът е че врътките са с изтрити символи.
За котлоните се справих да ги уцеля, но тези на фурната ме затрудняват. Ако някой може да ми помогне с разпределението на врътките на фурната ще съм безкрайно благодарна
Скрит текст:
Това е целия панел

А тези са конкретно за фурната

Едната, плавно въртящата се, е за градусите, а другата има отделни позиции, които лесно можете да установите чрез проби - на една би трябвало да работи само горният реотан, на друга - долният, на трета - двата заедно и т.н. Може да има отделна позиция, на която само свети лампата.

Завъртете копчето за температурата докрай и включвайте позициите на другото копче една по една. Давайте им достатъчно време да загреят, и ще видите на коя позиция кой нагревател работи.

# 339
Само, че на някои печки първата позиция е лампата, втората  "долен+горен" реотан и т.н. не е ясно...  Simple Smile

# 340
Благодаря ви. Намерих позицията горен и долен, горен, долен. Между тях също има позиции, но не успях да ги разбера. Общо 6 са позициите, може би са или размразяване, грил , както пише в инструкцията на другата печка petiaivanov благодаря че я открихте, на друг модел е, но ми помогна да се ориентирам, или са някаква функция на газ, защото печката има и газ, но нямам намерение да ползвам газта за сега.
Но най-важното горен и долен е открит. С температурата по-лесно се справих да я регулирам 😀 Дори сготвих мусака на нея😀

# 341
Здравейте!Докато отчупвах скилидки чесън едната отхвръкна и падна в отвора за парата и сега търся информация дали трябва да се разглобява плота или не е проблем.Моля за съвет,ако някой е запознат.

# 342
  • София
Здравейте!Докато отчупвах скилидки чесън едната отхвръкна и падна в отвора за парата и сега търся информация дали трябва да се разглобява плота или не е проблем.Моля за съвет,ако някой е запознат.

Със сигурност не е проблем за печката. Скилидката ще изсъхне и ще спре да мирише.

Този отвор в ъгъла ли е, печката АЕГ ли е?

# 343
Благодаря ви за отговора.Печката е Gorenje и отворите са в средата на горния край на плота.Светя с едно фенерче,но се вижда само нещо като вата.

# 344
  • София
Благодаря ви за отговора.Печката е Gorenje и отворите са в средата на горния край на плота.Светя с едно фенерче,но се вижда само нещо като вата.

Това е изолацията на фурната. Скилидката или е върху нея, или е паднала зад нея, може и да е чак на дъното на печката. Няма нужда от отваряне плота, ако много държите, може да отворите печката откъм гърба. Така или иначе, плотът обикновено се отваря едва след свалянето на гърба. Някои печки са отворени отдолу, така че извадете чекмеджето под фурната и вижте във или под него.

Общи условия

Активация на акаунт