Готварска печка

• 33 055
  • 378
  •   2
Отговори
# 360
Сегашните печки Горенье са наистина зле изпълнени:
1. Най-редовно им гори клемореда
2. Лоша ламарина във фурната, с лошо покритие, което се напуква и фурната бързо корозира
Само надписът на вратата им е Горенье, иначе са си китайките Хайсенс.
Пиша това, не за да Ви откажа с лека ръка, а защото имам лични наблюдения.

# 361
Аз ползвах Веко почти 10 години, но ръждяса там, където му излиза парата,
покритието около котлоните се налюпи и продължава да работи Simple Smile но изглежда
отвратително. Сравнявах ги Бекото и Горението, на втората фурната е по- голяма с 20 л.
Трябва да побира спокойно тава 35 см. Дайте идея на какво да се спра, че не мога да я гледам вече,
а всеки ден се ползва. Мъж не съм избирала толкоз време Simple Smile

# 362
  • на тавана в кошницата
Вече реших в избора си на печка. Сега дилемата ми е между Bosch и AEG. Моля за съвет коя точно да избера от двата вида. И ако може да ми препоръчате модел.

# 363
Бош правят по-качествени печки, като цяло.

# 364
  • Melmak
Аз съм за Бош, защото я имам и съм доволна. Моят модел трябва да е този: https://www.technopolis.bg/bg/Elektricheski-gotvarski-pechki/Got … KR39C250/p/702825
Няма индукционни котлони и пиролитично почистване. Но печката е добра за цената си, ползвам я почти всеки ден. Пече добре, в началото само трябва да схванеш чалъма така да се каже. Аз не разбирах защо пускам на 180-200 и някои неща изгарят, но бях свикнала на друга печка, явно по-слаба.

# 365
Вече реших в избора си на печка. Сега дилемата ми е между Bosch и AEG. Моля за съвет коя точно да избера от двата вида. И ако може да ми препоръчате модел.
Като цяло, до сега не сме имали хубави, качествени готварски печки, макар да съм ги ползвал много. Живеех на квартири и т.н. Нямам някакво особено наблюдение но разните марки, които съм ползвал ме бяха кой знае какво. Вършеха работа, но само до там. Сега съм в собствено жилище и след ремонта взема фурна за вграждане Бош. Доста скъпа и с много екстри. Но жена ми имаше доста изисквания за фурната. Даже търсихме и конвектомат но не открихме такъв за домашни цели. Аз също ползвам фурната и мога да кажа, че е нещо много по различно от тези които съм ползвал до сега. Много повече възможности и изключително прецизна работа. Жена ми обича по някога да се заиграва със сладкиши, печене на няколко нива, втасване, хрупкави корички и какво ли още не. Със сигурност все още не можем да се възползваме на 100 % от възможностите на фурната поради незнание или недостатъчно практика и опити Simple Smile  Затова когато тъщата каза, че иска фурна, само че на нея и трябва свободно стояща - веднага и казах - Бош. По - скъпа е но предполагам ще си доволна. Да, няма всички функции, които има нашата за вграждане но както казах, тъщата до миналата година работеше в чужбина, в кухня, направление сладкарство. Каза, че фурната и работи не по - зле от конвектоматите, с които е работила там. Разликата е в размера и, че не може да нареди 5 - 6 сладкиша и да ги направи заедно Simple Smile Но като за домашно ползване била супер Simple Smile Така че отново бих препоръчал да се насочите към Бош. Засипал съм тук доста негативни изказвания от потребители на АЕГ фурните. Но вие си решавате все пак. Единствено не мога да кажа как ще се държат фурните ни Бош в бъдещето и колко време ще изкарат Simple Smile Нашата е на 2 г. На тъщата на 1.

# 366
И аз имам вградена фурна Бош. Моята не е с най-многото екстри, но ми върши работа. Наи-много се радвам на пиролизата, наистина почиства идеално фурната. Има някакви програми, които не ползвам, струват ми се измислени. Преди имах стояща печка Зануси, която махнах работеща на 25 години, не беше по-лоша от сегашната ми, дори мисля, че беше по-силна.

# 367
  • на тавана в кошницата
Благодаря на всички🤗. За сега имам място само за свободностояща. Някой ден ще си намеря място и за вградена. Много ме блазнят екстрите. Значи ще е Бош.😁
Искрено благодаря на всички включили се. 🙂

# 368
  • София
Благодаря на всички🤗. За сега имам място само за свободностояща. Някой ден ще си намеря място и за вградена... 🙂

Щом имате място за свободностояща, значи имате и за вградена. Продават се готови шкафчета с размерите на свободностояща печка, в които човек може да си сложи фурна и плот каквито пожелае:

https://www.emag.bg/dolen-kuhnenski-shkaf-za-furna-eko-600-evere … 516/pd/DG85N33BM/

# 369
И аз имам вградена фурна Бош. Моята не е с най-многото екстри, но ми върши работа. Наи-много се радвам на пиролизата, наистина почиства идеално фурната. Има някакви програми, които не ползвам, струват ми се измислени. Преди имах стояща печка Зануси, която махнах работеща на 25 години, не беше по-лоша от сегашната ми, дори мисля, че беше по-силна.
За това колко е силна - не знам. Тази мисля, че е до 280° Което за мен е напълно достатъчно. Обаче по - важното е хермитизацията. При работа на фурната, стъклото отвън не е нагорещено. Не излиза топлина и пара от уплътненията. Пиролизата е супер якото нещо. Функциите наистина са много. Комбинациите също. Но решихме да се поглезим с жена ми Simple Smile За нея скъпа фурна, за мен скъп телевизор 😂 За съжаление свободно стоящата на тъщата няма пиролиза. Мисля, че имаше само един панел на гърба, който се самопочиства. Но търсихме колкото може по - бюджетен вариант с необходимото за нея Simple Smile Но определено и вградената и свободно стоящата са много по - добри за момента от това, което съм ползвал до сега през живота си. Да, преди съм наблягал на цената, не на качеството Simple Smile Само времето ще покаже вече колко е издържливостта им Simple Smile

# 370
  • на тавана в кошницата
Благодаря на всички🤗. За сега имам място само за свободностояща. Някой ден ще си намеря място и за вградена... 🙂

Щом имате място за свободностояща, значи имате и за вградена. Продават се готови шкафчета с размерите на свободностояща печка, в които човек може да си сложи фурна и плот каквито пожелае:

https://www.emag.bg/dolen-kuhnenski-shkaf-za-furna-eko-600-evere … 516/pd/DG85N33BM/
Благодаря много. Ще правя ремонт скоро и за това нямам място.

# 371
  • София
Скрит текст:

Благодаря много. Ще правя ремонт скоро и за това нямам място.

Шкафчето заема точно толкова място, колкото и свободностоящата печка - и двете са с размери 60 х 60 х 85 см. На мястото на сегашната си печка, бихте могли да сложите такова шкафче. Когато в него се поставят фурна и плот, то се превръща в съвсем нормална сводностояща печка, само че с функциите и екстрите на избраните уреди. Ето:

Свободностояща печка
Печка вградена в шкафче

Аз имам такава печка в шкафче и тя по нищо не се отличава от готовите свободностоящи конфигурации, дори според мен изглежда по-добре, защото страните ѝ не са от ламарина.

Наскоро ѝ сменихме котлоните без да сменяме фурната, защото тя си е добра. Купихме стандартен плот с котлони и мъжът ми сам ги смени за няма и половин час.

Ако това беше готова печка, трябваше да се обръщаме към сервизи, за да ни търсят резервни котлони за дадения модел или пък да сменим цялата печка, заедно с фурната. Така че вариантът с шкафчето има доста предимства.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 01:22 от Vilemina

# 372
  • на тавана в кошницата
Благодаря много. Нагледно много ми хареса😄. Ще го обсъдим в нас. Сега ще гледам за фурна и котлони. Мисля, че ще се ориентирам  към вградени😆. Може ли да ми помогнете с избор на фурна и котлони. За фурна разбрах Бош да е, но за котлони пак ли Бош. Може ли към модели да ме насочите?

# 373
  • София
Благодаря много. Нагледно много ми хареса😄. Ще го обсъдим в нас. Сега ще гледам за фурна и котлони. Мисля, че ще се ориентирам  към вградени😆. Може ли да ми помогнете с избор на фурна и котлони. За фурна разбрах Бош да е, но за котлони пак ли Бош. Може ли към модели да ме насочите?

При плотовете с индукционни котлони определено Bosch е лидерЪТ. Първо, тяхната индукционна техника е собствена разработка, докато останалите марки ползват техника от външни доставчици; второ, те имат екстри, които никоя друга марка няма, и трето, имат както модели с много екстри, така и бюджетни модели.

За подробности и конкретни препоръки, разгледайте тук: Индукционни котлони, тема 3

При обикновените стъклокерамични плотове, които са с нагревателни плочи, също Bosch е добър избор, но там разликите между отделните марки не са толкова големи, така че дори и най-евтините вършат работа. Все пак, моделите на Бош предлагат повече удобства и са сред най-бързонагряващите.

При фурните пък има голям избор, така че трябва да определите какви са вашите основни изисквания и бюджет, за да видите кои модели отговарят на критериите ви. Полезна информация и препоръки има в темата Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел..

Най-универсалният модел Bosch, който има пиролиза, както и най-много екстри за цената си, е този:
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbg578eb3 - вариант с черно стъкло
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hbg578eb3 - вариант с иноксов панел

Цената му варира, затова давам линк към най-добрата в този момент - 1169/1179 лв.

Има и други версии и модификации на същия модел, които можете да познате по това, че обозначението им съдържа 578 или 579, а понякога 378 или 278, като например тази, която също е на добра цена - 1159 лв.:
https://veto.bg/products/4334e633-5574-4faf-acfa-0c72df303060

# 374
  • на тавана в кошницата
Много благодаря за изчерпателния отговор Vilemina. Котлоните и те ли трябва да бъдат на Бош или може и други марки?
За фурна ще вложа повече. Искам да е с много екстри😁. За котлони не знам точно какво да гледам!?  Сега съм с индукционни и един котлон с разширител. Може би пак ще съм така или няма да взимам с разширител, че не го ползвам много… ще чета и ще го мисля.
Благодаря за съветите.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 07:27 от BBBB6

Общи условия

Активация на акаунт