За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 991
  • 753
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 22 867
Снощи от безсъние рових из кулинарните теми и попаднах на това.
Скрит текст:
Някой да има идея за рецептата?


Малко не е питка, но е сладко! Simple Smile

# 61
  • Мнения: 1 464
Кажете ми рецепта за питка, която да стане мека с конци? Всеки път ми става твърда.
Другото, което е какво брашно използвате, когато правите погачи?

ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

https://zi4e57.blogspot.com/2014/08/blog-post_30.html

Винаги се получава....

# 62
  • София
  • Мнения: 12 217
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_25.html
Въпрос към Марчева - колко гр. масло се слага в горните сладки: Бисквити с кафе и капки шоколад?
Много се извинявам, но не знаех, че има нова тема, с това се и записвам, затова не можах на време да отговоря - 125 г разтопено масло. Голям срам! Благодаря , че ми се направи забележка и веднага допълних рецептата, защото в бързината съм пропуснала да напиша к-вото на маслото, а то си е важно.
Ала-Бала, благодаря, че отговори веднага!!!!!

# 63
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 241
Благодаря, labrex! Търсех усилено питка, а то било козунак. Мисля да пробвам утре, да видя какво ще излезе.

# 64
  • Мнения: 264
Точно тази бях правила и се получи много твърда не знам защо... може би прекалих с брашното
Кажете ми рецепта за питка, която да стане мека с конци? Всеки път ми става твърда.
Другото, което е какво брашно използвате, когато правите погачи?

ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

https://zi4e57.blogspot.com/2014/08/blog-post_30.html

Винаги се получава....

# 65
  • Мнения: 9 451
Здравейте! Знам че не съм по темата за което се извинявам, но много ще ви бъда благодарна ако някой е имал следния проблем да ми сподели! Имам хлебокерна Финлукс сравнително нова е вече доста пъти правех хляб, и тесто само получиха се много добре. Но от вчера на дисплея ми показва тази Грешка ННН прочетох в упътването че това значи че температура в хлебокерна е висока и трябва да се изчака да изстине 20 30 мин изкачах даже 2 часа. Но неиска да тръгва продължава да показва съштото. Днес пак пробвах и пак съштото. Някой имал ли е такъв проблем? Благодаря предварително😏

Нали я изключи от контакта? Моята е показвала когато включвам хляба на още допичане но след изключване на кабела и 15 минути този надпис се скрива
Горенье е

# 66
  • Мнения: 1 246
От кой магазин мога да намеря царевични питки за такос. Тук в Плевен има била,метро,лидъл,тмаркет.

# 67
  • Мнения: 24 557
Яйце, к.мл, захар..сладко от някой плод
https://www.supichka.com/рецепта/396/кекс-с-конфитюр-от-сини-сливи Тази ми е любима рецепта от години, зарибих и майка ми с нея че е бърза и лесна. Правила съм я и с други видове къде мармалад, къде сладко, само че я пека в тавичка около 20см на 30см а не във форма за кекс. Става си разкошен слакиш за нула време (аз го бъркам набързо на ръка, хич не мия миксер после и пак става), много сочен и ароматен. Майка ми толкова го беше харесала че беше правила като торта с това същото нещо - върху изпечения слдкиш беше намазала още от същото сладко и отгоре бита сметана, после нарязано като пасти и обрала овациите. Орехи в сместа и/или отгоре също му отиват много. Веднъж пекох и мъфини от същата смес, че там където бях тавичката се оказа малка за сместа и ми остана част от нея. Също станаха без забележки.

# 68
  • Мнения: 7 953
Снощи от безсъние рових из кулинарните теми и попаднах на това.
Скрит текст:
Някой да има идея за рецептата?

Прилича на нещо като това.
А, това на вкус е почти същото, но е оформено по друг начин.

# 69
  • Мнения: 1 342
Яйце, к.мл, захар..сладко от някой плод
https://www.supichka.com/рецепта/396/кекс-с-конфитюр-от-сини-сливи Тази ми е любима рецепта от години, зарибих и майка ми с нея че е бърза и лесна. Правила съм я и с други видове къде мармалад, къде сладко, само че я пека в тавичка около 20см на 30см а не във форма за кекс. Става си разкошен слакиш за нула време (аз го бъркам набързо на ръка, хич не мия миксер после и пак става), много сочен и ароматен. Майка ми толкова го беше харесала че беше правила като торта с това същото нещо - върху изпечения слдкиш беше намазала още от същото сладко и отгоре бита сметана, после нарязано като пасти и обрала овациите. Орехи в сместа и/или отгоре също му отиват много. Веднъж пекох и мъфини от същата смес, че там където бях тавичката се оказа малка за сместа и ми остана част от нея. Също станаха без забележки.
Аз веднъж правих нещо подобно, но със сладко от боровинки. Стана някаква лилава страшна гума 😆 при рязане пружинираше, а вътре - глетаво. Голяма излагация!

# 70
  • Мнения: 24 557
В рецептата на Супичка пише и брашното да се добавя при бъркане с миксер, според мен това не е правилно. Свикнала съм малкото неща от такъв тип които правя да ги бъркам минимално след като се сложи брашното.
Иначе като съотношение на съставките си е добра рецептата, не съм имала издънки с нея а пък кексове и прочие определено не са ми силата. То и затова го пека като сладкиш де, аз досега хубаво опечен кекс като на мама не съм постигала. Хем по-бързо става, хем съм сигурна в резултата. Майка ми е майстор на кексовете и щом тя също се влюби в тази рецепта, я броя за много добра.

# 71
  • Мнения: 861
Момичета,  преди няколко дни в детската кухня на Детето,  за десерт имаше кекс в който имаше овесени ядки и ябълки. На Дъщеря ми много и хареса и ми се иска да направя такъв. Знаете ли някакви рецепти за кекс с тези продукти?

# 72
  • Мнения: 22 867
Момичета,  преди няколко дни в детската кухня на Детето,  за десерт имаше кекс в който имаше овесени ядки и ябълки. На Дъщеря ми много и хареса и ми се иска да направя такъв. Знаете ли някакви рецепти за кекс с тези продукти?

http://sladkoisoleno.blogspot.com/2012/11/blog-post.html

https://bg-mam.ma/p/297129/14304460

https://bg-mam.ma/p/297129/14457076

# 73
  • Мнения: 861
Момичета,  преди няколко дни в детската кухня на Детето,  за десерт имаше кекс в който имаше овесени ядки и ябълки. На Дъщеря ми много и хареса и ми се иска да направя такъв. Знаете ли някакви рецепти за кекс с тези продукти?

http://sladkoisoleno.blogspot.com/2012/11/blog-post.html

https://bg-mam.ma/p/297129/14304460

https://bg-mam.ma/p/297129/14457076
Благодаря Ти !!!

# 74
  • Мнения: 1 451
Здравейте.Един тъп въпрос(защото мисля, че отговора е ясен, но..), при пресяване на брашното видях някакви черни хвъркати буболеченца.Те остават по ситото, но...предполагам това брашно вече за нищо не става, нали? Активирах си маята, а ...май всичките ми 10 кг брашно са пълни с тия буболечки и ...трябва да хвърля всичко, нали?

Общи условия

Активация на акаунт