За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 203
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 560
То с толкова модификации само на ум ще е тирамису Simple Smile

# 541
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Знае си го момичето.

# 542
  • Мнения: 107
Здравейте, кажете моля ви как се прави безглутенов хляб в хлебопекарна. Ще ползвам бяло и оризово брашно, които са без глутен. На коя програма се слага, какъв грамаж да слагам?

# 543
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Здравейте, кажете моля ви как се прави безглутенов хляб в хлебопекарна. Ще ползвам бяло и оризово брашно, които са без глутен. На коя програма се слага, какъв грамаж да слагам?
Тема за хлебопекарните - https://www.bg-mamma.com/?topic=1247169

# 544
  • Мнения: 264
Замесих тесто за меденки по тази рецепта http://djemmasvetlana.blogspot.com/2016/12/blog-post_15.html?m=1
обаче не ми остана време да ги направя. Дали ще е проблем, ако оставя тестото в хладилника до довечера?

# 545
  • Мнения: 130
Здравейте! Снощи накиснах нахут, но не знам колко минути трябва да се сварява в обикновена тенджера. Може ли малко помощ? 😊

# 546
  • София
  • Мнения: 3 362
Аз нахута опитвам,никога не варя за определено време.Трябва да е мек,да не хрупа.

# 547
  • София
  • Мнения: 5 005
Момичета, споделете как оризчетата в тавата да остават на зрънца, когато ги готвя. Малки, белички кехлибарени зрънца, а не оризова каша.
Днес ще правя пореден опит за пиле с ориз и искам оризът да е бял и пухкав.

# 548
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Здравейте! Снощи накиснах нахут, но не знам колко минути трябва да се сварява в обикновена тенджера. Може ли малко помощ? 😊
Аз не варя нахут - много тегава работа. Суровия ползвам за фалафели предимно. Трябва ли ми  сварен ползвам буркан или консерва от магазина.

Момичета, споделете как оризчетата в тавата да остават на зрънца, когато ги готвя. Малки, белички кехлибарени зрънца, а не оризова каша.
Днес ще правя пореден опит за пиле с ориз и искам оризът да е бял и пухкав.
Запържваш ориза да стане прозрачен (за 2-3мин.) и като го сложиш в тавата водата, която добавяш трябва да е  гореща. Ако пък позваш по дългозърнест (не най-кръглите и къси зърна) ориз, си е двойна застраховка.

# 549
  • Мнения: 3 416
Морена а чистиш ли люспите на нахута за фалафели .
 И има ли някакъв с по- нежна люспа . Че веднъж правих и голямо чистене падна.

# 550
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 458
Ами не е с масло, а с олио рецептата, от форума ми е. Не знам дали пак се води маслено така. 🙂
Аз малка част само похабих. Има ли смисъл да опитвам с вода, ако тестото е с олио, а не с масло?
Всъщност строих децата да правят топчета,  но да си знам за друг път.
Охладете го, и опитайте да разточите отново

# 551
  • Мнения: 9 461
Момичета, споделете как оризчетата в тавата да остават на зрънца, когато ги готвя. Малки, белички кехлибарени зрънца, а не оризова каша.
Днес ще правя пореден опит за пиле с ориз и искам оризът да е бял и пухкав.

Ето https://pep-4o.blogspot.com/2010/02/blog-post_07.html?m=0

# 552
  • Мнения: 4 859
Момичета, споделете как оризчетата в тавата да остават на зрънца, когато ги готвя. Малки, белички кехлибарени зрънца, а не оризова каша.
Днес ще правя пореден опит за пиле с ориз и искам оризът да е бял и пухкав.

Пилето го сварявам на порции със сол .Вадя го ,прецеждам бульона .В повечко мазнина запържвам голяма глава лук и измития ориз ,да се 'оцъкли '.Направо в тавата го правя .Изсипвам горещия бульон ,в съотношението от опаковката .Подреждам пилето ,слагам сол и черен пипер .Пека го в загрята фурна на 200.Проверявам си периодично от зрънца ориза дали е готов.Изключвам фурната ,докато още има течност .И отварям вратичката .Или го слагам на дъска и покривам да си дръпне бульона.
Обикновен бисерен ориз използвам .
Ако още не е сготвен ориза ,а течност почти няма,доливам малко бульонче.

# 553
  • Мнения: 3 416
Най - бързо и лесно приготвям ориз този  в пликчета по сто грама .
Сварява се идеално .
Ползвам за гарнитура , ориз по китайски и т.н.
Лошото е , че не намирам тип бисерен . Но пак е хубав.

# 554
  • Г. О.
  • Мнения: 1 984
Здравейте. Тиквеникът преди печене заливате ли го с нещо? Има рецепти с два жълтъка и олио, има и такива без да се слага нищо.

Общи условия

Активация на акаунт