За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 175
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Дадоха ми осолена сланина, но се оказа доста жилава. Мога ли да я преработя, за да стане годна за ядене?

# 601
Дадоха ми осолена сланина, но се оказа доста жилава. Мога ли да я преработя, за да стане годна за ядене?
От моя опит няма спасение, имах и аз една такава, мъчих да я пържа, да я ползвам за готвене, е не стана и не стана. Ще очквам и аз, ако има някакво спасение.

# 602
  • Sofia
Дайте моля изпитана рецепта за сладко кисел сос за азиатски нудъли.
От мен, като количеството си го коригирай според нуждите.
1ч.л. мирин
1с.л.  рибен сос
1ч.л. сос Хойсин
1ч.л. сос от стриди
2-3сл. соев сос
2с.л. сок от лайм

# 603
Дайте моля изпитана рецепта за сладко кисел сос за азиатски нудъли.

От тази рецепта соса най-често правя ,не само за пилешко ,но и към ориз и спагети по'китайски'съм го добавяла ,след като са готови .
https://pep-4o.blogspot.com/2010/08/blog-post_08.html?m=1 

# 604
  • Стара Загора
https://-spam238-/varena-slanina-s-podpravki/

# 605
Аз бих я сварила, за 30тина минути трябва да е готова....ако имаш зелева чорба, най-добре.
Щом вече е осолена, 50:50 зелева чорба и вода.
После - червен пипер, праз, натюр, както желаете.

# 606
  • Sofia
С масло или олио е по-добре да са коледните меденки?

# 607
  • София
С масло или олио е по-добре да са коледните меденки?
Повечето рецепти присъства олио, или почти  всички, но ако имат пълнеж то е задължително с масло

# 608
Някой правил ли е хляб по тази рецепта

Нещо май не ми се получава както трябва .

# 609
  • София
Саня Богомилова 680181, подобен хляб правя по тази рецепта:

Хляб с орехи и розмарин

# 610
  • Пловдив

Аз бих я сварила, за 30тина минути трябва да е готова....ако имаш зелева чорба, най-добре.
Щом вече е осолена, 50:50 зелева чорба и вода.
После - червен пипер, праз, натюр, както желаете.
Благодаря Ви, може би ще опитам Вашия съвет!

# 611
  • Sofia
Някой правил ли е хляб по тази рецепта ...
Саня, кажи какво не ти се получава. Не съм гледала клипа, но рецептите - въпросната, моята и която и да е друга са все 99% еднакви, няма къде да се мърда особено. Simple Smile

# 612
Някой правил ли е хляб по тази рецепта
Скрит текст:

Нямам възможност да изгледам клипчето в момента, четох само рецептата в блога. На мен ми изглежда много тази мая за толкова брашно, ама съм любопитна и аз какво точно не му е било наред. Ронлив ли стана, на шупли ли, не бухна ли, вкусът ли не му е наред, друго? Така в чаши не мога да преценя съотношението вода:брашно дали е ок че съм свикнала в грамове, може и то да иска още малко брашно поне на око като гледам.
Ето и в рецептата на Морена маята е пак толкова, но другите продукти са почти двойно количество.

# 613
Търся изпитана рецепта за ореховки, никога не ми се получават... Confused

# 614
  • Велико Търново
Аз моля за рецепта за хрупкави фалафели на фурна. Не искам да пържа, а много ми се приядоха Sad гледам и чета Интернетски рецепти, но все ми се струват да станах пихтиести, не хеупкави.

Общи условия

Активация на акаунт