За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 175
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
  • Мнения: 157
Дадоха ми осолена сланина, но се оказа доста жилава. Мога ли да я преработя, за да стане годна за ядене?

# 601
  • Мнения: 5 300
Дадоха ми осолена сланина, но се оказа доста жилава. Мога ли да я преработя, за да стане годна за ядене?
От моя опит няма спасение, имах и аз една такава, мъчих да я пържа, да я ползвам за готвене, е не стана и не стана. Ще очквам и аз, ако има някакво спасение.

# 602
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Дайте моля изпитана рецепта за сладко кисел сос за азиатски нудъли.
От мен, като количеството си го коригирай според нуждите.
1ч.л. мирин
1с.л.  рибен сос
1ч.л. сос Хойсин
1ч.л. сос от стриди
2-3сл. соев сос
2с.л. сок от лайм

# 603
  • Мнения: 4 859
Дайте моля изпитана рецепта за сладко кисел сос за азиатски нудъли.

От тази рецепта соса най-често правя ,не само за пилешко ,но и към ориз и спагети по'китайски'съм го добавяла ,след като са готови .
https://pep-4o.blogspot.com/2010/08/blog-post_08.html?m=1 

# 604
  • Стара Загора
  • Мнения: 511
Дадоха ми осолена сланина, но се оказа доста жилава. Мога ли да я преработя, за да стане годна за ядене?
https://-spam238-/varena-slanina-s-podpravki/

# 605
  • Мнения: 2 815
Дадоха ми осолена сланина, но се оказа доста жилава. Мога ли да я преработя, за да стане годна за ядене?
Аз бих я сварила, за 30тина минути трябва да е готова....ако имаш зелева чорба, най-добре.
Щом вече е осолена, 50:50 зелева чорба и вода.
После - червен пипер, праз, натюр, както желаете.

# 606
  • Sofia
  • Мнения: 29 111
С масло или олио е по-добре да са коледните меденки?

# 607
  • София
  • Мнения: 12 220
С масло или олио е по-добре да са коледните меденки?
Повечето рецепти присъства олио, или почти  всички, но ако имат пълнеж то е задължително с масло

# 608
  • Мнения: 3 416
Някой правил ли е хляб по тази рецепта


Нещо май не ми се получава както трябва .

# 609
  • София
  • Мнения: 12 689
Саня Богомилова 680181, подобен хляб правя по тази рецепта:

Хляб с орехи и розмарин

# 610
  • Пловдив
  • Мнения: 157

Аз бих я сварила, за 30тина минути трябва да е готова....ако имаш зелева чорба, най-добре.
Щом вече е осолена, 50:50 зелева чорба и вода.
После - червен пипер, праз, натюр, както желаете.
Благодаря Ви, може би ще опитам Вашия съвет!

# 611
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Някой правил ли е хляб по тази рецепта ...
Нещо май не ми се получава както трябва .
Саня, кажи какво не ти се получава. Не съм гледала клипа, но рецептите - въпросната, моята и която и да е друга са все 99% еднакви, няма къде да се мърда особено. Simple Smile

# 612
  • Мнения: 24 610
Някой правил ли е хляб по тази рецепта
Скрит текст:

Нещо май не ми се получава както трябва .
Нямам възможност да изгледам клипчето в момента, четох само рецептата в блога. На мен ми изглежда много тази мая за толкова брашно, ама съм любопитна и аз какво точно не му е било наред. Ронлив ли стана, на шупли ли, не бухна ли, вкусът ли не му е наред, друго? Така в чаши не мога да преценя съотношението вода:брашно дали е ок че съм свикнала в грамове, може и то да иска още малко брашно поне на око като гледам.
Ето и в рецептата на Морена маята е пак толкова, но другите продукти са почти двойно количество.

# 613
  • Мнения: 24 363
Търся изпитана рецепта за ореховки, никога не ми се получават... Confused

# 614
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 251
Аз моля за рецепта за хрупкави фалафели на фурна. Не искам да пържа, а много ми се приядоха Sad гледам и чета Интернетски рецепти, но все ми се струват да станах пихтиести, не хеупкави.

Общи условия

Активация на акаунт