За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 27 120
  • 766
  •   1
Отговори
# 195
Някои деца се раждат с тъмен мъх по гърба, раменете, ушите и по челото но той в последствие изчезва.

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 16:32 от G.Savova

# 196
Нормално е, нарича се "лануго" и е свързано с терморегулацията по време на бременността. До 4-5-ти месец максимум би трябвало да опада.

# 197
Благодаря ви за вчера момичета Flowers Hibiscus
Понякога ме стиска шапката ей така, от най- малкото. И си е друго като някой веднага се отзове.
Нашия юнак имаше косми по раменцата, като пагони Joy опадали са по някое време преди 5ия месец

# 198
  • София
Ще опадат я,човешки деца сте родили не вълци Grinning

В ситуация,в която се почувствате безпомощни и сякаш без изход.Спрете,затворете очи и помислете трезво.Паниката е излишна,тренирайте се,тепърва с децата предстоят моменти на незнание.
А като започнат да се отделят от вас съвсем.
Това мислене ще ви подлуди.

# 199
И аз така като Мид,първия месец бях малко по-неориентирана,ма и аз така разсъждавам.
Пък предстои детска градина,училище,дискотека,гадже, ...сега за два косъма.Аааа  Grinning

# 200
  • София
При каквато и да е ситуация,на детето му трябва адекватен родител.В голяма част това е майката.Така ще е полезно и ще помогнете.
Не визирам конкретно тук,а като цяло.

# 201
Да де, обаче става нещо и мозъка ти го навръзва с кофти неща. Тогава като си споделиш тук някак ти олеква.  На всеки може да се случи да изтърве малко нещата Simple Smile

# 202
  • София
Точно това ставане като се получи,спираш и се мобилизираш.
Не навръзеаш,че на Гинчето и нейното така беше и сега тя му е личен асистент или на Танчето и то така падна и сега е с епилепсия.

# 203
Ами понякога не става.... Не казвам, че не си права.
Виж една сутрин ставам, поглеждам в креватчето и какво да видя, около главата на детето всичко в кръв. Не знам как запазвам самообладание и започвам да издирвам от къде е. Детето спокойно си спи докато аз го въртя. Какво се оказва накрая? Надрал си ухото стабилно и от там.

# 204
  • София
Ето де,реагирала си адекватно.
Можеше да хвърчиш с писъци навън или да звъни ш на 112 директно.

# 205
Да, да. Ама ей на после от нищото ме боля главата 5часа.
Нищо де, хубаво е , че ви има Blush
Това беше акцента

# 206
  • Пловдив
Миналата година и при мен при инфекция в ухото ми предписаха антибиотик и капки за нос.

И моя се роди с мъх по челцето ня 2 месеца е избледнява вече.

# 207
Синът ми като беше малък си тикна пръстите зад вратата, там където са пантите. Рев да видиш. Мъжът ми тръгна да влиза при детето, а той е бая едър. Т.е трябва да напъне вратата, за да влезе. Добре че го спрях. Не знам как обясних на детето да извади пръстите и мина само с леко затискане. Той нямаше 2 години. Даже не знам имаше ли година и половина. Наложихме лед и се оправи. Мъжът ми вика : добре ,че ме спря, шах да премажа ръката на детето.
Странно как успях да се овладея тогава.. но всеки ден си е изпитание с тези същества Wink

# 208
Здравейте, момичета! Да кажа, че и моят юнак на почти 2 месеца и все още е с тъмен мъх по челото, който прелива дори  към веждите. Роди се с такъв и сякаш се увеличи. Питала съм педиатър и каза, че ще се изчисти след няколко месеца. Също има и тъмен мъх по ушите.
Да попитам вашите бебчета мятат ли си главата напред и назад, когато ги държите изправени?Нашият много мрази да е изправен, ядосва се, огъва се, но от скоро е много силен и си мята рязко главата напред и неведнъж я удря в мен. Дори днес се удари със засилка в рамото ми, а то е твърдо и го заболя.

# 209
Здравейте, момичета! Да кажа, че и моят юнак на почти 2 месеца и все още е с тъмен мъх по челото, който прелива дори  към веждите. Роди се с такъв и сякаш се увеличи. Питала съм педиатър и каза, че ще се изчисти след няколко месеца. Също има и тъмен мъх по ушите.
Да попитам вашите бебчета мятат ли си главата напред и назад, когато ги държите изправени?Нашият много мрази да е изправен, ядосва се, огъва се, но от скоро е много силен и си мята рязко главата напред и неведнъж я удря в мен. Дори днес се удари със засилка в рамото ми, а то е твърдо и го заболя.
И моя малък мъж има мъх по ушите Grinning
И да, и той е на 2 месеца и така си мята главата доста често. Повече май като го боли корема от коликите и почва да се мята.. така си мисля аз. Редовно я засилва, но не винаги успявам да предотвратя удара в мен Confused

Общи условия

Активация на акаунт