За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 25 937
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Аз да питам, вашите бебчета и по-конкретно момченцата, как са били с ръст и тегло на 6 месеца?
Ей сега се връщаме от личната.
Измериха го 68см, 8.0кг.
Каза, че бил едро бебе и да внимавам с храненето. Ако трябва да му намаля малко АМ, което аз нямам никакви намерение да правя.
Тази не е в час. Моя е с такива размери и е на 4 месеца и никой не ми е казвал че е дебел.

# 601
Вики Тейлър, с абсолютно същите пъпки сме от днес. Веднага го заведох на преглед при ЛЛ. Каза, че е външно нещо, предписа крем, който за съжаление е спрян от производство и ни праща на кожен лекар. Било нещо като гъша кожа. Не е АД. Синът ми се роди с АД, който за щастие вече израстна. Мазах за всеки случай със Стелатопия, но не се повлия. Хич не ми се ходи в кожния диспансер, но  май ще се наложи да отидем. Аз не съм сменяла прах за пране(от 10 месеца вече пера с една и съща марка, а сегашния е на свършване, което значи, че не е от праха), спрях да му давам бисквити и солети(тип детски) и не съм въвеждала нова храна. Не са му слагани скоро ваксини, за да е някаква реакция и от тях. Вкъщи стой по боди с дълъг ръкав и панталони. Не мисля, че е от претопляне.

# 602
Аз да питам, вашите бебчета и по-конкретно момченцата, как са били с ръст и тегло на 6 месеца?
Измериха го 68см, 8.0кг.
Каза, че бил едро бебе и да внимавам с храненето. Ако трябва да му намаля малко АМ, което аз нямам никакви намерение да правя.
Ние бяхме с тези мерки в 5 месец. До гуша ми дойде да слушам, че бебето е дебело. А той има само 2 гривнички на крачетата и бузи. Не обръщам вече внимание, важното е да е здрав.  Захранвам вече, защото само млякото не му стигаше. Интересно ми е колко ще е качил за този 1 месец с пюретата

# 603
  • София
Точно.
Дъщеря ми от раждането върви едра,гривни,бузи никога не е имала.
В момента е на 3,2 г.и е 17 кг.и 104 см.

# 604
  • Terra incognita
Аничка, точно като гъша кожа е. Какви са причините, надявам се са само външни. Преди време получи подобен обрив по коремчето, но беше от олиото, което запушва порите. Сега ползвам атопичен крем, дали не е от него? Отдавна забелязах ситни пъпчици по външните страни на бедрата, но не бяха много и не обърнах внимание, докатп тези дни не се влоши...
При вас къде е ситуиран обривът?

# 605
Вики, обривът започна по врата , след това слезна към плешките на гърба и сега е по целия гръб. Т.е. до там където стига памперса на гърба. Идея си нямам от какво е. Аз от 2 дни започнах да мажа със Стелатопия, но явно не е това. Ще търсим причина. Той в момента вади кътници, но ЛЛ каза, че няма общо с това. На 1г и 3 м е. Иначе на други места освен по гърба няма(дано да не се появят и другаде).

# 606
  • Германия
Измериха го 68см, 8.0кг.

Моят е 73см и 10,8кг на 6++, само на кърма е. За педиатрите не е проблем, никой не му коментира теглото (роди се 4535)

# 607
Значи сме си съвсем нормални!
Тя личната всеки път ме шашка с нещо. Ще взема да спра да и се връзвам. Grinning

# 608
  • София
Много ясно.
Екстра си е детето.
Тео,и ти добре си се отчела.Grinning

# 609
  • Германия
Много ясно.
Екстра си е детето.
Тео,и ти добре си се отчела.Grinning

Нали? 😂

# 610
Момичета, кога бебчетата ви започнаха да държат наистина стабилно главата и да сядат? Моя юнак още я клатушка, а е почти на 6 месеца. За седене и дума не може да става още. Гледам други бебета, обаче са доста по-напред с материала и малко се притеснявам.

# 611
Тео,явно има ген за височина и тегло,голямо бебче,браво

Рокет, от моя опит с други февруарчета, добре си е като височина и тегло, то се гледа не само теглото, а и височината.Нищо му няма,хехе

За главата за 6ти месец мисля,че трябва да е доста стабилна вече.За сядането трябва да погледна,че не помня.

# 612
Момичета, кога бебчетата ви започнаха да държат наистина стабилно главата и да сядат? Моя юнак още я клатушка, а е почти на 6 месеца. За седене и дума не може да става още. Гледам други бебета, обаче са доста по-напред с материала и малко се притеснявам.
При нас на 3 месеца започна да я държи стабилно когато е изправен, а малко преди 4 започна да я вдига добре и когато е оставен по корем.
Сега е на 6+ и вече започна тук-таме да се обръща в двете посоки, но и при нас дума не може да става за самостоятелно ставане.
Подам ли му ръце обаче, се набира и се изправя до седнало положение. Засега повече не може. Simple Smile

# 613
На 6месеца седна без опора а от преди това само да й подадеш пръст се набира ...ние не сме в границите хаха не се водете по нас

# 614
Да ви питам дами, какво шишета е най-добре да се вземат? Стъклени или пластмасови? Също какво мислите за шишетата на Lansinoh? Изглеждат добре с реклама, че са за кърмени бебета.

Общи условия

Активация на акаунт