За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 26 026
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
Аз имам основно стъклени. Едно пластмасово за разходки. Преди с големия ми син бях само със стъклени и се изгърбих и се светнах, ч епоне за разходки може да вземам пластмасово. Едно от ДМ със силиконов биберон ми беше чудесно за тая цел.

# 616
Здравейте, пиша ви за да ви попитам някоя майка дали се е сблъсквала с хемангиом и се е ориентирала към др. Денева от болница Токуда някакви отзиви
И за сиропчето "хемангиол" някакви отзиви
И да попитам тъй като ние сме много малки на месец и 3 дни и нашето хемнгиомче е на неудобно място за изчакване и трябва да се побърза със лечението ще има ли някакъв страничен ефект от това сиропче тъй като зарбрах че преди 3 месечие не ги лекуват а с процес на "проследяване и изчакване" но при нас не е възможно това
Иииии още нещо да попитам тъй като сме с рефлукс и предписаха фризовом но от него имаме страхотно растройство и стабилен брой ходения по голяма нужда педито ми каза да мешам фризолака и фризовома само че аз знам че не хубаво да се мешат АМтата и сега незнам какво да правя давах два пъти само фризолак без да мешм с фризовом но ставаше страшно фонтани от повръщане и това води до не нахранеео бебче
Тъй като покрай хемангиома обиколихме доста педиатри и всеки предпиваше различно мляко но никой не взимаше под внимание че бебчо е с рефлукс и аз не смеех да давам друго защото ефекта беше един и същ но неможе и да продължава това растрйсто
Някакви съвети за спирането му ?
Здрвейте! Ние имахме същите два проблема като вашите! И с хемангиома и с рефлукса. За първото Ви препоръчвам да посетите Проф. Казанджиева(дерамтолог) ЕвроДерма София! И след това доц Рада Маркова и двете са много добри лекари и изключително запознати с хемангиомите! Нашия също беше на горен клепач! Лекуваме вече 9 месеца със сироп Хемангиол и има голям напредък. Относно рефлукса също смесвахме Фризовом с Фризолак до 1 годишна възраст. Изчакайте и ще има резултат, поне при мас имаше. Регулираха се нещата след месец може би, но продължихме до годинката така! А относно хемангиома моя съвет, като човек който се е сблъсквал с това е да не чакате защото е на място което може да влоши нещата! Колкото по рано започнете да лекувате толкова по добре!

# 617
Стъклени!!!Ние сме с Нук вече е на 10+м.евентуално след годинка пластмасови че й тежат, аааа и може да ги счупи😃
Мнения за,, Бебо" крем за подсичане ? Този българския ...от м.кърпи сме доволни та се чудих?

# 618
  • Несебър
Съставът не е лош, но аз използвам Бял крем на Рачев, супер изчистен с 3 съставки и го слагам на всичко. Нали всяка къща си има един такъв универсален крем, е този е нашият 😁. Много ме дразнят как ги произвеждат тия бебешки продукти. Целият състав изчистен, всички идеално и накрая изтипосано това "parfum". Е, няма да го купя.

# 619
На 7мес и полов почна да си стои на дупето.Не е от бързаците,но на мен не ми пука.🤗💜Да ни е здрава!
Крем против подсичане харесвам на Мустела и Бепантен.

# 620
  • Terra incognita
Сухи петънца по кожата непременно ли означават страшната диагноза АД? Вече започнах да откривам такива и честно казано се изнервям от този факт. Има есно сухо петънце под бузката, което редовно хидратирам, сега забелязах и на крачето. Объркана съм.
Имам чувството, че млечбите, които аз консумирам са виновни. Двама лекари ми казаха да не ги спирам и аз не ги спрях, но вече много ме съмнява да няма алергия. Как стои въпросът с ваксините в такъв случай? Леко сухо петънце противопоказно ли е, или само ако е екзема се отлага ваксинацията?

# 621
  • Бургас
Вики, малкия ми син беше с АД и АБКМ. Установиха го още на 45 дни, лежахме в болница тогава. После минахме комисия и го освободиха от ваксини за 1 год. Започнахме да ги слагаме след 14-15 месечна възраст и то моно ваксини. Личната му лекарка ги поръчваше тогава само за него. За коклюш и тетанус така и не му сложиха, тази ваксина нацяло я пропуснаха.
Но при него всичко беше много изразено, плюс фамилна обремененост. На 2 години направи и астма, въпреки всички диети и усилия. За щастие я израстна до 6-7 годишна възраст.
Щом лекарите ти казват, че няма проблем сигурно е така.

# 622
  • Terra incognita
Странно. Скоро говорих с една алерголожка относно слуз в акото. Попитах я дали има проблем с ваксините, ако бебето все пак се окаже с абкм, тя каза, че млечната алергия не е противопоказна при ваксините. Единствено, ако има алергия към яйцата би имало проблем с противоморбилната ваксина, защото се култивира върху пилешки ембриони.

# 623
  • Бургас
Ами най-добре да си намериш лекар, на който имаш доверие и да слушаш него. А и моя син вече е 10 годишен. Всичко това се случи през далечната 2010 година 🙂
Със сигурност медицината е напреднала от тогава доста. А и ваксините тогава бяха други.

# 624
  • Terra incognita
Ние вече имаме есна шествалентна ваксина плюс пневмококовата. Понесоха се добре, само дето след месец започнах да откривам петна, но може и да няма връзка.

# 625
Боже, моето бебе на 2 месеца беше почти 6кг и половина, а скоро става на 3 месеца и ще видим колко кг е станал. Педито каза да не се притеснявам въобще. Hug Но си е само на кърма. Роди се 3 кг.

А относно майчинството.. някой знае ли как да изчисля долу горе на коя дата бих имала превод? Нищо не разбирам на календара в сайта на НОИ.

Последна редакция: пт, 11 дек 2020, 22:01 от Rubycat

# 626
Около 5то число изплащат,а някой ми каза,че декември към края превеждат януарскитв пари,януари превод нямало.

# 627
О мерси това за януари не го знанех

# 628
Да, аз много не ги следя, но и аз четох че за този месец, за да си изчистят годината ли нещо подобно, ще има и на 29, а януари няма да има.Иначе по това, което съм се ориентирала е към 5то число на месеца.

VickyTaylor, според мен само по тези петънца едва ли може да се каже че е това - алергията.В групата на февруарчетата една мама имаше доказана алергия към белтъка бебчето й и след 6ти месец слагаха ваксините.Други ги отложиха поради пандемията, различно ... но като цяло май по-добре бе да се сложат при предната вълна.

# 629
Изплащат се първия вторник или четвъртък от месеца

Общи условия

Активация на акаунт