За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 25 707
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Ако става въпрос за кул пач, аз ги махнах 5-6 часа, след поставянето им.

# 691
Не се сменят Simple Smile. Можеш да ги махнеш.

# 692
До кога се сменят лепенките след ваксина?

При нас личната разряза едната лепенка на две и веднага след като би ваксината сложи едната половина.
Каза ни, вечерта след банята на детето да сложим другата половина и да спи с нея. Simple Smile
Така правихме при всички ваксини и температура не е вдигнал нито веднъж. Simple Smile

# 693
След ваксина първата вечер знам, че е добре да се пропусне къпане. Само дупето се измива.
Като махна куулпача слагам тампонче с риванол и стари дрешки, че много цапа. Но иначе много помага, защото при нас след всяка ваксина стават болезнени буци, до степен в която дори не даваше да го гушкам от болката при допир. Риванола веднага го успокоява, слагам деня след ваксината к на следващия и вече няма проблеми.

# 694
Аз клечки не ползвам директо капя в носа физ.разтвор и тя киха, така ги вади

Аз го слагах и по коремче. Аз не бих чистила носа на три месечно бебе с клечки за уши. По-скоро съм гледала, че се прави с кухненска хартия, завита на фитил, но така и не успях да го направя аз самата.

# 695
Още в кабинета слага лепенка(половин) за т.после не помня може би още една слагаме вкъщи и вечер не сме я къпали,даваме превантивно Панадол и това е

# 696
За първи път ще бъда майка . Интересно ми р при вземане на подобни превантивни мерки каро кулпач и панадол , как бихме разбрали ако се получи усложнение от ваксината ?
Още в кабинета слага лепенка(половин) за т.после не помня може би още една слагаме вкъщи и вечер не сме я къпали,даваме превантивно Панадол и това е

# 697
  • Германия
Усложнения се получават изключително рядко. А повишена температура и болка/подуване на мястото са нормални “странични ефекти”, които минават и отминават.

За мен всички тези превантивни мерки са излишни, не виждам нужда нито от кулпач, нито от пропускане на баня, компреси, панадол без темепратура....

# 698
Това е само за температура,сложно@е
Аз превантивно никога не съм давала панадол и не бих дала лекарство превантивно.
Кул пач режа на 3 и слагам 3 пъти през 3 часа,първата в кабинета.

# 699
Кул пача съм го сваляла след час,два,къпала съм я винаги,реакции не е имало.Само малко повече си поплака в дните след първата ваксина.

# 700
Така ми е казала докторката ..така и правя (за панадола)

# 701
Първия път дадох парацетамол. Парацетамола не е само за температура, но и обезболяващо. Факт е че първия път детето спа целия след обед, но после беше спокойно, а втория път нищо не дадох и беше доста неспокоен и ревлив.
Утре сме на следващата ваксинация и ще дам парацетамол преди да я направят.

# 702
И при нас кошарата е без обиколници, заради риска от задушаване. Дететп е вече на 9м, но реших, че и така си е добре. Не си заклещва краката, защото спи с чувал. Напоследък спи в най-разнообразни пози, пълзи из кошарата на сън, сяда и се клатушка, защото заспива, после пада по очи и спи така - по корем, ама с мнооого вирнато дупе... Надявам се, че е период и ще включи по някое време, че кошарата е за сън, не за двигателни упражнения.

Аз обеци няма да й слагам, нито други пиърсинги и татуировки. Като порасне, ако иска, да си слага.

По същата причина няма и да я кръстя.
Струва ми се, че е неизбежно толкова много да определяме разни неща за децата си, които ще им влияят цял живот и да определям и неща, които мога да оставя на нея ми се струва прекалено.
Но всеки сам решава, как да си гледа детето, култура, религия, облекло, пиърсинги, прически и т.н.

# 703
За обиколниците, при нас проблемът със заклещването е през деня. Simple Smile
Малкият все още не може да се обръща много добре, но последните дни опитите му зачестиха. Проблемът е, че го прави само и едиснтвено в кошарата. Поставен на земята застива по гръб и дори да го претъркуля аз по корем. следва много мрънкане и плакане.
Та, засега искам да "оградя" кошарата, за да може да си се върти спокойно от гръб по корем и обратно без да си заклещва краката. Че и тогава почва едно мрънкане и ядосване.
Иначе вечер и той е с чувалче нямаме проблеми. Simple Smile

# 704
Относно обиколните аз ги махнах , малкия се изправил , покатерил се на обиколника и бам на земята , така се уплаших , слава бога нищо му нямаше , но сложих едно одеалце метнато отгоре  , че постоянно се върти и си удря главичката в решетките

Общи условия

Активация на акаунт