За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 26 002
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
Нормално ли е на мястото на поставена ваксина да има топче?

# 136
Little Heart, при нас досега не е получавало.
Слагахте ли нещо за успокояване на крачето след ваксината, CoolPach?

# 137
Не, досега никога не е ставало така и не очаквах да стане... Никога не съм слагала нищо

# 138
На нас личната всеки път ни предупреждаваше да носим CoolPach когато ще слагаме ваксини.
Ако ще имате още боцкане може да вземеш да пробвате.
Иначе, това топченце не ми звучи като нещо страшно. Явно се е раздразнила кожата около боцнатото. Все пак питай ЛЛ, но смятам, че не е нищо притеснително. Simple Smile

# 139
Нормално ли е на мястото на поставена ваксина да има топче?

Да. Правете компреси с риванол и до седмица 10 дни топчето ще се разнесе. Няма страшно Simple Smile

# 140
Литъл хърт, твоето дете май беше долу-горе на възрастта на моето. Последната ваксина, която лл сложи - се получи такова малко топче /последните 2 ваксини от имунизационния календар до 2 години/. Вече не помня на ръката ли го гледах, на крака ли. Rolling Eyes След като се прибрахме й сложих кул пач един път и друго не съм правила около убоденото. На другият ден имаше топче - само изчезна. Според мен в нормално.

Около 2м нашето започна да има доста лиги. Та слуз може да има и от лиги. Simple Smile

# 141
Момичета, имам нужда от съвет. Дъщеричката ми е на 4м.18дни и от седмица-10дни някъде има много неспокоен нощен сън. Започва да вдига и пуска крачета, да върти глава рязко наляво и надясно и да мрънка. Когато я приспя има 30-40 мин. спокоен сън и после започва така и това се повтаря поне 3 пъти вечер. Дали се дължи на т.нар. регресия на съня в 4 месец или има нещо, което ѝ причинява дискомфорт? Как мога да помогна на нея и на мен да спим спокойно?
П.С. Слагам я да спи между 8:30 и 9ч. вечер, като гледам да са минали поне два часа от последната дрямка и игра, тя видимо си е изморена и ѝ се спи. Има 4-5 дрямки през деня през около два часа с продължителност 40тина минути и една по-дълга около час и половина. Има 1-2 кърмения през нощта, които стават на тъмно и тя заспива лесно след тях.

# 142
Моя е на 3 месеца но вчера след поставяне на ваксина беше цяла нощ по- описания от вас начин. Преди това пак имах един период в който не можех да спя по цели нощи заради това мятане. Вижте детето да не го боли стомахчето. Пръцка ли докато спи? Оригвате ли я добре?

# 143
Моя е на 3 месеца но вчера след поставяне на ваксина беше цяла нощ по- описания от вас начин. Преди това пак имах един период в който не можех да спя по цели нощи заради това мятане. Вижте детето да не го боли стомахчето. Пръцка ли докато спи? Оригвате ли я добре?
Да оригва се добре и не пръцка. Коликите минаха (те дори и не бяха много изразени). В спалнята ни е доста топло 23-24градуса, но ако ѝ е горещо предполагам, че цяла нощ ще е неспокойна, а то е на моменти.

# 144
Може би е регресия,някои не я усещат.При нас точно на четири месеца и малко имаше такива епизоди,будеше се често,давах бибата ,погалвах я по челото и заспиваше.Ако не се успокояваше я взимахме в нашето легло.Мина за около двайсет дни този период.
Савова,тук първите ваксини ги поставят на втория месец,при нас първия път бяха две ваксини ,не една вечер ,а седем се буди.Такова нещо само тогава ни се случи-приспиване на двора в количката,на кошницата в колата и на всеки стоп,ляв завой и светофар пак плач.Заспиваше само гушната в някой от нас,през деня едва й сменях памперса,в момента щом я оставя на повивалника и плачеше неистово.Отдавам го на ваксините,понеже не се е случвало пак.

# 145
Втора ваксина ни е. Май ще трябва да си записвам кога се появяват такива епизоди. Може би ако човек си води дневник може да се ориентира по- добре какво ги причинява.
При моя нямаше будене, просто мвтане цяла нощ с малки почивки от по няколко минути. Днес през деня дадох за всеки случай парацетамол.

# 146
Аз почнах да си водя дневник от начало понеже забравях кога е яла,кога и дали съм й сложила капки в очите и т.н.,сега записвам всичко значително там.Не знам колко е полезно ,но ме прави по-наблюдателна.
Скоро бях забравила дали съм захранила със спанак например,и отворих да видя.Ми забравя човек!

# 147
Мама Ураган, може да са почнали и зъбките.
Моят прави същото рязко въртене на главата на ляво и надясно, даже често изплаква или измрънква и пъха ръчичката в устата. Всичко това става докато спи и ако болките са по-слаби си лапва пръстчето и сам се унася.
Ако обаче са силни се буди и следва трудно приспиване с люшкане, пеене, галене и тнт.

За воденето на записки, аз само храненето следя изкъсо. Засега всичко си въвеждам в телефона - кога е ял, какво, колко. За захранването е същото.
Сънят все още много се променя при нас и ми е трудно да го следя. А и не знам има ли смисъл сега с тези зъби. Simple Smile

# 148
Аз само за захранването имах тетрадка кой ден какво е ял големия ми син.
Малкия сега е на 4 месеца и е решил, че иска да спи и бодърства само по корем. Снощи цяла нощ е спал по корем. Дори педиатърката ми беше препоръчала да го обръщам така да спи. За жалост, не помня в каква връзка ми го каза. Но той тогава още не спеше така. А сега е постоянно така.
Кога пролазват бебетата? Голямото е лазил на 8 месеца . Малкото сега се дразни, че не може , а иска.. знам ли го и аз за къде бърза....

# 149
Не знам,мойто пролази днес.Първо се изправяше на колене и длани и се местеше така с нещо като провлачване ,клатушкаше се и това беше в общи линии.Днес направо премести едното коляно пред другото и така няколко пъти направи мини крачки.
Аз и брат ми не сме лазили,та различно,братовчедка ми също не лази,направо се изправи и проходи.
И нашата от както се обърна по корем само така спи,седи,играе че и иска да яде така,явно им харесва.

Общи условия

Активация на акаунт