За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 26 008
  • 766
  •   1
Отговори
# 420
Ей обърнахте темата на захранване Rolling Eyes
Да, скоро ще стане напечено 😄

# 421
Аз не виждам нищо лошо.
Когато се зададе друг въпрос, различен от захранването, фокусът ще се насочи към него.
Спокойно. Simple Smile

# 422
И ние се захрнваме вече 11 дни. На 5 ++ е. Тиква, картоф, морков въведохме до сега. Днес е изял 120мл микс от трите. Педиатърката каза да правя така -
Ден 1 - 1л тиква,
Ден 2 - 3л тиква
Ден 3 - 40мл тиква
Ден 4 - 40 мл тиква.
Ден 5 -40 мл тиква + 1 л картоф
И така докато заместя един обяд от 160 мл. Аз го разбирам като да въведа 4 зеленчука по 40мл -160мл. После въвеждам нов и махам някой от вече въведените. Как ви се струва тази схема? А от няколко дни заспиването вечер е съпроводено с рев до посиняване. После спи ама какво става и защо така се дере, идеи? През деня е весел. Дали може да е свързано със захранването? И знаете ли защо вечер бебоците са по гладни?
Извинявам се за дългото писане

# 423
И ние се захрнваме вече 11 дни. На 5 ++ е. Тиква, картоф, морков въведохме до сега. Днес е изял 120мл микс от трите. Педиатърката каза да правя така -
Ден 1 - 1л тиква,
Ден 2 - 3л тиква
Ден 3 - 40мл тиква
Ден 4 - 40 мл тиква.
И така докато заместя един обяд от 160 мл. Аз го разбирам като да въведа 4 зеленчука по 40мл -160мл. После въвеждам нов и махам някой от вече въведените. Как ви се струва тази схема? А от няколко дни заспиването вечер е съпроводено с рев до посиняване. После спи ама какво става и защо така се дере, идеи? През деня е весел. Дали може да е свързано със захранването? И знаете ли защо вечер бебоците са по гладни?
С тази скорост на захранването и ако бебето има апетит, ще замести хранене до месец, това значи 6++.
Дъщеря ми е на 8 месеца и все още не съм и заместила нито едно хранене. Захранена е на 5+++,чисто и просто прояви голям интерес към нашата храна,изчезна й рефлекса за избутването с език и т.н
На кърма е,ако има значение.
Основната храна на бебето до 1г е млякото, било то АМ или кърма,твърдата храна не е заместител на млякото в рамките на тази 1 година, а за запознаване с нови вкусове.
Очаквам сега,някои от вас да се засегнат и да ме нападнат, но не искам да об.я никой повярвайте.
Всеки сам решава как ще се грижи за детето си,аз говоря с факти.
Можете да погледнете темата за захранването, повечето майки вече се водят по това,за което говоря.

# 424
Т.е. тази схема не е ок ли? Къде мога да погледна други варианти?

# 425
  • Пловдив
Какъв е този бял морков Thinking

# 426
https://m.bg-mamma.com/?topic=1276047
Това е темата за захранването, на първа страница има полезна информация,а много от въпросите са кометирани, можете да изчетете темата да си свирите часовника.
Няма правилно и грешно, вие сте майката и знаете кое е най-доброто за вашето бебе,просто вижте различните гледни точки.
Успех,Дали Или и всичко добро!

# 427
Ден 1 - 1л тиква,
Ден 2 - 3л тиква
Ден 3 - 40мл тиква
Ден 4 - 40 мл тиква.

Може да е някакъв регрес, нали има такива периоди, в които бебетата не спят добре. Иначе и моят също в началото на захранването ядеше най-много вечерта. Моята логика е, че тогава огладняват и вече няма накъде, трябва да се яде 😂 даже и през деня да не са яли много

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 09:05 от Little heart

# 428
Дали Или, моят беб като почне да плаче така го слагам да спи в количката си. Ние още сме с легналия кош и само там се успокоява.
След като се успи го местя в кошарата.
Голяма играчка е, но не мога да слушам как се дере. А той буквално това прави. Confounded

# 429
Дали Или, моят беб като почне да плаче така го слагам да спи в количката си. Ние още сме с легналия кош и само там се успокоява.
След като се успи го местя в кошарата.
Голяма играчка е, но не мога да слушам как се дере. А той буквално това прави. Confounded
За съжаление легналия кош вече му е къс... Не се събира вътре. Днес го погушках и заспа. До сега никога не е заспивал на ръце. Много е жално да го слушаш. Идва ми и аз да рева

# 430
Моето много реве, а ако му изпусна момента за приспиване става ужас!! И още не знам кога как се успокоява. Веднъж на спалнята по корем заспива, друг път трябва да го загъна , за да се успокои, трети път в кошарата с въртележката над леглото, друг път пък в кошарата без въртележката..всеки ден е различно....

# 431
Моето пък не реве ако пресрочим времето за сън,,по-зле е.Почва да ми щипе носа,ухото,устата и да ме скубе.Вярвайте с такава сила забива малките пръстчета,че си боли.Хваща няколко косъма и скубе яката.
Докато я гушкам го прави,явно я успокоява тоя терор.

# 432
После ще има още забавни терори,но е прекрасно всеки ден с нова щуротия! Особено като станат още по-любопитни!Гледам си снимките и си мисля,че времето лети, растат като гъбки!
Хехе, тоя бял морков е някъв морков, но бял, видях такъв на хип и реших да дам, не се хващайте толкова за тоя морков, изредих ги по тефтера ми, не съм правила план, не съм и давала акъл да давате такъв морков.А че не е това темата, да, знам, спирам с нея🤗❤

# 433
Втори ден синът ми е с температура, може ли да е от зъб, който вече е избил или вдигат само преди да пробие венеца?

# 434
Аз ще се включа само за белия морков. Да не говорите за пащърнак? Той прилича на морков. Rolling Eyes иначе за захранването съм на мнението на dreamer 19. Старт от 6м и да се дава само за опитване до годинката. Simple Smile Преди това червата са пропускливи и рефлекса за избутване с език още не е изчезнал.
Пробил зъб над венеца не прави проблеми. Да не е някой друг зъб дето ще избива? Ако темп се задържи повече от 3 дни, трябва да се пуснат изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт