За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 25 684
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
Аз със Фрош за петна не успявам да разкарам всички петна. Не пръскам веднага. По-скоро като ги засилвам за пералнята. Ама вече се отказах и квото се изпере, изпере.
Открих, че киселото мляко разкарва разни червени петна. Ама не помня дали със сигурност бяха от червен пипер. Столчето беше едно оранжавеещо-червено и след едно ядене на овесени ядки с кис.мляко, като омаза всичко около себе си и после стола лъсна, след като го забърсах. По същият начин и с гумения лигавник се получи Joy

Ако имаше как до 6м щях да избягвам роднини. Че много навлизат в личното пространство на бебето. Joy с приятели бих срещала бебето, ама с роднини бих избягвала хахах Определено по-нервна ставаше и искаше да е само в мен. Беше ми удобно иначе да отида в другата стая да я накърмя и да избегна комуникацията между бебе и роднини Joy

# 526
  • Пловдив
От корона не ме е страх, вирус е, ще го минем, лошото е за хора, които имат и други заболявания, а и аз философски живея, че ако ми е писано да се удавя няма да се обеся. Детето е между хора от както стана на две седмици. Не мога да си причиня да свиква само с мен и баща му, защото сме социални животни и често или сме някъде на гости или има гасти в нас. Сега е над два месеца и активната гимнастика не му е интересна. Петна махам със Спот. Сега последно бяхме на вила 12 човека размаза се от кеф, все някой го мачка и му се радва, шум, говор...заспа си не му пречи, но той по принцип заспива късно и за нощния сън си кисилее, гушкам го, давам шишето дя яде и като се заунася го слагам в кошарата, допълвам шишето и си правя от одеало подпирачка, той си хапва, гася лампата, оставям тв да работи и ние с баща му си дърдорим.

# 527
Ние сложихме играчки по кошарата и кошчето на количката. Украсени са с всякакви играчки като коледна елха. Има и от двете страни, та накъдето и да си завърти главата да има какво да гледа. Гледа ги, гука им и така си заспива сам. На 2 мес. и половина е, та още може да се лъже

П.С. Рокетче, Роза Дамасцена, честити бебчета. С вас пишехме в една друга тема Simple Smile

# 528
Моето дете не се притеснява вече от хора. Не съм я социализирала често като малко бебе. И въпреки че като цяло е свикнала с мен и баща си, няма проблем да се закача и говори на други хора. Просто беше по-чувствителна първите месеци. Simple Smile
Забравих да пиша: даа сънуваш, че си на работа и шефът ти ти се кара, че си счупил един пастел, за чието съществуване даже не знаеш Grinning даже май искаше да ме глобява Joy Такива ти работи. Не ми се мисли по нататък кви глупости ще сънувам. Хаха

# 529
Има ли други бебета на 5++, които спят по корем и с лице надолу, леко настрани? ЛЛ каза, че нощем не е редно и да я обръщам, но тя се буди...как да стане?! Периодично проверявам диша ли, но не си е работа да следя цяла нощ.
Моето спи така... Аз обръщам , той реве. Оставям го и само ставам да видя как е, диша ли....
Също не знам какво да правя.
Приятелки ми казаха, че не е чак такава драма, защото може доста да си вдига главата , ама знам ли....

# 530
И да ви оставя този материал от зъболекар: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3886606154717869& … 7462&sfnsn=mo

# 531
+1 в полза на приятелите за сметка на роднините. Нашите приятели никога не посягат да вземат детето без да питат или да настояват да си общуват с нея и т.н. А с бабите е ужас, то даже не им минава през ум, че може да идем при тях и те да не си нагушкат внучето. Аз обяснявам, че тя иска да виси на пода и да пълзи и не обича да я мачкотят, ама им минава през ушите Sad добре, че рядко ги виждаме

А да ви питам, какво се прави, когато детето нощем или посредата на дневния сън се събуди и седне в кошарата или се изправи. Аз ходя да я слагам пак легнала, тя пак става. То така не може... какво е това...

# 532
Петна от наакано не третирам с нищо, запирам на момента с вода и слагам в пералнята. Имам наакани хавлийка и пелена, пелената даже изпрах на другия ден, след няколко пранета поизбеля петното. Пера с Тео бебе.

# 533

А да ви питам, какво се прави, когато детето нощем или посредата на дневния сън се събуди и седне в кошарата или се изправи. Аз ходя да я слагам пак легнала, тя пак става. То така не може... какво е това...
Същата история.. През деня в повечето случаи не мога да я приспя пак. Спии се, но като я сложа легнала веднага започва пак да се изправя. През нощта сяда в кошарата по 20 пъти поне, но не се събужда. Седне и се прекатури на другата посока. Намирам я в какви ли не пози, винаги легнала върху завивката.

# 534
+1 в полза на приятелите за сметка на роднините. Нашите приятели никога не посягат да вземат детето без да питат или да настояват да си общуват с нея и т.н. А с бабите е ужас, то даже не им минава през ум, че може да идем при тях и те да не си нагушкат внучето. Аз обяснявам, че тя иска да виси на пода и да пълзи и не обича да я мачкотят, ама им минава през ушите Sad добре, че рядко ги виждаме

Колко е голямо детето? Да не би да усвоява някакво ново умение и да го пресъздава вечер?

# 535
Усвоява, да, научи се да се изправя на два крака. Наясно съм, че това е вероятната причина. Обаче не знам, как да действам Sad

И тя така денем не иска да дозаспи като детето на Хоуп, а нощем различно - ходя да я слагам легнала, някой път сама си ляга. Някой път се разревава. Сега е примесено и със зъби, та снощи й давах да цока, а над 3 месеца не беше цокала нощем. Абе каша някаква и не знам Sad

# 536
Моята започна да ги прави също като се научи да се изправя и се надявах, че ще отмине. Уви, вече повече от месец е по цял ден права по мебелите и явно не и омръзва щом продължава и през нощта да го прави. Лошото е, че като се развълнува повече буди и сестра си.. Купона е пълен.

# 537
Не знам дали ми е за тук въпросът, но кога се ходи на гинекологичен преглед след раждането? Картонът в мен ли остава?

# 538
  • Германия
Не знам дали ми е за тук въпросът, но кога се ходи на гинекологичен преглед след раждането? Картонът в мен ли остава?

Прегледът е около 40 дни след раждането, или 6 до 8 седмици грубо казано.

# 539
Момичета, за бебе на 2 месеца и седмица колко мл АМ е препоръчително да пие и на колко хранения? Притеснявам се, че й давам много, все още има две нощни хранения в 2 и 6ч.Последно яде към 21-22ч.

Общи условия

Активация на акаунт