За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 25 908
  • 766
  •   1
Отговори
# 570
  • Германия
Темата с флуорида е доста спорна, на мен лично не ми се спори. Най-добре е всеки да се информира, по попрочете мнения, изследвания и т.н. и да си състави мнение. Лекарите и зъболекарите в Германия на пример от много време не могат да постигнат консенсус по въпроса - лекарите препоръчват от раждането таблетки с вит Д и флуорид, зъболвкарите препоръчват само вит Д, а флуоридът да се набавя чрез пастата когато се покажат първите зъбчета 🤷🏻♀

# 571
Смятате ли, че е проблем да се дава на бебе 6+ чай от копър, като допълнение към водата?

С малкият започнахме захранването преди месец и ме притеснява, че все още не иска да пие вода. Я изпие 20мл на ден, я не. Преди, когато го мъчеха коликите сякаш му харесваше чайчето от копър. Та се чудех дали да не го пробвам пак с него?
Педиатърката ме натиска за прясно изцеден сок, но аз изобщо, ама изобщо не съм фен на тази идея и не смятам да му давам.

# 572
  • София
Предлагай му чиста вода. Ако иска ще пие.
Няма лошо да даваш и чай. Отделно от водата.

Моят син захраних на 8м. Вода пропи на 11м.

# 573
  • Германия
Моят син захраних на 8м. Вода пропи на 11м.

Би ли споделила защо чак на 8м? Моят син ще стане утре на 7м и реално до сега не е захранен, просто не проявява никакъв интерес към храната.

# 574
Аз пробвам да захраня дребчо от няколко дни, но той все още избутва с език. А като седнем на вечеря реве като съдран. Хем си мисля, че е готов. Хем, че му е рано, защото е роден в началото на 9тия месец.

# 575
Да не би да не му харесва с какво започнахте ??
Аз с тиква Wink
Пробвайте купено или вие направете ако правите сложете малко ам или кърма ..или опитайте с каша

# 576
Точно с тиква почнах. Първото го почнах с картоф. Не беше впечатлен

# 577
  • Германия
Да не би да не му харесва с какво започнахте ??
Аз с тиква Wink
Пробвайте купено или вие направете ако правите сложете малко ам или кърма ..или опитайте с каша

Това за мен ли е? Аз (ще) захранвам по ЗВБ, предлагала съм различни неща, той или ги пуска на земята без дори да ги поднесе към устата си или първо смачква каквото съм му дала и тогава го пуска. Ако му дам нещо директно в устата да опита, прави абсолютно погнусена физиономия и използва всичко.

Не го карам насила, изчаквам и предлагам през няколко дни, с педиатъра говорих, ще изчакаме още 1 месец дали ще прояде до тогава и ще пуснем най-малкото изследвания

# 578
Ами и за двете ви Simple Smile) незнам ...тази схема звб ...аз не посмях така да давам- захраних с пюре и лъжичка 😃

# 579
Мами, дъщеря ми от 3 дни понякога си накланя главата на дясно. Става за секунда. Накланя я и я изправя. Случва се основно, когато стои мирна, тоест не играе, не ходи, не пълзи. Забелязала съм я, че го прави когато е седнала и гледа нещо-книжка например. Също непосредствено преди, или след сън, или докато се храни. Общо на ден се случва средно 4,5 пъти. Няма и нищо друго. Не я боли, държи се нормално. На някого случвало ли ми се е? Личната каза да я наблюдавам десетина дни и ще ни изпрати на невролог, но аз ужасно се притеснявам. Направо ще откача за това време.
Детето е на 14 месеца.

# 580
  • София
Би ли споделила защо чак на 8м?
Недоносен е. Трябваше да започнем на 7 коригирани, но не стигнахме до консултацията с педиатърката. Та започнахме на 8.

# 581
Търся мнения за столче 9-36 кг ? До около 150 лв

# 582
  • Несебър
Пийкок, не трябва ли рефлексът за избутване с език да изчезне напълно, за да започне захранване? Мисля, че това беше едно от условията и изчезвал между 4 и 6 месец.
Редакция:
Ако има мами от Бургас, бихте ли ме насочили към ортопед-травматолог, който работи с деца. Д-р Христов и д-р Колев, които ни препоръчаха, нямат скоро свободни часове. Изобщо има ли други ортопеди в града, които преглеждат бебета?

Последна редакция: чт, 10 дек 2020, 11:42 от krassimiras

# 583
Аз съм от Бургас бяхме при Колев платен преглед -лятото ...също нямаше часове

# 584
Здравейте, пиша ви за да ви попитам някоя майка дали се е сблъсквала с хемангиом и се е ориентирала към др. Денева от болница Токуда някакви отзиви
И за сиропчето "хемангиол" някакви отзиви
И да попитам тъй като ние сме много малки на месец и 3 дни и нашето хемнгиомче е на неудобно място за изчакване и трябва да се побърза със лечението ще има ли някакъв страничен ефект от това сиропче тъй като зарбрах че преди 3 месечие не ги лекуват а с процес на "проследяване и изчакване" но при нас не е възможно това
Иииии още нещо да попитам тъй като сме с рефлукс и предписаха фризовом но от него имаме страхотно растройство и стабилен брой ходения по голяма нужда педито ми каза да мешам фризолака и фризовома само че аз знам че не хубаво да се мешат АМтата и сега незнам какво да правя давах два пъти само фризолак без да мешм с фризовом но ставаше страшно фонтани от повръщане и това води до не нахранеео бебче
Тъй като покрай хемангиома обиколихме доста педиатри и всеки предпиваше различно мляко но никой не взимаше под внимание че бебчо е с рефлукс и аз не смеех да давам друго защото ефекта беше един и същ но неможе и да продължава това растрйсто
Някакви съвети за спирането му ?

Общи условия

Активация на акаунт