За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 25 688
  • 766
  •   1
Отговори
# 705
Добре този лук пач не е ли пак излишна превантивна мярка . Или температурата е нормална и всяко двете вфига след всксина ?

# 706
  • София
Не вдига всяко дете..аз не съм слагала пач или Панадол превантивно.

# 707
Добре този лук пач не е ли пак излишна превантивна мярка . Или температурата е нормална и всяко двете вфига след всксина ?

И двете са превантивно средство. Simple Smile
Просто Къл пач, ако не се лъжа, не е лекарствен продукт. Бях гледалал състава и имаше разни масла от мента и др. такива. Simple Smile

# 708
Не знам изобщо защо го слагат.Явно е модерно.
Моето дете никога не е вдигала температура след ваксина,а вече е на 1г и 2 месеца.Никога не е имала странични реакции.Лепенката я махам у дома и повече не слагам.Не давам нищо превантивно.Абсолютно против съм да я тъпча ей така с лекарства.

# 709
Не е лекарство. Куул пач е за облекчаване на болката, все пак това е мускулна инжекция, знаете колко са болезнени и неприятни

# 710
Не е лекарство. Куул пач е за облекчаване на болката, все пак това е мускулна инжекция, знаете колко са болезнени и неприятни

За това дадох парацетамол.

# 711
Кул пача е и за махмурлук и главоболие и ухапване,по принцип много лесно пада и затова не му се притрисам.Меря й температурата няколко пъти и това е.Някой лекари и вит С изписват след ваксина,моя близка не си извежда детето след ваксина теи дни и не се вижда с никой.Педиатъра й казал

# 712
  • Несебър
Тони, много философски гледаш на нещата с продупчването на ушите и правенето на избори вместо детето. Тъпо ще прозвучи, ама по тая логика, то само да се гледа от ню-ню. Днешно време колкото и правда да тържествува за много неща, за които преди е нямало, толкова се и изврати светът. Само да си определя пола и т.н. Аз нямам намерение да слагам обеци на моята. Не е голяма драмата с продупчването. Като бях на 6г. казах на майка, че искам, заведе ме и ми сложиха.

# 713
Всеки си решава по принцип и за кръщене и т.н.,но ние я кръстихме на три месеца като беше.Просто защото така ги чувстваме нещата,имаме си наши вярвания и т н.И не беше малка сватба,а тесен семеен кръг с барбекю на двора на моите родители.Няма как да не взимаме решения вместо децата си,до пълнолетие са под наша опека,аз ще й сложа обеци,тя ако иска да си ги махне,ако иска и в съда да си смени името.Че това което ние сме й дали може да не й хареса.

# 714
Вярно е, че светът се изврати с тия полове и безполови и т.н.

Но и това казах и аз, ние като родители правим тооооолкова много избори, които определят живота на децата ни, че поне това онова мога да спестя. Иначе ясно е, че се налага да ги правим изборите, затова сме родители, да решаваме, да действаме, да отглеждаме, да възпитаваме.

Бобчита, аз познавам двама души, които са си сменили името. Единият техните го кръстили с умалително, той смени да не е умалително. Другият по по-сложни причини.

# 715
Bobchita,абсолютно като теб мисля.
И ние направихме кръщене заедно с РД,но беше с повечко хора (75души).И аз,и ММ сме кръщавани и държахме и дъщеря ни да е кръстена.Е,дано си харесва името 😁Надяваме се да имаме поне още 1,че и 2 деца и те ще бъдат кръстени.
И ушите й съм пробила,пък да ги маха ,ако желае.На мен самата са ми сложили обеци още на 5 месеца.

# 716
  • София
Моите не са кръстени,поради причина,че не намирам човек,който да е истински кръстник на тях.Да е човек ,на който да разчитат както на нас.Така беше с моите кръстници.
Иначе синът ми ходи на неделно училище по свое желание,купува си икони.Ходим на църква всяка неделя.
Изборите ,които правим са според нашите виждания и това в даден момент как нас са ни дали да избираме.
И повярвайте,когато човек му се предоставя избор и свобода за всичко,това никак не е леко.Тук идва родителя,за да подбутне и насочи,подкрепи.
Отплеснах се,но си ме знаете Grinning

# 717
Аз слагам винахи куул пач, не превантивно заради температура, а по-скоро защото лепенката охлажда мястото и намалява болката Simple Smile

# 718
  • Пловдив
Ако имах момиче със сигурност щях да й сложа обечки. За кръщенето и аз се дърпам, самата аз не съм кръстена, но сега ми е много трудно да си избера кръстник, иначе се радвам, че майка ми е оставила този избор аз да го направя.
Дано детето си харесва името, че аз не го харесвам, а като се интересувах не е толкова лесно да си го смениш, ако не отговаря на някои критерии, а то не отговаря. Близка роднина преди години си смени името, защото не си го харесваше.
Панадол и други лекарства не бих давала превантивно, кул пача охлажда и т.н., не е лекарствен продукт.

# 719
Деси, удобно ли е да споделиш акм се казва детето ти?
Аз много държах на кръстницата на големият ми син. Много го обгрижва откакто в бебе, много го обича, просто няма по- подходящ човек. За малкия още не съм мислила.

Общи условия

Активация на акаунт