За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 86

• 25 683
  • 766
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте мами незнам дали пиша на правилното място но Съм доста притеснена
Детето ми прави утре 3 месеца и освен двете ваксини в болницата няма други въксини
Педиатърката ни казва че отлага заради обстановката с Ковид 19 и можела това да продължи до 6 месец
Според Вас да потърся друга педиатърка и има ли на някого на когото да му се случва подобна драма
Притеснена съм всички деца минават на ваксини само ние чакаме
Какво да правя ? Дайте ми съвет ?

# 721
Peacocklove,кАзва се Катрин.
Ние не сме имали никакви колебания за кръстниците.Много сме близки и отпреди да забременея знаех,че те ще кръстят детето.

# 722
Честно казано, аз лично не смея да се обадя на педиатърката, защото аз самата искам да ги отложим предвид ситуацията. Сложихме първите две след болницата + ротарикс.

# 723
Какви са предимствата на пелените тип гащички. Моето е 9 и половина кила. Пълзи по цял ден или стои седнала да со играе. Може и да се изправя на крака, но не може да ходи още. Сега носи памперс премиум 6 до 10 кг. Няма течове и не са й малки по моя преценка, но детето си наближава десетте кила и ще трябва да сменям. По-удобно ли ще е с тези гащички или да продължавам със следващия размер с лепки?

# 724
Нашата педиатърка също отлага ваксините.Госпожицата ни е на 1г и 2 м и трябваше да слагаме за Морбили,но по-нататък ще е.Всички други до годинката ги има.
Аз ползвам гащички още от 3 номер.Беше на около 3 месеца.Изключително удобни са.Невъзможно е да й сложа обикновен памперс.Също ползвам Премиум Кеър

# 725
Тони, ние ползвахме гащички около месец, мислех си, че по-малко ще ѝ стягат на шкембенцето, но пак се отбелязват и се върнахме на лепките. Също памперс премиум. А и на мен ми беше по-трудно да ги слагам и при свалянето често цапах.

# 726
Вчера нашето бебе направи 3 месеца и днес му биха първата ваксина, която беше за втория месец, но я отложи педиатърката. Имаше и друга майка, която каза нещо, че до 6 месец и на тях им отлагали..

# 727
Вчера смесих млякото с АР мляко и вечерта детето беше с по- рядко изхождане. Възможно ли е да е от АР млякото ? ( Дойде и моя ред да задам въпрос свързан с голяма нужда) Wink

# 728
  • Пловдив
Peacocklove, не уточняваш кое Деси питаш та и аз да си кажа Grinning Георги се казва

# 729
Деси, удобно ли е да споделиш акм се казва детето ти?
Аз много държах на кръстницата на големият ми син. Много го обгрижва откакто в бебе, много го обича, просто няма по- подходящ човек. За малкия още не съм мислила.
Кръстникът е много важен за мен.Нашето дете е кръстено на себе си ,казва се Зорница,да си кажа и аз .Кръстникът е мой роднина,с малка разлика сме и ми е мил дупето и много ме е гледал,като родих се радва и черпи все едно жена му е родила пак .Обожава малката,идва често да я види ,не съжалявам за избора .

# 730
И на двете ви децата се казват чудесно!

# 731
Tonid, и ние не мислим да кръщаваме, щото "така се прави" и за ужас на бабите. Ще си останат с надеждата да се случи някой ден, така както са очаквали и сватба сигурно. Joy  тонид, сега прегледах по нагоре и за памперсите. Ние ползвахме премиум кеър, но като наближихме горната граница с 1-2 кг разлика се отказах от тях. Не се сещам дали почнаха да пропускат на нощното спане, или щото се изнервих, че се образуваха някакви мъхести топчета от памперса, полепнали по кожата - и минах на лидълските и съм доволна. Тези, които са до 17кг, долната граница беше 7 или 8 кг /4 размер май се водеха/ Simple Smile

Само кул пач съм слагала след ваксина, до 2 пъти най-много. И не сме къпали по съвет на лекаря. Панадол или друго обезболяващо не бих дала без температура, само ако е около и над 38.5°. Иначе чак сега се замислям дали нямахме често проблеми с кърменето през деня /тип стачка/, заради честото слагане на ваксини първите месеци, в комбинация с други обичайни неразположения.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 01:54 от Miya_73

# 732
Панадола е парацетамол Simple Smile.
Да бе страх ни е от парацетамол, обаче на друго сърце тъпчем децата с антибиотици заради една хрема. Simple Smile

# 733
  • Пловдив
Всеки си решава по принцип и за кръщене и т.н.,но ние я кръстихме на три месеца като беше.Просто защото така ги чувстваме нещата,имаме си наши вярвания и т н.И не беше малка сватба,а тесен семеен кръг с барбекю на двора на моите родители.Няма как да не взимаме решения вместо децата си,до пълнолетие са под наша опека,аз ще й сложа обеци,тя ако иска да си ги махне,ако иска и в съда да си смени името.Че това което ние сме й дали може да не й хареса.

Ние също ще правим кръщене, защото това отговаря на нашите вярвания и разбирания Simple Smile вярвам, че религията е едно от нещата, които ни определят в културно отношение и е част от традициите ни като народ .

За ушите аз самата нямах търпение , защото ми сложиха обеци чак на 4 години 😃 ще сложа обеци на малката, защото мисля, че стоят красиво. Пък тя ако не ги иска , няма да слага по- нататък. Simple Smile

# 734
За обеци аз също ще изчакам нашата не стои на едно място много е подвижна и ревлива 11м ...така че поне на 2 г хаха

Общи условия

Активация на акаунт