Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 45 099
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 240
Yummy Mommy
В случая има малък проблем с причината и следствието.
Лекарите овладяват ситуацията, рискуват живота си и най-малкото, което можем да направим за тези наистина герои е да спрем да тропаме с крак, че ни променят обичайния начин на живот. И понеже лекарите са на предела на силите си, да хвърлим на първа линия и учители и ученици, да разпалим повече пожара и вече наистина изнемогващите медицински екипи да достигнат предела и да не можем да разчитаме вече на никаква здравна система.
Спирайки децата от присъствено, ние ограничаваме разпространението. Така се пази живота и на учители, и на лекари, и на деца и родители и на всички по веригата. ДО не е по-добро, то е спасителен вариант за учебната година.

# 241
Cygnus, точно причината и следствието коментирам.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 20:10 от Анонимен

# 242
Не се притеснявайте, до дни всичко ще се промени. Ще пуснат и 1-4 клас ДО. Тези мисли да въртят класовете, може да се опитат да ги приложат. Но ще е само тук-там. Масовото ще е ДО. До след грипния сезон, което значи до края на февруари някъде.
Това го няма черно на бяло, сега да не ме питате откъде знам. Ами, подочух нещо и го смятам за вярно.

Ями мами, добре, че не си го изкарала, и нямаш умрели близки. По друг начин щеше да мислиш и да изпитваш състрадание. Аз още не съм се оправила. А - вярвай ми - бях точно на твоя акъл. До преди 1 месец.

# 243
Yummy Mommy
Не знам къде е това "тук" при Вас, но при нас никой не носи маска в час, носят се в коридорите, предполагам как. Помещенията са малки, а сега като застуди и не се проветряват достатъчно. Седем часа 30 деца и един учител в затворена стая при това наистина силно дифузно разпространение е напълно неоправдан риск и ще ни тласне към сериозна криза, защото училището е разпространител във всички социални посоки. Миксира ни напълно.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 18:20 от Cygnus

# 244
  • Варна
Yummy Mommy не спря да се възмущава от мерките в Канада, което абсолютно не виждам каква връзка има с тази тема тук. Повтори за н-ти път, че там епидемия няма и се чуди защо затягат положението. Mи може би за да продължава да няма, а не като тук всеки да се вее на бял кон и после да се чудим що има пандемия и хората измират! ОК е да сравняваме практики, но наистина не виждам какво точно помага и какво точно сравняваме като постоянно се описва липсата на епидемия в Канада и се мрънка срещу канадските мерки в тази тема! Освен за да видим колко по-зле е положението тук и на този фон колко по-леки са мерките.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 18:37 от Месечинка виторога

# 245
Във връзка с резултати от взети мерки, при които нивата на разпространение на вируса се държат под контрол, се сещам за онзи виц, дето в една фирма си уволнили системния администратор, понеже цяла година нито компютрите им хванали вируси, нито сървърите им крашнали, нито загубили данни, нито ги хакнали. И от фирмата решили, че IT-то не е вършило нищо през годината и следователно от него няма нужда...

# 246
Yummy Mommy не спря да се възмущава от мерките в Канада, което абсолютно не виждам каква връзка има с тази тема тук.Повтори за н-ти път, че там епидемия няма и се чуди защо затягат положението. ми може би за да продължава да няма, а не като тук всеки да се вее на бял кон и после да се чудим що има пандемия и хората измират! ОК е да сравняваме практики, но наистина не виждам какво точно помага и какво точно сравняваме като постоянно се описва липсата на епидемия в Канада и се мрънка срещу канадските мерки в тази тема! Освен за да видим колко по-зле е положението тук и на този фон колко по-леки са мерките.

Нашите деца са в пъти по-ограничени и лишени в последните 9 месеца от българските в Б-я. И всичко остава онлайн и затворено и през 2021.

Ако помислим какво реално се опитвам да покажа от началото, ще стане ясно защо пиша всичко това. Няма значение дали пиша за България или не в случая. Показвам ви друго с това и нагледно показно давам до какво води масовата истерия и медийно затъмнение.

Ако случаите са се увеличили сега, дали е заради Ковид, или заради сезонни грипове и алергии?
 Ако няма чак толкова много случаи, както пророкуваното,  че ще има трупове по улици и болници през октомври, но медиите броят случаи всеки ден, пише се как изнемогват болниците, банват се медии, които показват празните отделения и говорят за затворените бизнеси и магазини.

Затварят все още и още отрасъла и дали всичко е точно такова, каквтото изглежда на наплашеният народ, който постоянно прокламира да се затвори всичко?!

Никой не пише за истинските последици на психичното здраве и истинската епидемия на страха, подчинението, отнемането на човешки права на придвижване и свободи, ясното лавинообразно увеличение на самоубийствата, депресиите, зависимостите, домашното насилие, фалирането на икономиката и дълговете, които и правнуците ни ще плащат...

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 19:56 от Анонимен

# 247
  • Варна
Какви сезонни грипове и алергии, нали се тества за ковид, никой не коментира всеобщото увеличение на вирусните заболявания... В България за октомври има драстично нарастване на смъртните случаи спрямо миналата година и това е статистика, а не медийни психози. Все още не разбирам какво общо има затягането или не на мерките в Канада с тукашната действителност. Дали и кое е преувеличено е отделна тема и пак няма общо с това, че в Канада карат физическо с маски на -22 градуса.

# 248
Дълговете след 50 години са по-малко важни от 100 души, умрели днес

# 249
Прочете как се тества и какво.
Аз моето мнение го изказах.

Надявам се днешните обновления за нови мерки да не са за ДО и толкова.
Пожелавам ви по-малко бройки починали и повече излекувани.

# 250
Ти не си говориш с познати, майки на деца от Бг, и не знаеш какво е. Не знаеш, че тук болните са много повече от официалните числа. И децата са болни. И родителите им. Обаче не ходят да се тестват, а ходят по улиците и разболяват останалите. Тъй че, да ги затварят. Защото инак масата не е достатъчно дисциплинирана. основният проблем е в дисциплината, която тук хич я няма. А пък при вас я има.

# 251
  • Варна
В Канада може и да са затворили всичко, тук обаче сме далеч от такова нещо. Така че категорично не виждам връзката между драстичните канадски мерки и тази тема. Освен може би като пример как драстичното затваряне води до овладяване на нещата, от което пак сме далеч ние тук, за разлика от там.
Какво и как се тества е съвсем отделна тема и не и е мястото тук.

# 252
Аз почвам да мисля, че канадските власти действат с акъла си. Защото ако сега ви пуснат, ще пламнете както навсякъде другаде. Все пак, и канадците са обикновени хора.

# 253
  • София
И на мен ми се вижда, че канадците постъпват най-добре. Сега мрънкат, защото са добре, а после ще пищят, ако си разпуснат.

# 254
Не се притеснявайте, до дни всичко ще се промени. Ще пуснат и 1-4 клас ДО.
До колко дни? 3 или 30?

Общи условия

Активация на акаунт