Дистанционно обучение за учениците - Teмa 12 /ноември 2020 г./

• 44 301
  • 1 357
  •   1
Отговори
# 1 110
При нас ДО винаги е работило по-добре от присъствено. Хлапето от мъничко е приучавано да живее по график  и да е самостоятелно. Все едно нямам дете на среща си, а отговорен и разумен възрасен.
Не мога да не оценя привилегията да не се налага да ставаме в 5,30 и да прекарваме два пъти дневно по час в градския трафик. Вече се отървахме от натрупаната от това умора, а това се отрази не самона способността  и за учене, но и на желанието да спортува. Времето стига за всичко и даже и остава.
Всичко би било  идеално, ако не се бе случила много тежка загуба в семейството.
Липсата на адекватна държавна политика ни принуди буквално да живеем ден за ден.
Надявам се да останем ДО до като ни се даде възможност за ваксинация .Дано това да е  възможно най-скоро.
Не обвинявам хората , които отказват да се съобразяват,но обвинявам премиера и министрите,за дето им позволиха да го правят напълно безнаказано .

# 1 111
  • София
То и този трик много не върши работа, защото всеки си знае кога е критикуван, а проверката от повечето хора се възприема за критика, защото има и оценка. (в моята работа мога да си позволя лукса да обсъждам нещата с детето, да му давам самичко да си огледа работата и да си оправи нещата, които не му харесват, но в клас е трудно да стане, защото е индивидуална работа. В клас върши работа да се обсъжда задачата изцяло, без да се  споменават конкретни имена или да се даде възможност всеки сам да си направи корекциите с друг цвят. Обаче самите деца много искат да са си сами проверяващи и обичат червения молив, все едно влизат в друга роля за равновесие.)

# 1 112
ДО за малко дете, без активната помощ на родителя е невъзможно!
Например, по БЕЛ в 5 клас се учат да пишат отговори, преразказ, разказ от 3 лице. Работите им не се проверяват, явно не смогва учителят. Никаква обратна връзка нямаме. Аз съм на работа. Защото, не всички можем, ако работата ни го позволява или можем от финансова гледна точка, да си позволим стоенето в къщи.

В пети клас съм го правила същото всеки ден след работа. Проверка на домашното, обясняване на урока, преразказ... Много неща бях забравила, други все едно не съм ги учила, за пръв път ги виждах. Каквото не знаех, или не бях сигурна в отговора, питах приятелка, или тук във форума момичетата в специалната тема. Присъствено си беше обучението, ама какво от това. Като не е разбрал човек нещо в клас обикновено родителят помага, учителите не обясняват на всеки поотделно.

# 1 113
  • Най-красивата страна
И ние сме доволни от ДО.Детето е много по-спокойно и остава повече свободно време.Естествено зависи много и от преподавателите.Ние изкарахме късмет.
Вярно,че в 5 клас материала е малко по-труден.
Но повечето деца вече имат изградени навици за учене.
За преразказите-преразкази пишеха и в трети и в четвърти клас.Не е съвсем ново за тях.
Съгласна съм,че проверка на домашното и помощ от родител са нужни без значение дали детето учи ДО или не.

# 1 114
Ходила съм само първи клас на занималня и след това съм учила сама и въобще не разбирам защо толкова родителите се занимават с децата. Ученето е тяхно задължение. И аз съм доволна от ДО. Има деца, които учат и такива, които не учат и това не се променя от вида на обучението.
За пореден път се изумявам от това с колко излишен учебен м-л е изпълнена програмата! Не само според мен, а и според учителите, с които общувам! Ако се промени програмата и отпадне излишното учениците ще научат повече, ще имат време за упражнения, но явно никой не помисля в тази посока!

# 1 115
  • София
В последните две изречения е обяснението защо сега много родители учат с децата си. А ти дали си ходила или не си ходила на занималня е било преди новата ера.

# 1 116
  • София
В последните две изречения е обяснението защо сега много родители учат с децата си.
Точно. И като сложиш как пишат оценки на второкласници и ги режат за всяко нещо ...

А има и деца, които са адски ученолюбиви и справящи се с лекота, но изискванията са такива, че и при ДО, и при присъствено родител седи и обяснява.

# 1 117
Ходила съм само първи клас на занималня и след това съм учила сама и въобще не разбирам защо толкова родителите се занимават с децата. Ученето е тяхно задължение. И аз съм доволна от ДО. Има деца, които учат и такива, които не учат и това не се променя от вида на обучението.
За пореден път се изумявам от това с колко излишен учебен м-л е изпълнена програмата! Не само според мен, а и според учителите, с които общувам! Ако се промени програмата и отпадне излишното учениците ще научат повече, ще имат време за упражнения, но явно никой не помисля в тази посока!

Ето ти част от отговора на въпроса ти. Едно време уроците бяха разбираемо написани. Нямаше толкова шарени картинки из учебниците, но с добре преподаден урок и евентуално едно прочитане на урока после, нещата се научаваха. А и домашните не бяха толкова много. От първи до четвърти клас, дъщеря ми имаше по толкова домашни за уикендите и ваканциите, че си минаваха в учене и писане.

# 1 118
Аз недоумявам как по математика не са предвидени уроци за упражнение! Как се учи математика по този начин?

# 1 119
Пък и едно е да си бил на училище и да са ти обяснили материала, съвсем друго госпожата да прати мейл със страниците на урока. Това пък за начален етап си е домашно обучение и няма нищо общо с ДО.

# 1 120
Имам високи очаквания към децата си, да. Къде оправдано, къде - не. Справяме се някак.

Коментарите се пишат директно върху изпратените файлове. Излизат като очертано поле и отстрани самия коментар, а детето има възможност да върне отговор. В класрум има възможност да се пише коментар и цялостно по задачата - личен или общ до всички. Даде ми повод да обясня на детето, че трябва не само да прочете коментара на учителя, но и да отговори, ако има нужда.

# 1 121
Това е добре, ама за първи клас дето едва пишат, без родител ни ще прочете, ни ще отговори!

# 1 122
  • Най-красивата страна
Не,не е редно госпожата да ти прати урока .
Би трябвало тя да го обясни на децата.
При нас такова нещо не се е случвало,освен по физическо.....
Господинът пращаше клипове с уроци по народни танци.

# 1 123
То това е един от основните проблеми - голяма разлика между какво трябва и какво е.

# 1 124
Ами тя учителката си е на работа, само че пред компютъра, има си работно време, в което трябва да си преподава уроците. Не може само да разпраща мейли Simple Smile

Нали и нея някой я контролира.

Общи условия

Активация на акаунт