Детски ясли и градини - Варна - прием 2020/ 2021

• 21 944
  • 230
  •   1
Отговори
# 75
Моето дете беше на държавна кухня и може би това помогна, лесно да се свикне с храната в яслена група.Готвят по рецептурник. Няма как храната да е неядлива. Менюто е за целия град. Знам, че има деца които ги водят закусвали в 8:30, но това е мечешка услуга според мен.

# 76
Да, и моето е си беше на държавна кухня. Даже сега като е в нас и пак взимам, хапва си. Аз я водех след закуска първия месец като почна яслата. После си мина на пълен график.

# 77
  • Варна
В нашата ясла пари не се събират. За 10 месеца, в които я посещаваше синът ни и вече повече от 6 месеца, откак там е дъщеля ни, не са ни поискали и лев. Ако не броим веднъж за нещо дребно за майките за 8-ми март при баткото и за някаква снимка тази година. И когато бе възможно и ходеха артисти да им изнасят представления - за билетчето.
Когато ги питах още в началото с баткото, отговорът беше "Пазете ги за градината". Прави бяха.
Веднъж месечно нося по пакет мокри кърпи и тази есен им бяха спряли парите за тоалетна хартия (ползват я и за нослетата), та занесох една четворка и повече не са споменали. Туй то!
Няма откъде да купуват "добавки", а и не биха го правили, смятам.

Обаче в градината... То не бяха учебници, килимчета, кухни, гаражи... Купуват се и сухи кърпи за бърсане на ръце и кой знае какво още... Ама и там не знам да се купуват от общите пари храни. Както казах, директорката беше споделила, че може да носим, ако желаем.

Скрит текст:
Това за хигиенните материали в ДГ не го разбирам. В училище всичко е от бюджета. Тази година и тоалетна хартия, и сухи кърпи, и дезинфектанти... С тонове заминават, ама пари от родители не сме събирали за тях.Но нали сме "делегирани", а за ДГ трябва да ги купува Общината, пък тя е бедна...

# 78
И ние купуваме в яслата всеки месец сухи, мокри кърпи, пластмасови чашки. Събирахме пари за играчки, ама това по наше си желание на родителите.

# 79
  • Варна
Туй филията с пастет от нахут наистина е гадно нещо 😂 Веднъж взех детето рано след сън и ми я изкараха с филията с нахут и беше отврат, ама тактично пред детето замълчах.
Моето дете яде от 1г.8м. обща храна , спрях я тогава от кухните и със сигурност храната в яслата може би й идва буткава. Аз съм от майките , които си водят детето често след закуска, защото работното ми време го позволява и защото предпочитам да закуси у дома , отколкото да мине номера и да си изпие айряна само в яслата 😁

# 80
След Решение на Общински съвет Варна, считано за приема за учебната 2021/22г. критериите по чл.56, за които се присъждат допълнителни 10 точки, са допълнени със следните нови:

- към работещите родители са приравнени и регистрираните в бюрото по труда с право на парично обезщетение;

-  когато постоянният и настоящият адрес на детето в района за обхват съвпадат;

-  деца на неизвестни родители

https://dg.is-vn.bg/garden/article/18?reception=garden&fbcli … u6Uf2RnHEjCBFXp6I

# 81
А някой знае ли, кога ще отворят яслите и градините? Надявам се поне на 5.04 да отворят, кога ще има информация?

# 82
Не знам за какви буламачи говорите - нали уж менюто за яслите едно и също във Варна.

Моето дете съм го отгледала до 2г 8м само на домашно готвено, балансирано меню. Аз съм малко маниачка на тази тема.

Не беше яла захар, солети и всичко друго, което можете да се сетите, което "всички деца ядат".

В яслата си хапва добре и яде от всичко. Никой в нашата група не купува и носи солети и т.н. джънк фуд. А как знам, че моето не яде такива неща в яслата - не проявява никакъв интерес към подобни и дори не ги забелязва, когато сме в магазина например.

Колкото за боклуците дето другите деца ядат по площадки и т.н. - да си ги ядат, това не е мой проблем. Не веднъж съм отклонявала опити за черпене на детето ми. Ще я науча и тя да казва "не".

# 83
Ели- мели, благодаря за ценната информация. Знаеш ли, трябва ли да се коригира нещо в текущото, вече подадено заявление?

# 84
Не знам за какви буламачи говорите - нали уж менюто за яслите едно и също във Варна.

Моето дете съм го отгледала до 2г 8м само на домашно готвено, балансирано меню. Аз съм малко маниачка на тази тема.

Не беше яла захар, солети и всичко друго, което можете да се сетите, което "всички деца ядат".

В яслата си хапва добре и яде от всичко. Никой в нашата група не купува и носи солети и т.н. джънк фуд. А как знам, че моето не яде такива неща в яслата - не проявява никакъв интерес към подобни и дори не ги забелязва, когато сме в магазина например.

Колкото за боклуците дето другите деца ядат по площадки и т.н. - да си ги ядат, това не е мой проблем. Не веднъж съм отклонявала опити за черпене на детето ми. Ще я науча и тя да казва "не".
Прекаления светец и Богу не е драг.
Познавам деца, които до училище на са яли захар. Ела сега да ги видиш какво правят в Макдоналдс.
Среда и баланс е истината.

# 85
Ели- мели, благодаря за ценната информация. Знаеш ли, трябва ли да се коригира нещо в текущото, вече подадено заявление?
Не, нямам идея. Как така си подала вече заявление за детска, нали системата отваря май месец?

# 86
Не, нямам идея. Как така си подала вече заявление за детска, нали системата отваря май месец?
Не съм разбрала, че това важи само за ДГ, извинявай. Мислех, че се отнася и за ясли.

# 87
Не съм разбрала, че това важи само за ДГ, извинявай. Мислех, че се отнася и за ясли.

Не зная дали важи за яслите. Тази информация е от сайта за градините, видях я в една група.

# 88
Отварят градини и ясли от понеделник.

# 89
Системата отваря началото на април, класирането вече е май.

Общи условия

Активация на акаунт