Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 36

• 30 512
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
fatalina,ти ме разстрелваш.Имам фактура от ВИК за водопроводното отклонение.И имам образец акт 19 от строителя,който е закупил материалите за това отклонение до монтирането на водомера.От самата фирма са изкопали връзката до главния тръбопровод,ВИК е дошъл само да свърже тръбата.Писали са шахта,защото са изкопали дупка.В последствие ние я оформяне като шахта.Какво друго още?
nellytan,геодезистът каза за връзките от имота до пътя.Каза,че в нашия имот не би трябвало да ги интересува.Тоест да си нанесат те на картата къде по улицата минават водопроводите и техните отклонения,ако в бъдеще се налага да копаят за прекарване на други комуникации.

# 151

nellytan,геодезистът каза за връзките от имота до пътя.Каза,че в нашия имот не би трябвало да ги интересува.Тоест да си нанесат те на картата къде по улицата минават водопроводите и техните отклонения,ако в бъдеще се налага да копаят за прекарване на други комуникации.
Дори не мога да си представя как точно ще заснеме връзките, като всичко вече е закопано.
Софийска вода дойдоха, разкопаха, вързаха, закопаха и си тръгнаха.
Ние трябва отново да го разкопаваме за да намерим връзките и да ги заснеме геодезиста ли?
Всичко много объркано ми се вижда с тези ВиК дружества.

# 152
  • Пловдив
Точно там е разковничето.Тяхната отговорност е нулева.Щом те са копали ,защо не са го заснели?
Ако ви го изискват накрая, геодезистът да ви го начертае по ваше описание.

# 153
Много ми е интересно каква точно трябва да бъде процедурата ако има асфалтов път. Аз до колкото знам те са задължени и да асфалтират. Трбва да разкопаваш асфалта ли за да заснемеш Simple Smile. Луда работа.
То е ясно, че ще се импровизира ама защо трябва да е така...

# 154
  • Пловдив
Процедурата е същата Simple Smile
Ние сме на  асфалтов път.Не мога да си обясня целта на заснемането, след като на нашата улица 50% са нови къщи и при същата процедура би следвало ВИК да имат точна схема на водопровода.Оказа се,че не..нямаха представа в кой край на улицата минава тръбата.Служителят им в самото населено  място имал данни,че е от нашия край,а се оказа по средата на улицата.
Слава богу, не се наложи да къртим асфалт,прокопа се един голям тунел под него.
Добре,че от енергодружествата виждат къде минават жиците им Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 22:16 от nelina_london

# 155
fatalina,ти ме разстрелваш.Имам фактура от ВИК за водопроводното отклонение.И имам образец акт 19 от строителя,който е закупил материалите за това отклонение до монтирането на водомера.От самата фирма са изкопали връзката до главния тръбопровод,ВИК е дошъл само да свърже тръбата.Писали са шахта,защото са изкопали дупка.В последствие ние я оформяне като шахта.Какво друго още?
Ох, при теб нещо много сложно ми изглежда. Т.е. нямало е СВО и стротеля го е изградил, а на Вик сте платили само за да ви свържат имота и да поставят водомера в шахтата?! Ако е така събираш всички документи, прокт за СВО, КСС и фактури и ги даваш във ВиК. КСС и проекта на шахтата са си отделно. СВО е тръба която свързва централният водопровод до шахтата, която би следвало да е в имота ви. Шахтата си е ваш ангажимент, а СВО по принцип на ВиК-то, но много често при изграден водопрод покрай неурегулирани имоти или покрай празни парцели, ВиК или общините/зависи кой изгражда водопровода/ избягват да инвестират средства за сградни отклонения. За това на по-късен етап ако някой започне да строи, за да му се получат по-бързо нещата, сам си свързва имота с центр. водопровод и дарява сградното отклонение на ВиК, за да му издадат партида и да му обслужват водопровода  при аварии.  Там където има изградени СВО пак сам ги връзваш с шахтата в имота, а ВиК само ти пуска водата и ти поставя водомера и го пломбира. Същото важи и за сградните канализационни отклонения.  Дълго стана, за което се извинявам.

# 156
  • Пловдив
Точно както си го описала е.Просто на ВИК не им се е копаел асфалт,защото всички улици в селото са с трайна настилка.Явно на местно ниво са избрали лесното Simple Smile
До колкото знам ,проект за СВО не е имало защото водопроводът минава по улицата.Но,тогава не съм се занимавала с документацията и  сега не откривам такова нещо.Само становище,предварителен договор и въпросните фактури за СВО и партиди.
И ако ме върнат с наличните документи,ще търся други.. какво да правя..

# 157
  • София/Варна
Чудим се дали да си даваме зор сега да правим изравнителна замазка на под или да изчакаме пролетта. Имам въпрос към тези,които вече са я направили - колко време след полагането на замазката могат да се лепят плочки? За паркета е ясно,че трябва да изсъхне хубаво и тогава.

# 158
  • Пловдив
На нас ни казаха,че плочките могат да се лепят след седмица.Същото твърдение съм чела на доста места.За себе си не мога да си обясня откъде излиза влагата,но доводът,че и лепилото,което се нанася е течно и след ден е сухо ме убеди.Ние ги лепихме след месец,само защото не успяхме да се организираме по-рано.
Започнахме да редим павета,поне няма да газим в кал "когато" се нанесем .
И при нас  на  най-горен ред в палет са невредими,а всички други надраскани ,но след като се измият,следите изчезват.Оказа се,че на абсолютно всички фирми са така,явно им идва трудно да сложат по един найлон между всеки ред,за да не се трият при превоза.

# 159
Теоретично 28 дни казват дебелите книги. На техническия лист на материала също си пише.

# 160
  • Варна
Нелина, сами ли си редите паветата? Иначе извинявай , ако те обидя , но за мен този вид павета не са съвсем подходящи за пътека около вашата  къща. Някакси ми простеят.  Това е моето мнение, просто покарай нашата одисея с паветата натрупах много опит.    Има павета с вид на мозайка, гранит.  А нашите павета бяха с найлони между редовете и пак бяха надрани. Не бяха ги изчакали да изсъхнат, правиха ги за нас. И затова ги върнахме.

# 161
  • Пловдив
Да,fani,сами ги редим.Не ме обиждаш,просто покрай Англия свикнах на съвсем обикновени,не натрапващи се външни настилки.Знам за кои говориш с мозаечната структура,но те не ми пасват  на екстериора,въпреки че първоначално мислех за тях.Исках супер изчистено бетонено,защото къщата е в бяло,а долният етаж ще е в тъмносиви на ивици и всеки друг цвят би ми дошъл в повече.Още мислим за облицовката на стените на верандата.А,моят мъж бе против мозаечните,защото задържат много боклук и дори немогат да се изметат с метла.

# 162
  • Велико Търново
28 дни е съхненето на замазка. Нали станахме "експерти" в областта, всички технически лица и документи съобщават този период.

# 163
  • Пловдив
skk, това е за ламинат и плочки над подово,вероятно и за случаите,когато отдолу има фибран,който възпрепятства влагата да излезе в обратната посока.За бани всички фаянсаджии ме увериха,че това правило не важи,но не съм експерт ,може на тях така да им е удобно.

# 164
  • Велико Търново
В движение съм сега, защото времето тук е само за разходки, иначе щях да снимам и да покажа техническата спецификация от бетонния възел и констатациите на техниците. Навсякъде се упоменава * 28 дни зреене*, без изрично да се взема предвид подово и фибран.
Ние вървим напред с дейностите по къщата, но също така и с подготвяне на съдебните документи и искове срещу лицето изпълнител на нашата замазка. Адвоката ни е болен от ковид, иначе щяхме вече да сме входирали иск и жалба, но така или иначе не бързаме, дори по-добре защото междувременно лицето е вземало още бетон от възела, т.е. е правило още обекти без да плаща данъци, т.е. се утежнява положението му.
Хубавото на малкия град е че контактите са повече и информацията е по-достъпна, ако бяхме в по-голям град едва ли щеше да е така.

Общи условия

Активация на акаунт