Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 36

• 31 523
  • 757
  •   1
Отговори
# 285
Предверието такова, каквото е, не търпи никъде да го сложиш. Като изтървано ще е. Аз бих разширила тоалетната към гаража и да се направи входът към не през предверие, което да е на практика и дрешник, Може и направо да се  раздели пространството на тоалетна и дрешник с отделна врата. Другото възможно е дрешникът на стаята за гости, да се отвори откъм антрето. Тъй или иначе на спалня за гости дрешник не и трябва чак толко.

# 286
  • USA
Сега като разгледах по-обстойно, мисля че мога да вмъкна и някакво местенце за прахосмукачка и кофа по този начин.
.

Последна редакция: пн, 21 дек 2020, 20:21 от SkyBlue

# 287
Бяхме веднъж на гости в къща, където обувките и дрехите за навън бяха в отделно помещение близо до входната врата.
Поне за мен това беше много удобно.
Не успяхме обаче да намерим място за такова помещение при нас.

# 288
Бяхме веднъж на гости в къща, където обувките и дрехите за навън бяха в отделно помещение близо до входната врата.
Поне за мен това беше много удобно.
Не успяхме обаче да намерим място за такова помещение при нас.

На мен точно такова помещение най-много ми липсва. Но къщата ни е проектирана преди 20 години и тогава не се сетихме. Имам ниша в хола, която трябваше да служи за тази цел, но по стечение на обстоятелствата там отиде бюрото с компютъра. За обувките смятам да закупя голям шкаф тип гардероб, който да побере всички обувки, по възможност и чантите.

# 289
На мен ми харесва разположението, хубава и голяма къща ще се получи.

Оххх аз да ви кажа вече започвам да съжалявам за строежа на къщата ни. Кога ще я оправим, та и да живеем, ако бях събирала издадените пари до момента, може би щях да съм си купила вече готов за живеене апартамент в Атина. А то от толкова издадени пари, пак под наем живеем. Не знам вече.

# 290
  • София
Здравейте. Имаме проблем и нужда от съвет. Улицата пред имота ни е частна собственост. Мина процедура по отчуждаване в общината и всичко е наред. Сега собственика трябва да внесе нещата в кадастъра,за да стане обществена собственост. НО собственика ни мотае. Има ли някакъв законов инструмент,с който да го накараме да го направи. Чакаме и всичко ни е вързано с тази улица. Докато не стане общинска ние нищо не можем да направим. Помагайте

През нашият двор също трябва да минава улица. Най-вероятно никога няма да стане. Но аз няма и малкия пръст да си мръдна да напрявя нещо ( като ходенето в кадастъра например). До последно ще си защитавам мястото.  Това е работа на общината, след като вече са отчуждили мястото за път. Има фирми занимаваши се с ПУП, РЗ и такива подобни. Консултирайте се с тях.
Проблема е,че няма да получим РС докато улицата не е общинска. И сме вързани. Искам да направя нещо,за да се размърдат....Толкова проблеми с това място досега....не съм вярвала. Трябва и изходни данни да вземем от ВиК....абе ужас.

# 291
elinoriks, аз мисля че и за вас е по-добре ако висчко с улицата пред вас е както трябва.
Виждаш, че от време на време на собствениците на пътя им писва и започват да си ограждат пътя. Представи си чакате бетоновоз и съседът ви реши, че няма да пуска никой през неговия имот.
Ето даже и закона ще променят да не може да се строи без да имаш достъп до общински път - https://www.capital.bg/biznes/imoti/2020/12/14/4151943_razreshen … ata_za_ulicata_e/

Лошото е, че сега се дават РС дори и да няма водопровод и канализация до имота, при това в населиени места като София. За мен лично това  е абсурдно. А явно канализация скоро в София няма да има, защото ни управляват некадърници - https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2020/12/17/ … 9o4DrWhfR7UBByzwc

# 292
Оххх аз да ви кажа вече започвам да съжалявам за строежа на къщата ни. Кога ще я оправим, та и да живеем....

Не се предавай. Simple Smile
И ние сме спряли по разни причини и този глупав ковид само усложнява, но ще дерзаем и ще стане.

# 293
  • Пловдив
На мен ми е интересно в случая на elinorkis,дали собственикът на пътя е подготвил геодезия на участъка и тогава да го дари.Предполагам ,общината изготвя кадастрални документи само на частите които тя е иззела  за разширения или общи кадастрални промени.А,в случая в който частно лице дарява на общината,нищо чудно да изискват от него той да си подготви геодезичен проект и да премине процедура по промяна на ПУП.Абсурдно е,но няма да се учудя.Какво друго иначе чакат от собственика?Едва ли е само да се подпише някъде.
skyBlue,добре дошла!Много ми е трудно да се ориентирам,защото не успявам да увелича плановете,а и тези метрични единици ме дообъркват.Едно ми е интересно в американските планове-защо имат по няколко дневни,няколко трапезарии?Все срещам коментари като домашни и официални помещения.Хубаво,децата ще могат да се отделят на друга мека мебел ако искат,но виждам че при вас е едно голямо отворено пространство,а има два телевизора.Грандиозно е,няма спор!
[bH/I[/b],мъжът ми миналата седмица се смееш,че вместо да си живеем в някой от апартаментите,ние строим,а парите за строежа,щели да му стигнат да не работи до пенсия Simple Smile

# 294
  • Велико Търново
SkyBlue, много холивудски си го представям Simple Smile браво!
ММ не съжалява, но аз вече 100% съжалявам, че къщата е на два етажа и че е толкова голяма! Ако беше на един и с 2 стаи по малко щяхме да сме там, а ние още сме до под кривата круша.
Стълбището става текущия проблем - идея нямаме какви парапети да му сложим. Стъклени не стават, защото ще има вибрации на конструкцията, метални въжета не знаем как, и майсторите тук също. А времето върви ли върви Sad

# 295
Да ви кажа, поприключваме с архитектурата вече. Къщата стана два пъти по голяма от това, което си  мислехме.  Единственият плюс е, че архитектът е страхотен човек и професионалист. Последната промяна беше да сложим кухн.бокс и на етажа със спалните. Той ще обслужва една голяма тераса, която реално ни е в повече, но от нея тръгна всичко. И другото - така бихме могли да се нанесем доста по-рано в къщата.

Засега сме на следния акъл - ще чакаме количествените сметки от строителния инженер. После ще взимаме оферти от строители. И после ще го мислим дали да почваме въобще.

Най-много се страхувам от това, че децата ще пораснат докато ние го направим и всичко наистина ще се обезмисли.

Но след тази тежка година за мен, нищо не ме интересува, освен това да сме здрави. Пожелавам го на всички.

# 296
  • Пловдив
SKK,бяхте с плаващи стъпала,нали?Метални ли бяха?
Ето две предложения.

Последния вариант може да се изпълни и с перфорация ламарини,мрежи или каквото още се сетиш.
На първи вариант стъклото трябва да е с по-малко отстояние за стълбите да кажем 5 см,за да не попадне нечий детски крак там.

# 297
  • Варна
По повод големината на къщите. Живеехме в много голям апартамент, с 3 спални, 2 бани, но дневната беше малка. Мечтаех си за голяма дневна с огромен диван, на който всички да се излегнем да гледаме филм. Сега имам огромна дневна 65кв.м. с огромен диван. Но дъщеря ми живее в чужбина, връща се 2 пъти в годината , синът си стои само в неговата стая- след година и той ще замине  и сами си стоим на дивана.

# 298
  • София
Стълбището става текущия проблем - идея нямаме какви парапети да му сложим. Стъклени не стават, защото ще има вибрации на конструкцията, метални въжета не знаем как, и майсторите тук също. А времето върви ли върви Sad
skk,  метални мислихте ли? не знам  къде сте, нито какъв стил гоните, но ей това ми изглежда прилично и съвременно. Логиката ми е, че навсякъде се намират хора, работещи с метал, а той пък дава доста опции (по-леки, по-масивни, по-съвременни, по-класически) и не е твърде скъп материал. 
https://lh3.googleusercontent.com/proxy/So9of7Bq6ZJCwR0qEPlJSVs1 … vORZ4WmtIayXk7_jw

# 299
  • Пловдив
Тони,те бяха с плаващи,нямат такъв градеж отстрани където да се захванат.
fani,този момент идва неминуемо.По мои сметки ,само да сме здрави,децата ще са при нас още 12-13 години(поне до 18 г.   възраст)и си заслужава.В Англия бяхме в къща също с три спални,едната от които 24м2 ,а дневната,която имаше диван и маса за хранене бе 16м2.Абсолютна мъка,ако ти дойдат гости,детските партита бяха изстискани на макс.

Общи условия

Активация на акаунт