👶🏻💙Януарски мами 👶🏻❤️тема 4

• 42 239
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
SsSa, тази нощ бях с леки менструални болки и сутринта ме приеха в болница на системи. Отчитат се контракции, шийка затворена, няма разкритие. Но ще полежа 4-5 дена за мое спокойствие.

# 526
Дъщеря ми до последно я мериха с 600гр повече, двама различни лекари на два различни апарата, непосредствено преди раждането.
Накрая нямаше и 3кг, съвсем доносена 3 дни преди термин.
И аз съм от време на време с леки, подобни на ментруални болки. Но аз съм 36+5, предполагам е нормално. Днес бях на редовен преглед, беше всичко ОК. Взеха ми микробиология, профилактично преди раждането.

# 527
Моето бебе и то върви едро от началото с 2 седмици и нещо. Лекаря ми каза, че до 36 и 37ма препоръчва да раждам нормално, за дробчетата било май-добре така. Изпрати ме и на очен за становище. Очния пък след прегледа ме пита как съм искала да раждам и аз казах, ако е всичко ок естествено. Гледам в листа от прегледа е написано че налягането е ок, както и очното дъно, пише корекция с очила, но пък няма становище, че позволява естествено раждане? Някои от вас минали ли са очен и какво пише на листите им. Притеснявам се да не се измъква така очния и ако стане голямо бебето как ще го раждам? Ох, казах си го страха, от седмица ме измъчва това мислене и чудене.

Аз съм в четвъртък на очен, мога да споделя тогава какво е написала като становище.

# 528
Момичета,имайте едно наум с лекарите,които сменят термин. Както много мами казаха,това не е добра практика и по принцип се отрича. Бебето може да върви по-едро,но това не значи в никакъв случай по-развито. Да не говорим от мерене до мерене каква е разликата. Масово случаи около мен на вадени секцио,защото вървят големи и накра под 3.500 раждани всичките. Толкова ми се иска да нямаше толкова много лекари,които главно да си гледат интереса.. ама да не се отплесвам. От 37 седмица бебета се водят доносени,така че не трябва да има проблеми когато се родят,но и на мен ми се вижда рано планово секцио за тогава. Ако няма признаци за страдание по прицип секцио се назначава 10-14 дни преди термин.

Редакция заради камъче, болничния при чакащите обещетения или автоматично подадените го виждаш? Ако е при чакащите погледни статуса.
При постъпили болнични го виждам с дата 30.11

# 529
Значи скоро трябва да получиш превод. Трябват им 10 дни след като е подаден,предполагам че статуса му е обработва се. Моя за втората половина от ноември още не е подаден от работодателя.

# 530
Значи скоро трябва да получиш превод. Трябват им 10 дни след като е подаден,предполагам че статуса му е обработва се. Моя за втората половина от ноември още не е подаден от работодателя.
Е това за статуса не знам къде да го проверя 😂

# 531
SsSa, тази нощ бях с леки менструални болки и сутринта ме приеха в болница на системи. Отчитат се контракции, шийка затворена, няма разкритие. Но ще полежа 4-5 дена за мое спокойствие.
Цвете, за какво те приеха в болницата? За това,  че имаш болки  и контракции ли? Аз имам контракции от третия месец.

# 532
И аз имам от трети месец и лежа мисля, че за четвърти път. Имам дни с доста на често втвърдяване и предпочитам да остана на системи да поутихнат нещата, че доста се притеснявам.

# 533
Камъче,ето тук се вижда статуса. За да стигнеш до тук избираш Справка за представени в НОИ документи и изплатени обезщетения и помощи от ДОО
Скрит текст:

# 534
Да, пише, че се обработва. Благодаря 😊

# 535
Аз да попитам майките от Пловдив-има еднократна помощ за новородено от социалните, а от община Пловдив дали има?

# 536
И аз имам от трети месец и лежа мисля, че за четвърти път. Имам дни с доста на често втвърдяване и предпочитам да остана на системи да поутихнат нещата, че доста се притеснявам.
Успех! Дано дечицата ни си изчакат реда, да са пораснали и развити добре!
Аз също лежах един път, има шанс и за втори...... но вече сякаш не ми се иска, особено ако са празници. Каквото стане, бебето да е добре! На финала сме, трябва да устискаме!
Вие оправихте ли си къщите? Имате ли сили?

# 537
Успех! Дано дечицата ни си изчакат реда, да са пораснали и развити добре!
Аз също лежах един път, има шанс и за втори...... но вече сякаш не ми се иска, особено ако са празници. Каквото стане, бебето да е добре! На финала сме, трябва да устискаме!
Вие оправихте ли си къщите? Имате ли сили?

ние правим детска стая- цялата къща е в кашони , иска ми се да изчистя всичко, нооо сили нямам - мъжът ще прави всичко почти сам

# 538
Значи сме две, които нямат сили. Като някоя баба Цоцолана съм....май и на визия взех да го издокарвам! Grinning

# 539
Аз пък си лежа, ще чакам да вляза в 36та седмица, за да ми пизволи доктора кратки разходки и ще използвам възможността да изпера, изсуша и подредя дрешките. Чистенето и готвенето съм го възложила на мъжа и свекървата.  Хубаво, че всичко пи списъка за бебчето и мен го купихме, лесно ще се подреди. Пожелавам си живи и здрави бебчета в групата ни!

Общи условия

Активация на акаунт