👶🏻💙Януарски мами 👶🏻❤️тема 4

• 40 214
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
Понеже при мен личен лекар и педиатър е еднозначно, защото се спрях на личен лекар, който е на първо място педиатър не съм се изразила много коректно. Благодаря за поясненията.

Може ли да споделите в кой квартал е лекарят, на когото сте се спряли и как се казва.

# 586
Леле, съвсем се обърках с това ЛЛ /педиатър. Аз се чудя как едвам ед ото ще намеря, сега пък двама Close или един лекар с двете специалности. При нас има 2 дкц-та, в които се съмнявам да намеря някого. И съм шаш, трябва да си питам АГ точно да ми обясни какво ми трябва и за кога и тн, че.. Expressionless

# 587
  • Sofia
Понеже при мен личен лекар и педиатър е еднозначно, защото се спрях на личен лекар, който е на първо място педиатър не съм се изразила много коректно. Благодаря за поясненията.
Аз докато не започнах да търся и да ми отказват, изобщо не знаех разликата 😑 То всичко е толкова объркано, че....

# 588
Аз си го записвам при моя Личен лекар. Той води също деца и бебета. Като първите два месеца идва на домашни посещения. И после всеки месец ходя в поликлиниката има дни само за здрави деца и бебета. Бие му ваксини , мери си го, тегли го. Ако има проблеми или съмнения дава направление за педиатър. Ако пък ние имаме нещо спешно или искаме незабавно второ мнение отиваме на частно и така. Не виждам защо да ходя при двама ако няма проблеми.

# 589
Обърках се 😁 Аз съм при един личен лекар, бебето си е при педиатър. Кой ми издава болничния като родя?

# 590
Педиатрите, както им казваме ние, всъщност са общопрактикуващи лекари със специалност педиатрия и като такива имат право да водят децата ни към практиката си. Оттам да издават болнични,бележки,ваксини и т.н. Някои лични лекари нямат специалност,но водят и деца в практиката си,както е при Йорданова. Да не ги бъркаме с лекарите със специалност педиатрия, които не водят практика, а само преглеждат деца. На нас за бебчетата ни трябва или ЛЛ, който води и деца или ЛЛ, който води и деца и има специалност педиатрия. Разликата между двамата е,че ако има нужда от различен от профилактичен преглед, ЛЛ без педиатрия не може да го направи, а ще ви даде направление за специалист(педиатър).

# 591
  • Седмото небе
Мацки,
Хрумна ми още нещо да питам... Какво мислите за чайовете за кърмачки? Дали има смисъл от тях?
Майчетата с опит-пили ли сте такива и ако да, какви?
Към бъдещите мами-имате ли намерение да пиете?
Аз по принцип чайове обичам всякакви... Но тези дали наистина допринасят съществено за усилването на кърмата?

# 592
Аз доста позитивни отзиви съм чела за тези чайчета.. Не знам дали на всеки действат, дали при мен ще проработи, но определено не пречи да се опита според мен.. Аз имам мострички на чая на Хип и ще го пробвам пък ще видим 😊

# 593
Аз чайове пия в момента ,но не за кърмене ,а за подготовка за раждането,предоставени ми от акушерката. Та за кърмата,аз предния път имах проблеми и не можах да кърмя,че този път тя реши да вземе мерки навреме и ми даде ето това за кърма
Каза ,че са много ефективни,но аз все още не мога да кажа нищо. От другата седмица ги почвам. Дано имам успех този път!

# 594
  • Седмото небе
Тази моринга на капсули я намерих и ще поръчам. Ще си взема и 2-3 вида чайове, така и така ги консумирам. Ако допринесат с нещо-още по-добре.

# 595
Искам да попитам майките насочили се към Торакс Пловдив има ли такива и при кого?При мен на кратко се случи това,че АГО където се ориентирах да раждам от днес е Ковид отделение...така че трябва бързо да се пренасоча като се има в предвид че съм в 35г.с +5 дни и не съм от Пловдив.Благодаря предварително.

# 596
И защо пък точно Торакс избрахте....?
Искам да попитам майките насочили се към Торакс Пловдив има ли такива и при кого?При мен на кратко се случи това,че АГО където се ориентирах да раждам от днес е Ковид отделение...така че трябва бързо да се пренасоча като се има в предвид че съм в 35г.с +5 дни и не съм от Пловдив.Благодаря предварително.

# 597
И защо пък точно Торакс избрахте....?

Имам познати раждали там  скоро и уж са доволни.На базата на някакво мнение изобщо.Нямам база за сравнение.

# 598
Първо надявам се че знаете, че нямат никакво неонатологично отделение, което за мен е най-важното. Недай си боже ви се наложи бебето да е в кувиоз или нещо друго, ще го закарат с линейка в някоя от държавните болници, сигурно знаете. От частните болници в Пловдив за мен е на последно място, сигурно има една родилна зала и най-много 1-2 стаи за настаняване. Иначе съм посещавала др. Виолета Паскалева, преди години в частния и кабинет бях много доволна, незнам дали още е в тази болница.

# 599
Аз в Торакс раждах сина си през 2013 год ,но тогава там изграждаше АГ,сега вече е в Пълмед!не бях очарована нито от базата ,нито от акушерките,едни дръпнати ,криви,отделението пълно,всичко живо беше изнервено!Незнам,може и аз затова да съм с лоши спомени от там!

Общи условия

Активация на акаунт