Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 48 523
  • 769
  •   1
Отговори
# 270
inska_maslinka, за такъв тип кухня за мен оптималният вариант е с черен плот и гръб от технически камък.
Например Nero Assoluto. Има и естествен гранит с такъв десен
. Не съм проучвала кой материал е по - скъп. Моята кухня е с плот и гръб от такъв технически камък, но шкафчетата са избелен дъб файнлайн фурнир.

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 19:53 от pep_si

# 271
Има термоплотове (и гърбове) същия десен като подовите ти плочки - "шлайфан бетон". Ще стои добре до дървото. Както и технически камък с такъв вид. Огледайте си цените.
Скрит текст:

# 272
Кухнята ми харесва ,почитателка съм на дървото и дървесни мотиви,но на показаната снимка -плота и гърба не ми харесват и на мен.Според мен-сив,антрацид или черен плот би си отивал. Но изчистен,не с точки,шарки и т.н-и аз съм на мнение,че не трябва да присъстват такива елементи .
Нещо такова.И без това сега е модерна тази комбинация.

Сивият гранитогрес ми харесва .

Браво, Кайсийке! Точно антрацит (тъмно-сив плот) щях да предложа и аз, като единствен пасващ вариант. Мрамори, пръски и подобни - не пасват на дърво+черно. Антрацита ще пасне и с пода. Един нюанс по-тъмно.

# 273

Kaisia, и аз съм на твоето мнение Simple Smile.
Показаната кухня и на мен не ми харесва като комбинация, даже и формата на вратичките не ми харесва, ама защото имах такъв тип и ужасно ми беше омръзнала.

# 274
На мен пък тези изчистени плоски дървени вратички с черно ми идват твърде модерн Wink всеки с вкуса си. А и май малко по-друга визия се търси...

# 275
Да всеки има различен вкус, един харесва едно друг друго, и всеки си изказва мнението и черпи информация от опита на другите Simple Smile.

# 276
И накрая питащият си избира това, което най-много му харесва.

# 277
Благодаря ви момичета! Ще обмисля всички предложения и варианти 💐 Ще обсъждаме и вкъщи за стотен път Simple Smile

# 278
Здравейте! Може ли да помогнете с избор на цвят за стените на спалня? Предстои ни пребоядисване. Не подлежат на смяна: мебелите /спалня, една стена секции, бюро- цвят тъмен кестен или тъмна канела /; шалтето на спалнята - комбинация от "кръпки" в 3 нюанса на сиво, черно и бяло; пътеките - цветът е точно като сивия гранит на кухненския гръб в пост 259. Завесите са комбинация от много бледозелено, бледожълто и мааалко по-силно оранжево. Могат да бъдат сменени- с какво, обаче? Определено предпочитаме светли цветове. Ех, ако бяхме на тоя акъл и когато преди години поръчвахме мебелите....

# 279
Какъв цвят ламинат би подхождал на една такава секция от едно време? Секцията е на майка ми, а тя не желае да я сменя защото събира огромно количество багаж. На живо цвета е даже по-червеникав. В момента има мокет в същите цветове, който ще се смени.

# 280
  • Варна
А какви са стените в момента? Аз бих боядисала в цвят светло прасковено, но бих заменила черно-бялата гама с нещо по-топло, светло (бежово, бананово, с някакъв акцент, който да пасва и на жълтото в пердетата, ако няма да ги сменяте)

# 281
Стените в момента са розово-виолетови, но те се вързаваха със старото шалте и пътеки. Новото шалте не подлежи на смяна, защото беше единственото, което отговаряше на изискванията ми за материя - всъщност са 2 отделни, които използваме и за завиване като втори одеяла през зимата.  Пътеките бяха подбрани към него.Пердетата мога да сменя.

# 282
Прасковка в спалнята ми се струва крайно неудачно. Аз, честно казано, не си я представям почти в никое помещение.
Пипелота, някакъв по-спокоен цвят, примерно плътно зелено, не някакъв блед нюанс, синьо, ама със синьото е хубаво да се "наложи" спрямо цветовете на мебелите (кестен/канела), на останалите (бяло/черно,сиво, жълто) ще върви, ако не е някакво много бледо синьо.
Или ако наситено зелено/синьо ви се виждат тъмни, може би като вариант охра/старо злато/горчица, но пак в някакъв плътен вариант, не съвсем бледо, за да не се слива с бледото по пердетата.
Аз така си го представям, но аз не съм особено ярък пример за въображение и идеи.

Инска маслинка, сещам се за каква секция говориш Laughing  Ако не можеш да излезеш на глава с майка ти (голям са инат обикновено, сигурно и нас ни чака това), просто я заведи в магазин за ламинати - тя сама да си избере. Че да не каже после, че не ѝ харесва това, което ти си избрала.  Евентуално нещо по-дюс, без много дървесни шарки в близък до светлия цвят от шарката на секцията.

# 283
Мандаринка, интересни предложения даваш...Доста извън "зоната ми на комфорт". Може би, защото досега съм се придържала към светлите цветове - в частност бледооранжевото/прасковеното са ми фаворит. Стаята е 12+ кв.м., светла, но е многофункционална - спалня, дрешник, кабинет и всекидневна /тук се гледа ТВ, тук е значителна част от библиотеката ни/. Т.е. доста мебели има и съм скептична към тъмните тонове. Мисля си за някакъв нюанс на светлосивото...

Маслинка, подозирам че сме набори с майка ти Simple Smile. И моята секция е нещо подобно, и аз не искам да я сменям -доусъвършенствана е, така че да се усвоят всички празни пространства, побира много, здрава е /което не може да се каже за новия ми гардероб от Como в другата стая/, а и финансовата страна е от значение. Бих се насочила към по-светъл ламинат.

# 284
Пипелот, това беше само предложение, нормално е човек да предлага това, което на него му харесва.
Прасковката аз не я възприемам като светло/бледо оранжева, а като бозаво розАва, нещо такова (и двете стени)

Разбира се, че човек си боядисва стените в цвят, който на него му е комфортен, какво мислят другите, няма никакво значение.

Предложението ми беше за някакви цветове, които да освежат малко различните нюанси на сивото - шалте, пътека, и сравнително тъмните мебели.

Може би другите момичета ще ти бъдат по-полезни с идеи - всеки от своята гледна точка и вкус, пък ти да си избереш.

Общи условия

Активация на акаунт