Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 47 493
  • 769
  •   1
Отговори
# 525
  • София

Някой питаше и за "охлювния" килим от въже. Гледам има и такъв подобен в Юска.
А как се почиства, пере такъв килим?

# 526
  • софия
Както всеки килим - професионално почистване.
"Перете отделно. Петната се почистват само с вода. Не се пере. Не използвайте белина, професионално химическо чистене в тетрахлороетен и всички препарати, посочени за символа F- щадящ процес."

# 527
Наскоро си купихме апартамент и гледам, че подпрозоречините первази са от камък, поне според мен, както и плотовете на терасите са изработени от същия материал.
Трябва ли с нещо да обработя/намажа тези места, където има такъв камък или няма нужда?

# 528
  • София
При нас первазите са от врачански камък, вътрешни са. Не  сме ги мазали с нищо, но и ги пазим, много попиват, имаме горчив опит с бутилка вино.

# 529
  • София
Предполагам, че става дума за външни первази. Принципно, строителят е редно да избере камък, който не попива или да импрегнира камъка, но силно се съмнявам, че се прави масово.
Така че зависи от вида камък.

# 530
  • София
Здравейте, искам да ви попитам какво бихте променили в този апартамент А 52? Чудя се основно за промени в кухнята и спалнята. Ще съм много благодарна за всяка идея Flowers Tulip Ще споделя моите, когато ги избистря Blush

# 531
В кухнята бих преместила мивката по-близо до хладилника да се отвори по-дълъг работен плот между печката и мивката. Винаги слагам керамичния плот (котлоните) на около 25-30см от стената , че да има място за движение на ръката, без да се удрям. Аз слагам широка двойка, заради това не измествам фурната, но приятелка с четворка си сложи 30см шкаф встрани и котлона е над фурната.

Разположението на мебелите в спалните се съобразява с навиците на живеещите - дали искат работно място в спалнята и/или толаетка, дали изкат кът за четене или дори "дневна" зона... Но искрено ме учудва ъглова детска стая да е най-малката стая в апартамента.

# 532
На пръв поглед разпределението не е лошо, но... Спални с широчина 306 см са на границата. Ще има гипсокартон/шпакловка + 1-2 см. зидарска неточност и ето, че стаята може да на финала да се окаже под 3 метра. Голямата спалня /с преход от дневната/ е доста дълбока и тясна - като цяло несполучлива като пропорция. Аз бих я обединила с дневната. Ако държа на трета спалня, най-вероятно бих я направила на мястото на кухнята, а кухнята бих изместила до банята. Ще се получат три малки спални, но за сметка на това - разкошна дневна Simple Smile

# 533
На пръв поглед разпределението не е лошо, но... Спални с широчина 306 см са на границата. Ще има гипсокартон/шпакловка + 1-2 см. зидарска неточност и ето, че стаята може да на финала да се окаже под 3 метра. Голямата спалня /с преход от дневната/ е доста дълбока и тясна - като цяло несполучлива като пропорция. Аз бих я обединила с дневната. Ако държа на трета спалня, най-вероятно бих я направила на мястото на кухнята, а кухнята бих изместила до банята. Ще се получат три малки спални, но за сметка на това - разкошна дневна Simple Smile
Щях да предложа същото, но като огледах по-детайно - не мисля, че е подходящо Hands V
Комина е точно на подходящо място за печката, а и терасата до трапезарията и в блозост до кухнята е идеална.
Баня в близост до две детски и една самостоятелна за родителска спалня е най-добрия вариант.
Сериозно трябва да се обмисли разпределнянето да вдете спални до входа как да се разпределят, за колко деца и дали трябва да е спалня или детско-юношеска стая.

# 534
Има технически решения, но зависи до каква степен е завършена сградата и най-вече дали строителят е склонен да угажда на клиентите си.

# 535
  • София
Ева, ние ще преградим голямата спалня и ще направим гардеробна. А в кухнята ще изместим мивката леко в ляво, за да има по-голям плот до котлоните, както вече ти казаха останалите. Мисля, че архитектът е помислил за всичко и е много добре. Само не разбирам защо е предвидил тв в дневната да е пред прозореца. Това е много неприятно. Ще блести и нищо няма да се вижда. Ние ще го сложим на съседната стена и ще може да се гледа както от дивана, така и от трапезарията и кухнята. Доколкото знам строителят не е ок за каквито и да било корекции по време на строежа. Друго не мисля да променям, или поне не нещо съществено.

# 536
Записвам се, защото ще съм благодарна за идеи за малки кухни..
Нямам в момента точен размер, но на стената се събират:
Хладилник, мивка, миялна, печка и около 30 см още остават..
Чудя се какво разпределение на шкафове, вкл отгоре.

Борбата ми е вътрешна - дали да не сложим малък остров пред нея, защото наистина не виждам много място за събиране на посуда и уреди..(

# 537
Ако се махне вратата към балкона от към кухнята, би могло масата да се придърпа към прозореца. И ако във всекидневната меката мебел също се реорганизира до една тройка до стената или ъглов... ще се отвори място за плот, който да е препендикулярен на кухнята. При нас е нещо подобно. За да увелича работния плот и шкафове в кухнята направихме такъв плот под ъгъл на стената (три пълноразмерни шкафа на 60 см.), като най-ляво до стената е мивката.

Скрит текст:
Давам го само като идея. Има много дефекти, които се дължат на факта, че апартамента е ново строителство СЪС довършителни работи, като настилки, врати и т.н. Предстои ни основен ремонт, но кухнята пак бих я направила така. Удобно е.

За мен голямата спалня е напълно ОК и много харесвам гардеробната.

"Детската" е много малка и може да се размени с тази, която е среден размер.

Тук съм, защото предстои основен ремонт на двустайно старо тухлено жилище. Ще се сменя всичко: от дограма до инсталации и мазилки. Намислила съм промяна на предназначение и на стаи. Ще търся място за голям двукрил хладилник, и много шкафове в кухнята(отделна, просторна и позволяваща и маса за хранене).

Последна редакция: пн, 11 яну 2021, 18:00 от Fancy

# 538
  • София
Много благодаря на всички Flowers Hibiscus
Най- малката стая ще е за малкото ни момче, което сега няма две години. Баткото тийн е на 13 г. Идеята на Fancy много ми допада, обмислях я ,сега ще  задълбоча 🙂 Доро, аз също клона към гардеробна, а мъжът ми е  за смяна на мястото на тв . Явно имаме сходни идеи освен за апартамента и за обзавеждането ☺

# 539
Искам да избера пердета/щори за тези прозорци в спалнята, но не знам кой вариант да избера.
Дайте идея, понеже, както се вижда, има един единичен прозорец след колоната в средата. Самата колона е издадена напред и няма как да сложим корниз за пердета и на двата прозореца.
Много се чудя само щори ло да сложим, но пък с пердета според мен определено е по-уютно.
Притеснявам се как ли ще стои отделно малко перденце на единичния прозорец, ако изберем варианта с пердетата.

Общи условия

Активация на акаунт