ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 537
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Рано е за стоматолог. По е нашата стоматоложка смята, че след втората годинка, че дори и към третата има смисъл. Аз баткото го заведох на две и половина и още му бвшв рано според мен.

# 106
Хммм, разни педиатърки (не нашата) съветвали още при появата на първите 2-4 зъбчета да се ходи. Много се учудих. Момчето ми има 12 и разбира се ме зачовърка да не съм пропуснала нещо.

# 107
  • WonderLand
И аз не съм водила, питах нашата стоматоложка когато ходихме лятото при нея и тя каза, че ако няма някакъв явен проблем след 2 - 3 годишна възраст да го заведа.

# 108
Ditmade как са децата? Аз преди седмица ходих с баткото и доктора даде сумати капки да му слагам. И аз стриктна слагам ама подобрение не виждам. Едната му сливица още стои надута и си хърка, е по-малко ама пак си хърка. Той хъркането и от Геломиртола го намали. Записала съм час за понеделник пък ще видим.
Малката има 9 зъба сега чакаме да избие кътник и пак се разсополиви девойката.
Взехте ли вече подаръци за малчовците за Коледа?  Аз взех за малката едно интерактивно  коте от Пепко, кукла Бейби Краи/ реплика, че оригинала е..../ и мисля една количка за кукли да взема. Та повече на колите и камионите на батко си набляга ама да я пробвам и с кукли.Много ме е яд как може в една верига магазини като Пепко да се продават различни неща. Преди локдауна ходих да купя котето и имаше страшна опашка и на излизане видях количка за кукли. Много ми хареса, но нямах време да се върна да се редя пак на опашка и понеже затварят нашия магазин изпратих баща ми в София в 2 магазина даже снимка намерих на въпросната количка за да му е лесно и в двата магазина са му казали, че не продават такава количка.Той ми казва, че сигурно съм се объркала, но аз имам такава фотопамет, че всеки детайл от кутията запомних. Ама едната продавачка му е казала, че в различните магазини има различни неща.

# 109
  • София
Добре са, спряхме и антибиотиците и капките,  но един месец се проточи тая пуста настинка. Сега се засилваме с биозин и витамин ц, пък да видим.
Подаръци не съм взела, нищо не ми идва на ум...ма скоро ще започна с поръчките.

# 110
Количка продават, 18 лв беше. Аз я гледам от лятото. Но аз съм купила друго - дървен пъзел, костенурка от лидл (сортер + дърпане) и влакче конструктор също от лидл. Още доста неща съм харесала - масичка от джъмбо, някакви меки плодове от икеа. Но може и само с тези неща да минем. Покрай лок дауна е лудница вкъщи и работим до 12 вечерта с ММ и не знам 3 седмици какво ще правим..

# 111
Ние му взехме надуваем замък за скачане, нямам търпение да му го подарим.

Вие как излизате с децата? Аз и малкият излизаме по 2 пъти на ден - преди обяд и след това към 16ч. Само днес не излязохме сутринта, че нещо ми беше студено и не ми се занимаваше 🤣 Иначе навън събираме камъни и пръчки, ходим и на люлки (понякога им се радва). Като го домързи, а това се случва често, вдига ръцете и хоп да го нося. Та така се придвижваме.

# 112
Веднъж на ден до кухнята и обратно, в този сняг не иска да ходи и повече се носим. Днес поне вече беше добре, започваше да се размръзява. Преди това и вчера беше ужас..

# 113
Аз купих количка за кукли, констурктор от големите, рокличка и едно човече с обръщащи се пайети. Всичко има от сестра си, ама няма как, трябва да вземем нещо и на нея. Количката беше от някакав сайт, покрай намаленията, има още две, но едната я ползваме само навън, а другата е шита 2-3 пъти. Нямаше какво да измисля, толкова играчки имат, че нямаме място, преди на каката купувахне какво ли не, ама вече спряхме. Между другото има Cry Baby, в Т Маркет на 40 лв, изглеждаха ми оригинални.  Ние имаме едно голямо и цели 5 малки, стигат ни...

# 114
Димитрова_87 количката за която ти говориш е лятна количка, а тази, която аз харесах е ето тази .
Ние почти не сме излизали напоследък, че при нас една мъгла и гадно време. В събота беше хубаво времето и бяхме навън с децата в двора. Аз купих по-дебеличко яке на малката и дебели панталони. Взех и един космонавт за снега/ при нас сега не валя Sad/
Елси аз взех копие за 24лв. от тукашен магазин, че 60+лв за оригинал не ми се дават при положение, че не им обръща внимание. Имам много плюшени играчки/ колекционер съм от малка понеже ги обижавам/ и от всички тя си е взела 1 коте и това е. Набляга на котетата много им се радва имаме 4 малки котета навън и милите едвам ги отървавам от нея ще ги удуши от кеф, добре че вече й бягат и се спасяват.

# 115
  • WonderLand
Ние излизаме всеки ден и сутрин, и следобед. Първо не беше очарован от снега, но после разбра, че е голям кеф. За съжаление около нас вече няма деца, които да излизат, имаме две момиченца само, с които се засичаме от време на време и това е. Когато тях ги няма си обикаляме двамата самички. Ако не излизаме направо откачаме и двамата. Само миналата седмица като беше мъгливо не го извеждах сутрин. Днес беше много приятно и слънчево, извадих му лопатките и кофичката за пясък и много се забавлява. Сега го чакам да се наспи и пак излизаме. Вкъщи просто нямам никаква идея с какво да го занимавам, усещам го, че му е  скучно. Не знам дали нямам талант и идеи с които да му привлека вниманието или просто вече съм му напълно безинтересна 😅

# 116
  • София
Излизаме във всеки вдин момент, в който са се нахранили и наспали. Обикновено към 10.30 до към 11.30 и после към 3 и нещо до 4.30. гледам да използвам докато има слънце, че после много ледено ми става. Обличам грейките и ги пускам да се търкалят. Малкия още се чуди какво точно да прави, но имитира батко си и става работата. Малко му е трудно, че толкова облечен трудно се щурее. А и пусти ръкавици, много пречат хахаха. Обаче се научи да яде снаг, което ме хвърля в потрес...
Аз искам кухня да им взема, или детски парцали за чистене или змам ли и аз...ма нямам място къде да слагам някакви обемисти неща. Тоя замък за скачане супер звучи, ама къде ти в апартамент. Не че нямаме батут на морето, но още са малки за него и го прибрах. Баткото скачайки седна на главата на малкото, направо сърцето ми спря.
Ще трябва разни колички ли...де да знма и аз...толкова са разглезени от към играчни днес децата, че каквото и да взема няма да се оцени, а и каквото са диваци, всичко ще бъде изпочупено... Още не могат да играят с еднакви по сложност играчки, баткото иска по-интересни, а малкия иска да му ги чупи...

# 117
Никъде не излизам аз в студа... Само на гости на бабата ходим, ама с колата. Изведох го като заваля първия ден сняг, но не беше очарован. Пък и той като няма деца, не иска да играе на площадката. Само вика "къ-къ" , в превод " къде са децата" и тръгва да се прибира Joy Подаръци и аз още се чудя какво да му взема.

# 118
  • София
Студ, мраз, дъжд, аз не пропускам. Само на мъгла не ги извеждам. За пловин час може да е, ама задължително са навън. Даже, ако не мога поради някаква причина, излизаме на терасата за малко. Трябва да ги калявам тия деца, че много кекави ще ми дойдат.

# 119
Във Варна нямаме сняг, но пък имаме влага, студ и вятър. Излизам задължително сутрин поне по час и половина, че да не пречи малкият на онлайн обучението на баткото, ходим да видим морето и се прибираме. После следобед в повечето случаи пак се завъртаме да разтъпчем баткото след цял ден на компа. Малкият събира листа и топ мания са му клечките. На площадки не ходя заради бацилите (и заради ковид-а се опитваме всячески да го избегнем заради свекър и свекърва ми, че двамата са с болести и е опасно за тях, а се виждаме). Аз и с баткото навремето, и с малкото сега държа да сме във всякакво време навън, вчера даже нещо средно между дъжд и лед ни валя, директно в лицата ни духаше много гадно. Да не се изнежват Simple Smile и двамата като бебета спяха навън на минусови температури докато на мен ми издържи Д-то на студа 😂😊😄

Общи условия

Активация на акаунт