ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 538
  • 763
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте. Аз искам да попитам ваксини( от задължителните) ще слагате ли сега или ще отлагате? На нас ни предстои реваксинация Синфлорикс(че ние бяхме назад с ваксините) и се чудя да го водя ли, То оо новия календар са само 3 синфлорикс, но педиатърката държи да си му сложи 4, както било за неговия набор...

# 121
  • София
Остават ни две реваксинации, но изобщо нямам намерение да ги слагам преди пролетта. С ковид или без, не мисля, че най-подходящия сезон за ваксини е грипния, но това си е лично мое мнение. Нито на баткото съм ги слагала в грипните месеци, нито сега мисля да го правя. Държах много на тази против морбили, сложихме я октомври и приключваме до март месец. Живи здрави, тогава ще ги сложим.

# 122
На нас остана шествалентната, януяри се пада, ще я сложа, стига да сме здрави и педи да иска да я сложи. Сега е най-подходящо, всички сме вкъщи, каката не играе с деца на площадките, че студено и няма деца, не се виждаме с никой почти, не ходи на градина, идеално ми е. После ще понамалеят случаите,  ще тръгнат на градина, ясла и чакай да са здрави.
Ние много не излизаме, сутрин и след обед работя, та ходим до кухнята за храна, но пак де,  за 1-1,30 часа се разхождаме. След обед свършваме към 16.30-17 и вече е тъмно, няколко пъти пробвахме,  ама тъмно, студено, гаден въздух, не си е работа. Иначе и аз съм за излизането, миналатата година си спеше навън зимата, ама сега нали съм на половин раб. ден и нямам как.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 23:34 от Elsi86

# 123
И нашата педиатърка искаше да ходим сега декември за последната ваксина, но аз я отсвирих. На пролет ще го заведа, живот и здраве. Наистина не си е работа сега в грипа, че нашата кабинета е и в болница с ковид отделения.

# 124
  • WonderLand
Ако е здрав и ние също сме здрави ще сложа ваксините, точно защото никъде не ходим и с никого не се виждаме, само две деца на неговата възраст, които също никъде не ходят. Напролет като е хубаво времето всички започват да излизат и се почват пак разболявания. Сега поне излизаме, ама излизаме самички.

# 125
Нашата ваксина се пада януари и ще говоря с педиатърката тя да ме посъветва. Ние сме с противогрипни, поне това не можем да домъкнем, а пък и сега сме най-изолирани от всякога, таткото вкъщи, баткото вкъщи, малкото не го водя никъде извън открити пространства... Честно казано ми се ще да я изтикаме и тази ваксина, че живот и здраве напролет да му сложа за варицела, но пак ще разчитам на нейния съвет.

# 126
  • София
Нашия татко не можв от вкъщи, работи с много хора и всяко кихане ме напряга вече...

# 127
  • София
На малкия от известно време съм забелязала, че му е много бял езика. Преди две седмици бяхме на доктор за други неща, прегледа му гърлото,но нищо не е казал за езика. Тогава и не съм забелязала да има проблем. Сега усещам и че му намирисва устата...като пие авирон остава черно и не се маха от храната. Баткото също пие, но при него не забелязвам такова нещо. Мислех си да не е от кърменето...ама не се кърмим от вчера все пак...Някой да се е сблъсквал с такъв проблем?

# 128
Не е невъзможно да е от кърменето. Целият ли е бял. Изпитва ли някакъв дискомфорт детето? Спомням си,че бяхте болнични доста време. Може да се е нарушила бактериалната флора. Антибиотик приемал ли е? Ако не се разпространява и няма оплаквания,предполагам няма проблем. Опитай да зачистиш с марличка. Другият вариант е географски език. Каката ми е с такъв,даже напукан( ужас) ,като шарките се менят,не са постоянни.

# 129
  • София
Никкаъв дискомфорт няма. Да пи антибиотик...ама и баткото пи пък при него нищо няма...Все пак може и от това да е наистина...пробвах с марличка със сода, но е доста навътре и трудно достигам. Само на едно място има...

# 130
Здравейте, бих искала обменя опит и да ме посъветвате относно дъвкането. Преживях второ задавяне, в което не дишаше с малко парче сочна круша, предния път бяхме с таткото, задави се с ябълка и доста време не можеше да поеме дъх,това само за инфо.
Въпросът ми е как се справят вашите деца с дъвкането. При нас нещата са следните:
На детска кухня е, нищо не пасирам и мачкам, както е сготвено, така поднасям. Дъвче картоф на кубче или грахче, сухар в супата и т.н плюе само месо и то не винаги. Не съм давала никога сама да отхапва от плод, тоест винаги е от моите ръце като преценявам парчето колко да е голямо. Бисквити, солети и други твърди неща не яде. Краставица давам на малки парчета, които си взема с ръце, палачинка на малки парчета и т.н.В следствие на тези 2 задавяния просто съм на тръни всеки един момент дори и кис.мляко да яде. От страх и паника спрях да и давам плодове, не желае настъргани или намачкани( все пак е голяма). Смятате ли,че вината е в мен,че никога не съм я оставяла с филия хляб,плод и т.н и тя да преценява колко да отхапе,ще може ли да сдъвче? Осъзнавам,че не бива заради моя страх да я лишавам примерно от плодове или от възможност до дъвче, давайки и дребни парчета с големина на картофено кубче. С тази пандемия нямам възможност да се запиша на курс за оказване на долекарска помощ.. Моля посъветвайте ме, как да процедирам. Всеки ден храненето за мен е повод за притеснение.

# 131
Много добре те разбирам. Ние имахме задавяне с банан и от тогава и аз съм така. Давам само парчета, които може да глътне, тъй като така или иначе основно гълта, макар да има 2 по 2 срещу лежащи кътника, които и вършат работа.
Основно давам кисело мляко с настъргани ябълки и бисквити, а банан се дава на малки парчета. Яденето се пасира, а лъжиците никога не са пълни.
Грешка? Ами не мисля -  две бебета гледани еднакво - едната дъвче, а другата е като пуйка, макар да е по-голяма и по-развита.
Когато му дойде времето - тогава. Дори да не се задави, трябва ли да виждам парчетата морков и маслини цели в изпражненията и да си мисля, че се храни пълноценно...

# 132
Много добре те разбирам. Ние имахме задавяне с банан и от тогава и аз съм така. Давам само парчета, които може да глътне, тъй като така или иначе основно гълта, макар да има 2 по 2 срещу лежащи кътника, които и вършат работа.
Основно давам кисело мляко с настъргани ябълки и бисквити, а банан се дава на малки парчета. Яденето се пасира, а лъжиците никога не са пълни.
Грешка? Ами не мисля -  две бебета гледани еднакво - едната дъвче, а другата е като пуйка, макар да е по-голяма и по-развита.
Когато му дойде времето - тогава. Дори да не се задави, трябва ли да виждам парчетата морков и маслини цели в изпражненията и да си мисля, че се храни пълноценно...

Искрен се задава ако е зае какво яде. Римерно давам супа попара и той като мисирче гълта и ако не птедопрефя, че давам месо да дъвче и се дави.

# 133
  • София
Явката се дави много рядко за щастие. Аз му давам всичко да си държи сам и треперя. Сега вече съм по-спокойна, но преди бая се притеснявах. Обаче той много плюе...това мен ме побърква, осмуква , здъвква и в повечето случаи плюе.

# 134
  • WonderLand
Моето мнение е може би малко крайно. Аз лично смятам, че на тази възраст вече е грешка да не се дава на детето да се храни само и да му се дават само дребни и меки неща.  Дори да гълта като пуйка или да плюе, то трябва да се научи само да контролира и обработва храната в устата си. На тази възраст според мен вече е прекалено да му се дроби всичко. Страха го разбирам напълно, но възрастните също се задавят, ако на вас ви се случи ще минете ли на пасирана храна? А за целите парчета - нормално е, да има и не е нещо кой - знае какво, част от процеса е. В крайна сметка е редно децата да се научат да слушат тялото си и сигналите за глад, а не мама дето ги гони с лъжицата.
Мони не се е задавял до сега, дъвче всичко, корички хляб си хващаше и държеше от 6 месечен, яде сурови цели моркови, цели ябълки (с кората и семките даже) , солети, бисквити, белен слънчоглед, краставици и т. н. Само цели ядки не давам все още. В памперса му редовно има несдъвкани маслини, царевични зърна, моркови, мандарини, слънчогледови семки и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт