ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 594
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Абсолютно същото беше и при нас. Дереше се до припадък, ако някой друг го приспива или ако не дам нощем да суче. Чак не ми се вярва как две нощи вече не е сукал. Той пак си се буди де и си мрънка, но не търси да суче.

# 241
Аз се скривах в друга стая като ставаше време за приспиване, даже 10-15 Мин по- рано. Обикаляше да ме търси, но като не ме намираше си заспиваше без проблем. Обаче ако бях в стаята пълен абсурд да заспи, ревеше докато не и дам да суче. След около 12-14 дни беше се отучила от сукане за заспиване и не си търсеше.

# 242
  • София
На мен основния ми проблем е, че нощем не знам с какво да го залъжа като се събуди. Преди лесно, давам гърда и всички продължаваме да спим. Сега обаче нито вода иска, нито биба, нито шише, даже и да го разнасям насма натам не иска. Снощи на петото мрънкане го оставих да мрънка и някак си се успокои сам и си продължи да спи. Ще пробвам тази нощ дали няма да се получи пак.

# 243
Ами за някои е много грешно, но аз си реших проблема като я храних с твърда храна. Не искаше шише под никаква форма, смених 3-4 шишета с различни накрайници, сламка, с твърд накрайник, по- голяма дупка, рязах биберони. Пробвах 3 вида АМ, кисело мляко, айран, с бисквити, даже и захар добавях, топло или студено. Направо се побърках! Накрая една вечер просто и дадох хляб с кашкавал. Е, наяде се и заспа в ръцете ми докато я храних. След това започнах да и давам кисело мляко или каша. Продължи около 2 седмици с едно нощно хранене около 4часа, но с лъжица. Сега и давам млечна каша около 20:30, ляга си между 21-22 часа. Не се събужда през ноща. Направо се родихме. Просто детето беше гладно, но не искаше шише.
Малко дълго стана, но на някой може да е полезно. Знам за вредите от храненето с твърда храна през ноща, но гледах да измием зъбките след хранене. А и при нея не продължи дълго време.

# 244
  • София
Да, аз също това го мисля най-много - като се буди нощем с какво да заместя гърдата. Моят не е гладен, защото до последно яде вечер, а биберон пък не е близвал изобщо. Та дори и някой друг да успее да го приспи някак, после какво правя, като почне нощното будене. Пробвала съм да не давам да цока, но мрънкането преминава в рев, мятане и събуждане. Имам чувството, че ще се кърмим до първи клас!

# 245
  • София
Първата нощ се разнасяхме час и половина насам натам. Добре, че се събуди само веднъж. Снощи около пет пъти, но заспа много лесно с галене по гръбчето само. Сега го приспах (обикновено ляга в Sunglasses, изчаках да се умори до краен предел, легнахме, недоволства пет минути, галих гръбче и пях песничка. Заспа за пет минути. Да видим нощта как ще мине...

# 246
  • София
Моето момиче също суче по няколко пъти през деня и нощем, даже не се и опитвам да я отбивам. Прави впечатление обаче, че започна от 2-3 вечери да заспива без да ме ползва за " биберон" както до сега. Това най- много ме измъчваше, като легна с нея и дам гърда, доспи ми се, после трудно успявах да изляза без да ме усети. Сега яде супа, малко кисело мляко, цоква набързо и ако започне да се унася, я местя в леглото без да и давам да суче. В началото мрънка малко, но като и поговоря тихо или шъшкам, се кротва. Заспива много бързо и аз лесно се измъквам....и даже заспива преди 22ч, нещо непостижимо до сега. Нощем не съм сигурна колко пъти се буди, но в просъница се кърмим ,остана си така от раждането и ще видим кога ще спре. Да избутаме всички зъби и зимни вируси и ще се опитам по- настоятелно да отбия, но за сега не ми е належащо.

# 247
А пробвали ли сте да ги оставите сами да заспят в леглото? Аз от около месец и за обедния и за вечерния сън, слагам малкото в кошарата, казвам, че е време за сън и излизам от стаята. Понякога заспива за 5-10 мин, друг път отнема 20-30 мин, но си лежи, не мрънка. Слагам го винаги по едно и също време. Около 13ч и около 21ч, като обедния сън гледам до 15ч да го събудя,за да заспи вечерта навреме. Гледам го през ключалката на вратата, главата му се пада точно там. През нощта все още давам айрян, но иначе заспива самичък. Поне за сега май свикна Flowers Four Leaf Clover

# 248
  • WonderLand
Моя напоследък го усещам, че цока най-вече по навик. Търси си сутрин, нощем и вечер преди сън, но всичките му цокания са много бързи, сякаш бързо му омръзва. Но пък си ги търси. Ние бяхме в родния град при бабите и дядовците за седмица. Там спа прекрасно, нито веднъж не се събуди през нощтта. Дойдохме си вчера в София и снощи пак се буди. Там явно много се изморяваше с тях по цял ден навън, а в апартамента няма какво толкова да се прави, нитобпо улиците около блока 😔 Да видим как ще продължим и до кога.

# 249
Аз ще пробвам след около месец пак да я отбия. Сложих и лепенки вчера - рев, дърпа ги, опитва се да отлепя и даже отлепи едната колкото да види зърното и захапе. Голяма драма беше... Та явно още малко ще я изчкам.
Зa заспиването сама - тя си заспиваше самичка до преди няколко месеца, сега не може да съществува ако не ме вижда. Иска да съм при нея постоянно, плаче, иска да я гушкам, а дори като съм при нея изпада в истерия ако я сложа в нейната кошара. Таа заспиването сама вече ми се струва като мисия невъзможна. Явно първо тр да мине периода, в който си мисли че ще изчезна и тогава. Какви ли не статии и тактики пробвах Grinning
При нас сученето през нощта е от глад, защото тя почти нищо не яде през деня и си наваксва.

# 250
  • София
Дори, явно детето още не е готово наистина. Моя дребосък, точно като на Silver го усещам, че суче по навик. Не е гладен,защото си хапва стабилно вечер. Да го оставям да заспи не ми се получава, най-вече, защото си слиза сам от кревата пристига в другата стая. 😂

# 251
  • WonderLand
Grinning  браво на него Grinning

Моя от много време насам само така заспива, слагам го в кошарата и излизам от стаята. Само вечер преди да го сложа да спи си търси да суче. Суче една - две минути, иска вода, после биба и айде в кошарата. Но ако не му дам мрънка.

# 252
Честита нова година. Живи и здрави да са всички.
Аз също забелязах,че малката пп-бързо заспива като я оставя сама в кошарката, има ли някой при нея не заспива. Даже сега се е научила като й се доспива през деня отива на кошарката и почва да дърпа ципа на отвора отстрани и аз й го отварям, тя влиза, затварям го и я оставям, а тя си заспива. Баткото нямаше шанс да го оставя сам да заспи и до ден днешен иска да заспива гушнат докато малката си заспива вечер в детската в кошарката и после я местим при нас иначе трудно заспива ако е при нас.
Открихме от какво е цялотонподуване на сливици и носа при баткото. Оказа се че има Стептококи  в носа. И много ме е яд, че нито педиатърката,нито УНГ пуснаха носен секрет та аз сега на своя глава реших да пуснем пълни изледвания кръв, урина, ако, носен и гърлен секрет. Всичко наред само в носа има стептококи и то с масов растеж и сега 10 дни един антибиотик+ антибиотична паста в носа и после още 10дни друг антибиотик и да се молим да са се изтрепали гадините. На малката също правихме нейните са чисти, но все пак за 10 дни й слагам пастичката само защото били много заразни и понеже на нея като й взимаха секрета не бръкна много навътре, а само на върха на нослето и може затова да е чисто пък да има.

# 253
  • София
Дано се отървете бързо. Нашата Мораксела в комплект с микоплазма пневмоние я лекуваме вече 15 дни с орален антибиотик + антибиотични капки в носа 10 дни + още 10 с антибиотична паста... Повдига ми се вече. Децата тръгнаха на градина, обаче аз ще ги държа поне до края на февруари. Толкова пари по докори и лекарства през живота си не съм давала. Само един грип ми трябва да донесат с тоя скапан от антибиотиците имунитет...

# 254
ditmade и аз така и затова баткото ще седи поне до края на януари вкъщи, че вече психически и физически не издържам.
Ние си чакаме 4ти кътник и кучешки всичко е в устата и я мъчат, но поне не е като батко си да реве през нощта. Тя ще се окаже по-яко добиче и по-издържа на болка.

Общи условия

Активация на акаунт